Blogolj!

Blogstar kávéház

Lebukás

A Kreml kémháborúja.

Orosz kémekkel van tele a nemzetközi sajtó, miután a katonai külföldi hírszerzés, a GU, korábbi ismert nevén a GRU több ügynöke csúnyán lelepleződött az elmúlt hetekben akció közben – a 168 Óra Online összefoglalója.

„Számos elemző a legutóbbi lebukások mögött az orosz hírszerzőközösségen belüli ellentéteket látja. Mark Galeotti, az orosz kém- és alvilág ismert brit elemzője írta legutóbb a Moszkva árnyékában című blogjában: – Nincs bizonyíték arra, hogy a GRU a Kreml utasításain túllépett volna műveleteiben. (…) Ha Putyin dühös, akkor nem azért dühös, mert kémkednek, hekkelnek és gyilkolnak, hanem mert nem végzik ezt elég jól. Bármilyen tisztogatásnak csak politikai célja lehet – hogy eltávolítsa a Kremlt ezektől a műveletektől, és hogy jobb szakmaiságra biztassa a szervezetet.”

Kémek Kremlje - Küzdelmek és hagyományok az orosz hírszerzésben

Orosz kémekkel van tele a nemzetközi sajtó, miután a katonai külföldi hírszerzés, a GU, korábbi ismert nevén a GRU több ügynöke csúnyán lelepleződött az elmúlt hetekben akció közben. Egyesek azt feltételezik, hogy a hazai versenytársak dobták fel őket, mert belső kémháború folyik a Kreml kegyeiért.

Ideológia

Az iszlám kommunizmusa.

Thilo Sarrazin közgazdász, a német szociáldemokrata párt egykori politikusa szerint hatalomátvételre készül Európában az iszlám – derül ki az Origo.hu cikkéből.

„Thilo Sarrazin elmondta: az iszlám nem pusztán vallás, hanem egyben politikai ideológia is, hasonló ahhoz, amilyen a kommunizmus volt. 'A politikai ideológia és a vallás együttese sajátos módon formálja az iszlám hívőket. A Koránból egyértelműen levezethető, hogy az ideológia milyen irányban igyekszik formálni a híveket' – vélekedett. A Koránból fakadóan meghatározhatók a muszlimok alapvető jellegzetességei. A muszlimok a többi embertől felsőbbrendűnek érzik magukat, hiszen a többieket hitetlennek tartják. Emiatt megtehetik, hogy másoktól kevesebbet dolgozzanak. Nem véletlen, hogy az iszlám országok elmaradottak – nyilatkozta a szerző.”

Német közgazdász: Iszlám hatalomátvétel készül Európában

Thilo Sarrazin "Németország felszámolja önmagát" című, nem titkoltan provokatív könyve mára már minden idők egyik legkeresettebb könyvévé vált Németországban. A szerző legújabb alkotása ismét komoly vitát kavart, ami nem meglepő, hiszen témája az iszlám, amely az SPD, vagyis a német szociáldemokrata párt egykori politikusa szerint hatalomátvételre készül Európában - hangzott el az M5 "Ez itt a kérdés" című műsorában.

Lépcső

Románia szorongása.

A székelyek továbbra is küzdenek függetlenedésükért, szakértők szerint a román kormánynak van mitől tartania, ha az EU politikáját nézzük az autonómiatörekvések kapcsán – így a Hirado.hu.

„A románokra jellemző nemzeti szorongás Trianonból eredeztethető. Onnan eredeztethető az is, hogy újra rajzolták Európa térképét, aztán 1945-ben visszatértek a jaltai rendszerhez, ami egy teljesen új struktúrát alakított ki Közép-Európában, a fortély és félelem kommunista struktúráját, amiben Románia is élen járt – hangzott el a műsorban. Bali Lóránt egyetértett a felvetéssel, azonban hozzátette: nemcsak mi tartjuk szorongásban Romániát, hanem az Európai Unió (EU) is. Az EU politikája alapján, amit az autonómia törekvések kapcsán folytat, elmondható, hogy az autonómia nem más, mint az első lépcső a függetlenedéshez. Az oktató szerint nem hiába szoronganak tehát a románok, ugyanis több ilyen függetlenedési példát is láthattunk már.”

