Blogolj!

Blogstar kávéház

Költség

Dráguló kenyerünk.

Tovább drágul a búza, a liszt és velük a kenyér is – mutatja be a Népszava Online.

„A liszt a kenyér költségeinek csak egy része, így nyilvánvalóan a fogyasztói árakban nem fog tükröződni a búza és a liszt drágulása egy az egyben. A különböző kenyérfajták esetében is eltérő az áremelkedés mértéke. A magasabb feldolgozottságú, magasabb minőségű termékeknél nagyobb drágulásra kell számítani. A búza és a liszt ár növekedésének üteménél a pékáru átlagos fogyasztói áremelkedése kisebb ütemű lesz, és az alapvető élelmiszernek számító kifli, zsömle, fehér, illetve félbarna kenyér drágulása pedig átlag alatti lesz – mondta a Népszavának Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.”

Tovább drágul a búza, a liszt és velük a kenyér is

Mint azt lapunk az elsők között megírta, év végéig drágulnak az élelmiszerek. A malmi búza, a liszt, a sütőipari termékek, a takarmány gabona a húsipari termékek árát emelték, emelik. Akár 20 százalékkal is emelkedhet a kenyérgabona ára év végéig. A szakemberek szerint azonban a drágulás még 2019. elején is folytatódhat.

Ünneprontás

Hazaáruló árulkodás.

Nem megemlékezést, nem a demokrácia ünnepét, de még csak nem is az ’56-os hősök bátorságának felidézését, hanem egy durva, a nemzeti szuverenitásunk ellen szóló politikai akciót hirdetett az ellenzék október 23-ára – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Ilyen ellenzékünk van ma. Elemezni helyzetüket szükségtelen. Mindenesetre jellemző, hogy míg egymást jobban utálják, mint a kormányt, azért egy-egy ünneprontó rendezvényre, egy hazaárulást megvalósító uniós árulkodásra csak összefújja őket valamiféle viharos és az összes szemetet magával ragadó szél.”

Ilyen ellenzék jutott nekünk

Tovább darálja és szeleteli önmagát a balliberális oldal - most már a Jobbikkal karöltve. Miközben az ellenzéki pártok önmagukkal vannak elfoglalva, személyi ellentétek feszítik szét az LMP-t, a szocialista pártot és a Jobbikot, nyalogatják az önsorsrontó magatartásukból ejtett sebeiket, mégis együtt akartak aláírást gyűjteni október 23-án.

Pokol

Célzott sortűz.

1956. október 25. fordulópontnak számít a szabadságharcba torkolló forradalom történetében: a „véres csütörtökön” óvatos becslések szerint is több száz halottat követelt a Kossuth téri vérengzés – elemez az Origo.hu.

„Amikor a KGB-főnök meglátta, hogy a Parlament előtt álló tankokra civilek másztak fel, és a személyzettel beszélgetnek, dühbe gurult, és riasztólövés leadására adott parancsot. Szerov kísérői a géppisztolyaikból a levegőbe lőttek, ami után – mint egyfajta jeladásra – elszabadult a pokol. Mind a mai napig vitatott, hogy kik és honnan lőttek először. A legelfogadottabb verzió szerint az első célzott sortűz a Földművelésügyi Minisztérium padlásteréből söpört végig a Kossuth téri gyanútlan tömegen, aminek nyomán halottak és sebesültek tucatjai zuhantak a tér kövezetére.”

Az emberarcú szocializmus álarc mögé rejtett embertelen arca

1956. október 25. fordulópontnak számít a két nappal korábban kitört és szabadságharcba torkolló forradalom történetében. Az 1956-os események históriájába csak „véres csütörtökként" bevonult és óvatos becslések szerint is több száz halottat követelő Kossuth téri vérengzés újabb szörnyű példát adott a hatalmát féltő kommunista diktatúra brutális kegyetlenségéről.

Erőpróba

A migránskaraván inváziója.

Heves vita robbant ki az Egyesült Államok határai felé tartó, főként hondurasiakból álló migránsok karavánja miatt – így a Hirado.hu.

„Egy kormánynak és az állam elnökének elsődlegesen a rendet kell fent tartania az országban – erről már Földi László biztonságpolitikai szakértő beszélt az M1 műsorában. Úgy véli, bármennyire is elkeseredett sorsból jönnek a szóban forgó bevándorlók, az amerikai vezetést ez nem fogja meghatni. A biztonságpolitikai szakértő a migránskaravánt inváziónak nevezte, amely nemcsak a rendszer ellenében lép fel törvénytelenül, de a védelmi képességet is erősen próbára teszi. Mint mondta, a védelmi képesség jelen esetben abban áll, hogy meg kell akadályozni a bevándorlók belépését, mert ha nem teszik meg, a folyamatok kezelhetetlenné válnak.”

A védelmi képesség próbája is az Államokba tartó migránskaraván

Az amerikai elnök kedden demokrata párti elődje, Barack Obama korábbi állásfoglalásait idézve érvelt az illegális migráció ellen. Donald Trump az Egyesült Államok határai felé tartó, főként hondurasiakból álló migránsok karavánja miatt kirobbant vitában tette közzé bejegyzését és a rövid videót.

Pillanat

A rúdtánc nőiessége.

Egyszerre motivált és kétségbeesett Eke Angéla, akinek a férfiak egyik álmát kell színpadra vinnie – számol be róla a Blikk Online.

„Persze, azt el kell fogadni, hogy a rúdtáncnak még ilyen formában is a nőiességről, a szexiségről kell szólnia, és néha a tükrös próbateremben, miközben fizikailag éppen belehalok egy-egy pillanatba, azt látom, hogy nagyon szép – mondta Angéla.”

Ejha: Rózsa György lánya olyan szexi rúdtáncot lejt, hogy leesik az ember álla! - dögös fotó

A színésznő partnerével, Veréb Tamással (24) rúdtáncol majd. - Egyelőre azzal szembesülök, milyen iszonyatosan nehéz fizikai meló ez, néha kapkodom a fejem, miért vállaltam - sóhajtott Eke Angéla, aki ebben is megpróbálja a színházi világot látni. Mivel a két eredeti előadó, Rózsa Csilla és Holoda Péter is balettművészek, ebben tudnak is segíteni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62799/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?