Blogolj!

Blogstar kávéház

Többség

A Fidesz politikai példája.

Tóth Csaba politológus, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója a Mandiner.hu-nak arról beszél, a Fidesz megteremtette a maga összefogását, de az ellenzéknek még választ kell találnia arra a feladványra, hogyan képes nagyon sok különböző embert és politikai irányvonalat integrálni.

„Pontosan a Fidesz példája mutatja meg, hogy nem lehetséges homogén szavazói tömböt létrehozni egy politikai többségen belül. Az igazi kérdés: hogyan tudnak heterogén választói csoportok együtt politikai többséget képezni. Semmivel sem hajmeresztőbb egy radikális baloldali és a Jobbik összefogása, mint az a tény, hogy a sokszor alacsonyabb társadalmi helyzetű, mezőgazdaságból élő vidéki emberek éppúgy a Fideszre szavaznak, mint a magas státuszú, budapesti felső középosztály. Ez is lehetne hajmeresztő, de mégsem az, mert a Fidesz elvégezte azt a politikai munkát, hogy ezek a különböző választói csoportok egyazon politikai közösség részének tekintik magukat. Ez nem magától van. Ezt a munkát a Fidesz már a ’90-es évek végén és a 2000-es évek elején elkezdte.”

Orbán egyelőre nem semmisít meg bolygókat - Tóth Csaba a Mandinernek | Mandiner

A NER és a Star Wars Galaktikus Birodalma között komoly párhuzamok vannak - mondja Tóth Csaba politológus, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, akit a magyar politikáról és A sci-fi politológiája című könyvéről kérdeztünk. Tóth szerint a politikai munkát elvégezve a Fidesz megteremtette a maga összefogását, de az ellenzéknek még választ kell találnia arra a feladványra, hogyan képes nagyon sok különböző embert és politikai irányvonalat integrálni.

Csend

A liberálisok álszentsége.

Az Origo.hu Apáti Bencével, a Budapesti Operettszínház új balettigazgatójával beszélget, aki a 888.hu publicistája, majd pedig a Magyar Idők főmunkatársa, valamint az Echo TV és a Hír TV közéleti műsoraiban is rendszeresen szerepel.

„Vass Lajos 2006-ban miniszteri biztosként, majd 2007-től 2010-ig főigazgatóként állt az Operaház élén. Bölcsészként diplomázott, 1986 és 1989 között a KISZ Szolnok Megyei bizottsági titkára volt, egyben a Szolnok Megyei Tanács művelődési osztályának helyettes vezetője, majd vezetője volt. Életrajza szerint 1988 és 1991 között elvégzett három évet a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházelméleti szakán, ahogy az is olvasható róla, hogy szocialista színekben indult a 2006-os országgyűlési választásokon, csak elbukta. Utána ő lett a főnököm az Operaházban. Alföldi Róbert legalább szakmabeliként került a Nemzeti Színház élére, ám nem sokkal korábban, deklaráltan balliberális értelmiségiként, rendszeres szereplője volt a fénykorában két-hárommilliós nézettségű Heti Hetesnek. Majd megkapta az ország legfontosabb színházát. Álszent és hazug dolog, amikor azok támadnak engem, akik az említett esetekben csendben voltak.”

A nagyhangú liberálisok, akik kocsmastílusban a baletten gúnyolódnak

Apáti Bence az Állami Operaház magántáncosaként az elmúlt bő másfél évtized alatt végigtáncolta a klasszikus balettrepertoár legnagyobb szerepeit. Az öntörvényű művészről köztudott, hogy a balett mellett kedveli az ökölvívást, szereti a nívós tetoválásokat, részt vett kereskedelmi televíziós vetélkedőkben, játszott filmszerepet is. Most annak kapcsán invitáltuk beszélgetésre, mert a Budapesti Operettszínház főigazgatói posztját elnyert Kiss-B.

Szürkeség

A CDU karaktere.

Mi lesz veled, Németország Angela Merkel nélkül? Hettyey András, az NKA Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia tanszékének adjunktusa a Zoom.hu-nak értékeli a kancellár döntését, és hogy mi vár Németországra a következő időszakban.