Nem adja fel autonómiatörekvéseit Székelyföld

A székelyek továbbra is küzdenek függetlenedésükért, szakértők szerint, a román kormánynak van mitől tartania, ha az EU politikáját nézzük az autonómiatörekvések kapcsán. Október utolsó vasárnapja a székely autonómia napja. „Az új román állam megalakításának alapelveiként a Nemzetgyűlés kinyilvánítja a következőket. Elsőként a teljes nemzeti szabadság az összes együtt élő nép számára.

Válság

Az ellenzék botránypolitizálása.

Az MTVA és a Fidesz székházának megdobálása a Juhász Péter-féle Együtt szintjére süllyesztette a Jobbikot – nyilatkozza a Magyar Hírlap Online-nak Deák Dániel politológus.

„Az elemző kitért arra is, hogy az ellenzéki pártok egyre látványosabban támogatják ezeket a csoportokat, már a Jobbik is nyíltan felszólal mellettük. Mindez oda vezethet, hogy ezeknek a pártoknak a támogatottsága tovább csökken, és véglegesen rétegpártként fognak működni. Budapesten nyolc év alatt sem tudták 'kitermelni' Tarlós István ellenfelét, ennek köszönhetően Puzsér Róbert és más, hozzá hasonlóan komolytalan személyek kerülnek előtérbe ellenzéki főpolgármester-jelöltként – fogalmazott Deák Dániel. A leglátványosabb szerinte a Jobbik válsága, ők a botránypolitizálásba menekülnek, az MTVA és a Fidesz székházának megdobálása a Juhász Péter-féle Együtt szintjére süllyesztette az egykori nemzeti radikális pártot. A Jobbik szemmel láthatóan nem tanul mások hibájából, a velük szemben kritikus sajtótermékek bojkottjával több millió választópolgárról mondanak le, nem fognak hozzájuk eljutni a párt üzenetei.”

Botránypolitizálásba menekül a Jobbik

Az MTVA és a Fidesz székházának megdobálása a Juhász Péter-féle Együtt szintjére süllyesztette a Jobbikot - véli Deák Dániel politológus. Hiába beszélnek a brüsszeli vezetők arról, hogy már nincs migrációs válság, a bosnyák-horvát határnál zajló folyamatok jól jelzik, hogy Európát továbbra is veszélyezteti a tömeges illegális bevándorlás - hangsúlyozta lapunknak Deák Dániel politológus a múlt hét eseményeit értékelve.

Egyensúly

Király Linda mérlege.

Leplezetlen őszinteséggel mesélnek egymásról, az őket összekötő szeretetről, sikerről, kudarcról olykor nehéz terhekről és fájdalmakról a Király család tagjai a róluk szóló könyvükben – számol be róla a Lokál Online.

„Az énekesnő azonban manapság végre jól érzi magát a bőrében, akkor is, ha kicsivel többet nyom a mérleg, mint azt valójában szeretné. – (…) Természetesen nem igaz, hogy nem zavar. Szerencsére Zsombi naponta megerősít a szerelméről (…). Mára nem az a legfontosabb, hogy teljesen lefogyjak, csak az egészségem miatt tartanám fontosnak, hogy kicsit leadjak. (…) Sokkal fontosabb, hogy évek óta most először érzem magam lelkileg egyensúlyban. Az utolsó másfél-két évben jöttem rá, ki vagyok, mi vagyok, és mit akarok magammal kezdeni.”

Király Linda: Szülei elvárásai okozták testképzavarát

Leplezetlen őszinteséggel mesélnek egymásról, az őket összekötő szeretetről, sikerről, kudarcról olykor nehéz terhekről és fájdalmakról a Király család tagjai a róluk szóló könyvükben. A Király család című írásból kiderül, hogy Linda úgy gondolja, testképzavaráról a szülei is tehetnek. Király Linda ma már úgy érzi, hogy végre kezdi megtalálni önmagát és sikerül hátrahagynia szorongó énjét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63007/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?