Blogolj!

Blogstar kávéház

Birodalomépítés

Az ellenzék botránypolitizálása.

Az októberi 23-i megmozdulások rávilágítottak arra, hogy a szétesett ellenzéket kizárólag az Orbán-fóbia tudja egy színpadra hívni – mondja a Magyar Hírlap Online-nak Deák Dániel politikai elemző.

„A politológus úgy látja, hogy a hazai ellenzékre továbbra sem lehet számítani, az európai ügyészség és az egyéb, szuverenitásunkat erősen korlátozó lépés melletti kiállással a globalista, birodalomépítő erők mellett foglalnak állást. Többek között ennek köszönhető, hogy ’56-os rendezvényeik érdektelenségbe fulladtak, hiszen politikájukkal saját választóikkal is szembefordulnak. Mivel nem tudnak elfogadható alternatívát nyújtani, csupán a botránypolitizálás maradt számukra, ennek része a Jobbik MTVA- székház előtti megmozdulása is. Ezzel ugyanakkor csak saját rétegpárti jellegüket konzerválják, a társadalom többsége ugyanis elutasítja az ilyen akciókat – hangsúlyozta.”

Választóik is szembefordultak az ellenzéki pártokkal

Az októberi 23-i megmozdulások rávilágítottak arra, hogy a szétesett ellenzéket kizárólag az Orbán-fóbia tudja egy színpadra hívni - mondta lapunknak Deák Dániel politikai elemző, aki szerint ezzel szemben a miniszterelnök hazánk és Európa kihívásaira is reflektált.

Fősodor

Soros démonizálása.

Véleménycikket írt a New York Times-ba Alexander Soros, a bombatámadással fenyegetett Soros György fia, aki szerint nagyon ijesztő a helyzet, mert nem csak az ő családja, szomszédai, kollégái, barátai vannak veszélyben, de egész Amerika jövője is - így a 24.hu.

„Soros György tudja, hogy sokak szemét szúrja az, hogy ugyan tevékenysége jótékony célú, széles értelemben véve mégis politikai jellegű, ezért sok, antiszemita támadás is éri őt. Ez már korábban is így volt, de 2016 óta valami megváltozott, jegyzi meg Alexander Soros, mert a támadások már nem csak a szélsőségek felől érkeztek, hanem a politika fősodrából is. Ideértve Donald Trumpot és a magyar kormányt. Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök antiszemita plakátkampányt indított, amely azt a valótlanságot állította, hogy édesapám migránsokkal akarja elárasztani az országot. Most pedig elérkeztünk a bombatámadásokhoz, amelyeknél ugyan nem lehet kizárni az egyén felelősségét, de helyzet eldurvulásában közrejátszott az is, hogy a politikában divat lett démonizálni az ellenfeleket.”

Alex Soros: Felemészt bennünket a gyűlölet | 24.hu

Véleménycikket írt a New York Times-ba Alexander Soros, Soros György fia azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi napokban nem csak édesapjának, de Barack Obama volt amerikai elnöknek, Hillary Clintonnak és több más amerikai közéleti szereplőnek is csőbombát küldtek ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem sérült meg, köszönhetően annak, hogy a robbanószerkezeteket időben megtalálták.

Hatalom

A média manipulációja.

Van esély a közösségi oldalak kormányok általi szabályozására – erről is beszélget a Hirado.hu cikkében Lánczi Tamás politológus és Megadja Gábor eszmetörténész.

„Lánczi Tamás emlékeztetett: rendszeresen titulálják negyedik hatalmi ágként a médiát. Amennyiben valóban így van, akkor hatalmi törekvéseinek is kell lenni. Megadja szerint amennyiben a médiának valamilyen hatalma van, akkor az a manipuláció lehet. Véleménye szerint a technikai óriásoknak és az őket finanszírozó filantrópoknak, mint Soros Györgynek, az a célja, hogy az emberek többségéhez, akik interneten tájékozódnak, azokhoz egy üzenet jusson el. Ez az üzenet lehet bevándorláspárti vagy 'genderlobbi' üzenet, azonban semmi más, ami megkérdőjelezi ennek helyességét, az már ne jusson el az emberekhez – fogalmazott Megadja Gábor.”

