Blogolj!

Blogstar kávéház

Prioritás

A CEU utóvédharca.

Az Európai Bizottság és Amerika magyarországi nagykövete is lepattant a Közép-Európai Egyetemet kivéreztetni próbáló kormányról. Most az unió bírósága dönthet az ügyben – írja a Népszava Online.

„A szóvivő leszögezte: az Európai Bizottság álláspontja már kezdettől fogva egyértelmű, tavaly áprilisban kötelezettségszegési eljárást indítottak a felsőoktatási törvény ügyében, majd annak keretében decemberben bírósághoz fordultak, miután a magyar hatóságok nem hozták összhangba az uniós szabályokkal a kifogásolt törvényt. Mint mondta, kérésükre az Európai Bíróság beleegyezett, hogy prioritásként kezeli az ügyet, így most a luxembourgi bírói testületen a sor, a bizottság már minden tőle telhetőt megtett.”

Amerika és Brüsszel kevés volt, az Európai Bíróság védheti meg a CEU-t

Akár a szövetségi kormány sorsáról is dönthetnek a választók a vasárnapi hesseni tartományi voksoláson. A nagykoalíció pártjai igazán nehéz helyzetben vannak, és egy rossz szereplés után elindulhat a bomlás is. Angela Merkel ugyan igyekezett csökkenteni a vasárnapi hesseni tartományi választás jelentőségét, mondván a szövetségi szintű kormányzást nem befolyásolja a végeredmény, hogy mennyire szívén viselte a voksolás sorsát, jelzi: maga is folyamatosan részt vett a kampányban.

Papi

Juncker deficitje.

Ismét alaposan helyretették a kommentelők a súlyos isiászban szenvedő Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, aki legutóbb a magyarságot sértette meg – így az Origo.hu.

„Később már komolyabb szakszavak is előkerülnek, mint például a demokráciadeficit. Hiszen Jean-Claude Juncker megválasztásáról nem a nép, hanem a párttagok döntöttek. (Orbán Viktor egyébként – David Cameron korábbi brit kormányfővel egyetemben – nem támogatta Juncker kinevezését az európai fórumokon.) S végül olyan 'hangok is előkerülnek” a kommentfolyamban, melyek azt üzenik: 'Go home dady (így!), take a holiday and rest', vagyis: Menj haza, papi, nyaralj és pihenj.”

Jean Claude Juncker négy éve: a korrupciótól az isiászig

Ismét alaposan helyretették a kommentelők a súlyos isiászban szenvedő Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét. Az Európai Néppárt azzal próbált büszkélkedni, hogy november 1-jén lesz négy éve, hogy a bizottsági székbe került a volt luxemburgi kormányfő, de rengeteg kommentelő arról írt, hogy egy alkoholista került Európa élére.

Kipa

Rettegő metropolisok.

Jonny Daniels brit-izraeli aktivista Európával kapcsolatos félelmeiről és reményeiről, a baloldal intoleranciájáról és az európai zsidóság helyzetéről beszél a Mandiner.hu-nak adott interjúban.

„Határozottan vannak teljes városok, ahol nem mennék az utcára kipában. Párizs például pontosan ilyen, de Berlinben is garantáltan félnék kipában sétálni, míg Budapesten semmi sem történt velem – páran megnéztek, de ennyi az egész. Az én szülővárosom, London sem ilyen volt még régen, és határozottan a rossz irányba változott. A szüleim még kipában jártak dolgozni, én viszont már rettegnék felvenni azt az utcán. A muszlim bevándorlók és a radikális baloldal teljesen átalakították az ország küllemét. A zsinagógákat erősen őrzik, és mindenki retteg.”

A brit-izraeli zsidó, aki a párbeszédben hisz | Mandiner

„Napjaink fősodratú médiája háborút vív Lengyelország és Magyarország ellen" - vallja Jonny Daniels. A brit-izraeli aktivista a jobboldal és a zsidóság párbeszédét építi szerte a világban, különösen Lengyelországban. Európával kapcsolatos félelmeiről és reményeiről, a baloldal intoleranciájáról és az európai zsidóság helyzetéről kérdeztük őt interjúnkban.

Szövetség

Embertorzító agymosás.

Kezdhetünk lemondani Nagy-Britanniáról: lassan minden második brit újságcikkben arról olvashatunk, hogyan kell alkalmazkodniuk az iskoláknak a rohamosan növekvő számú transznemű gyerek igényeihez – állítja a Magyar Hírlap Online.

„A tömegmédia agymosása természetes szövetségest kapott nemrég. A The Telegraph számolt be arról, hogy az ENSZ ajánlásai alapján új szereplő jelenik meg a Thomas, a gőzmozdony című rajzfilmben. Nia – aki elsősorban persze ugye mozdony – egy fekete kenyai menekült nő, aki még hajléktalan is. Önmagában a tény, hogy egy világszervezet ajánlásai alapján fejlesztenek ki egy rajzfilmkaraktert, meglehetősen disztópikus. Kenyát egyébként nem dúlja háború, az ország szerepel a brit külügyminisztérium listáján mint biztonságos ország – igaz, csak férfiak számára. Nőnek lenni Kenyában valóban borzasztó lehet, de vajon mi a valószínűbb? Az, hogy Nia, a mozdony majd beszámol a nők nemi szervének megcsonkításáról és egyéb helyi szörnyűségekről, vagy az, hogy karaktere egy nyálas, debil és alattomos érzékenyítés eszköze lesz?”

Agymosás már az oviban is

Álláspont. Kezdhetünk lemondani Nagy-Britanniáról A szigetország lakóinak épeszű része - merem remélni, hogy a többsége - eddig is gyanakodhatott, hogy Londonból valamiféle furcsa humorral átitatott önmegsemmisítő hadműveletet vezényelnek le. Douglas Murray szerint mondjuk egész Európának lőttek, felperzseli a bevándorlás és identitásunk feladása, de a brit konzervatívok amúgy sem gyakran hurráoptimisták.

Fájdalom

Sebestyén Balázs hátsója.

A népszerű rádiós hátsójáról osztott meg egy képet Majka – szúrta ki a Blikk Online.

„Egyelőre nem derült ki, pontosan mi történt, de Balázs számára nem lehetett túl kellemes – legalábbis erre lehet következtetni a fotók alapján, amiket Majka töltött fel a közösségi oldalára. Az első képen fájdalomtól eltorzult arccal látható a rádiós, a második kissé bizarrabb: azon ugyanis a rapper Balázs pucér hátsóját mutatta meg, amin egy hatalmas vörös folt éktelenkedik.”

Ez fájhatott: nézze, mi van Sebestyén Balázs pucér fenekén - fotó

Egyelőre nem derült ki, pontosan mi történt, de Balázs számára nem lehetett túl kellemes - legalábbis erre lehet következtetni a fotók alapján, amiket Majka töltött fel a közösségi oldalára. Az első képen fájdalomtól eltorzult arccal látható a rádiós, a második kissé bizarrabb: azon ugyanis a rapper Balázs pucér hátsóját mutatta meg, amin egy hatalmas vörös folt éktelenkedik.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/62873/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?