„A CDU-nak karakteresebbé kell válnia, markánsan jobboldali pártnak kell lennie. Németországban úgy lehet választást nyerni, ha egy párt középen van. Angela Merkel éppen ezért középre pozicionálta a pártot, de ezzel együtt túl szürkévé vált. Ezért a jobboldali értékrendnek megfelelően kell kommunikálniuk többek között a migrációról, ha a szélsőjobboldali AfD-t vissza akarják szorítani – hangsúlyozta Hettyey.”

Mi lesz veled, Németország Angela Merkel nélkül?

Mi lesz veled, Németország Angela Merkel nélkül? Elindult a helyezkedés a Kereszténydemokrata Unióban (CDU), de ha Merkel nélkül sem lesznek képesek kimászni a gödörből, az sem kizárt, hogy a Zöldek adják Németország következő kancellárját. Bármilyen rendkívülinek is tűnik Angela Merkel bejelentése, miszerint nem indul decemberben a CDU pártelnöki tisztségéért, illetve a 2021-es parlamenti választáson a kancellári székért, a döntése nem meglepő.

Invázió

Trump fogadtatása.

Mintegy ezer migráns próbált Mexikóba jutni Guatemalából. Kövekkel, palackokkal és petárdákkal támadtak a rendőrökre és a bevándorlási hivatal munkatársaira – a Hirado.hu szerint a helyzet kísértetiesen emlékeztet a röszkei határostromra.

„Bandatagok és rossz emberek is elvegyültek a karavánban, amely a déli határunk felé tart – írta hétfői Twitter üzenetében az amerikai elnök. Donald Trump arra kérte a karaván tagjait, hogy forduljanak vissza. Azt is egyértelművé tette, milyen fogadtatás várja őket az amerikai határon. Azt írta: 'ez egy invázió, és a hadseregünk vár benneteket'. Trump korábban is hasonló állításokat fogalmazott meg anélkül, hogy bizonyítékokat támasztotta volna alá kijelentéseit.”

A röszkeihez hasonló helyzet alakult ki Mexikó határán

Mintegy ezer migráns próbált Mexikóba jutni Guatemalából. Kövekkel, palackokkal és petárdákkal támadtak a rendőrökre és a bevándorlási hivatal munkatársaira. Mindez ugyanannál a határátkelőnél történt, ahol egy héttel korábban áthaladt, az amerikai sajtó egy része által Soros-expressznek nevezett migránsok karavánja. Kövekkel, faágakkal, fémállványokkal dobálták a mexikói rohamrendőröket a migránsok a mexikói-guatemalai határnál.

Feszültség

Pintér Tibor memóriajátéka.

A Lokál Online szerint elszakadt a cérna Pintér Tibornál A legbátrabb párosban: a színész megelégelte, hogy megjegyzéseket tesznek a hangjára, és nem tisztelik őt és kedvesét, Fridát.

„Az életünkből vett képekkel kellett memóriajátékot játszani. Frida feladata volt, hogy kiválassza az egyező fotókat, míg engem árammal sokkoltak, ha ő rosszul választott. A barátnőm több mint 20 évvel fiatalabb nálam, és sajnos sok fotó nem is volt ismerős neki, ráadásul folyton a közös képeinket kereste. Láttam, hogy emiatt egyre nagyobb a feszültség benne, amin a többiek jót nevettek. Előtte pedig azzal poénkodtak, hogy a hangommal kínozni lehetne. Nagyon rosszul éreztem magam, ki is borultam. Leintettem őket, hogy csönd legyen, mert most én beszélek. Nem értettem, hogy ezt miért csinálják, ha elvileg szövetségesek vagyunk.”

Teljesen kikészült Pintér Tibor

Elszakadt a cérna Pintér Tibornál a TV2 ma esti műsorában, A legbátrabb párosban. A színész megelégelte, hogy megjegyzéseket tesznek a hangjára, és nem tisztelik őt és kedvesét, Fridát. Tehetetlen dühében el is sírta magát. - Teljesen kiborultam és valóban könnyeztem, sírtam, amit ma már szégyellek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63117/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?