Van esély a közösségi oldalak kormányok általi szabályozására

Milyen ma a sajtó helyzete a nyugati világban, és vajon mit értünk sajtószabadság alatt? A Kossuth Rádió Az este - a házigazda... című műsorában erről a kérdésről is beszélgetett Lánczi Tamás politológus vendégével. A műsor vendége Megadja Gábor eszmetörténész, újságíró, a 888.hu munkatársa - mutatta be Lánczi Tamás vendégét, majd hozzátette: az, hogy újságíró-e Megadja, majd ő megmondja.

Feketeleves

Gálvölgyi érdektelen haknija.

Összesen 10 darab jegyet adtak el Gálvölgyi János előadására, ezért mondták le, szóval nem volt túlzottan nagy az érdeklődés a Heti Hetes egykori, a Klubrádió jelenlegi sztárjának fellépése iránt Kaposváron – így az Origo.hu.

„Nem igazán érintette meg a kaposváriakat Gálvölgyi János művész úr poénestje. A humorista régebben állandó tagja volt a Heti Hetesnek, amin minden héten 7 darab ember szidta a Fideszt. Ez matematikailag annyit jelent, hogy a Klubrádió munkatársa alig egy heti hetesnyi tömeget tudott megmozgatni a kaposvári fellépésére. Alig több mint hét embert. Ez az igazi feketeleves, nem a Heti Hetes. A balliberális média ismét egy azonnal, minden nehézségek nélkül lebuktatható álhírt gyártott. Ez viszont sokkal inkább tekinthető szokásosnak, mint feketelevesnek.”

Összesen 10 darab jegyet adtak el Gálvölgyi előadására, ezért mondták le

Nem volt túlzottan nagy az érdeklődés a Heti Hetes egykori, a Klubrádió jelenlegi sztárjának fellépése iránt Kaposváron. A balliberális média mégis megpróbálta a legtöbbet kihozni a történetből, és álhírgyártásuk legújabb állomásaként úgy tálalták, mintha a kaposvári művelődési ház a politika miatt mondta volna le az előadást.

Bejelentés

Szaxis szuperbalhé.

Napok óta áll a bál a Wellhello együttes körül: a csapat egy része kilépett, mert állítólag Fluor Tomi minősíthetetlen hangnemben beszélt és megfenyegette a szaxofonost, aki a rendőrséghez fordult – írja a Lokál Online.

„Előadói jogi kérdésből kialakuló probléma volt, mindkét félnek igaza van, de azt nem gondoljuk, hogy ha valaki bejelenti magát a tudtunk nélkül a Wellhello harmadik tagjának, akkor az jogos. Nincs harmadik tagja a Wellhellónak. A Rakpart című dalunkba jelentette be magát, ami egy sokat játszott dal. Először azt mondta, hogy elrontotta, aztán nem tágított. Azt gondolom, hogy nyolc másodperc szaxofon egy 3,5 perces dal végén nem azt jelenti, hogy egyenrangú tagok vagyunk, és ugyanannyi jogdíjat kellene kapnunk – tette hozzá Fluor.”

Wellhello-balhé: SMS-ben osztotta a szaxofonost Fluor

Napok óta áll a bál a Wellhello együttes körül. A csapat egy része kilépett, mert állítólag Fluor Tomi minősíthetetlen hangnemben beszélt és megfenyegette a szaxofonost, aki a rendőrséghez fordult. Fluor nyilatkozott a Lokálnak és elárulta, miből keletkezett a konfliktus. - Ez egy eltúlzott és felfújt ügy.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62753/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?