Blogolj!

Blogstar kávéház

Akarat

Európa katasztrófája.

Száz éve, hogy megölték zuglói otthonában gróf Tisza István, néhai miniszterelnököt. Halála előtt jelentette be Magyarország első világháborús vereségét. Szerdán rá emlékezett az ország – a Hirado.hu összefoglalója.

„Tisza István meggyilkolása a magyar történelem sötét és máig feltáratlan fejezete – mondta Orbán Viktor a mártírhalált halt miniszterelnök emlékművénél. A kormányfő hangsúlyozta, halála úgy rázta meg Magyarországot, mint Zrínyi Mikósé, vagy Széchenyi Istváné. Tisza István nem akart a háborút – folytatta a kormányfő, de azt is tudta, hogy a magyarok akarata ellenére kitört háborút nem szabad Magyarországnak elveszíteni. A miniszterelnök arról beszélt, hogy Európa nagyhatalmainak rossz döntése vezetett az egész Európát felőrlő katasztrófához. Mi magyarok pedig nem voltunk abban a helyzetben, hogy a rossz döntések árnyékában egy jó döntést hozzunk, nem voltuk szuverének.”

Tisza István halálával egy korszak ért véget

Száz éve, hogy megölték zuglói otthonában gróf Tisza István, néhai miniszterelnököt. Halála előtt jelentette be Magyarország első világháborús vereségét...

Döntések

Merkel bukása.

Egyáltalán nem lehet kizárni, hogy Merkelnek a CDU decemberi kongresszusa után távoznia kell a kancellári székből, ha olyan jelölt kerül a párt élére, aki jelentősen mást képvisel, mint a mostani vezető – elemez az Origo.hu.

„Jelen helyzetben azt mondhatjuk, hogy a német politikát nehéz elképzelni Angela Merkel nélkül, de ha vissza fogunk nézni erre az időszakra, akkor mindenki arra fog emlékezni, hogy beengedte Európába a bevándorlókat – emelte ki. Hozzátette: ezt a döntését nem fogják a történelemkönyvek legjobb lapjain emlegetni, annak ellenére, hogy számtalan jó döntése is volt. Ezzel tulajdonképpen mindent elrontott.”

Így bukhatja el a kancellárságát Merkel

A decemberi CDU-elnökválasztáson nagyon kellemetlen események is történhetnek a német kancellár szempontjából.

Álom

Budapesti körpanoráma.

Nagyon sok munka vár még ránk, hogy teljesnek tudjuk tekinteni ezt a rekonstrukciót – erről vall Mányi István építészmérnök, a Szépművészeti Múzeum felújításának vezetője a Mandiner.hu-nak.

„A Reneszánsz csarnok fölötti részről beszélünk. Ez a centrális csarnok emelkedik ki a legjobban az egész épületből, a tetején pedig van egy tizenöt méter belmagasságú, gyönyörű, kihasználatlan loft tér, ahonnan körpanoráma nyílik egész Budapestre. Nagyon nagy durranás lenne, ha meg tudnánk valósítani ezt az elképzelésünket. Kortárs eszközökkel egy többcélú termet tudnánk kialakítani, ahol lehetnének kiállítások, társadalmi rendezvények, nagyvállalatok közgyűlései: a lehetőségek végtelenek.”

Van még feladatunk a Szépművészetivel - Mányi István építész a Mandinernek | Mandiner

Van még feladatunk a Szépművészetivel - Mányi István építész a Mandinernek | Mandiner: „Nagyon sok munka vár még ránk, hogy teljesnek tudjuk tekinteni ezt a rekonstrukciót. Van még feladatunk" - vallja Mányi István, rögtön aznap, amikor megnyílt az általa vezetett felújításon és kibővítésen átesett Szépművészeti Múzeum.

Tündér

Vokság Virág büszkesége.

Már egy hónapja édesanyának mondhatja magát a DJ, aki fotót mutatott gyermekéről a közösségi oldalán – írja a Blikk Online.

„Mint megírtuk, a DJ október elején hozta világra első gyermekét, Bencét, akit most meg is mutatott rajongóinak egy tündéri fotón. – Beni baba ma 1 hónapos! – írta az édes fotóhoz Voksán Virág.”

Tündéri fotón mutatta meg egy hónapos babáját Voksán Virág

Már egy hónapja édesanyának mondhatja magát a dj: Voksán Virág tündéri fotót mutatott gyermekéről a közösségi oldalán!

Álarc

Tudományos Halloween-jelmezek.

A Zoom.hu szerint az okos az új szexi!

„Öltözz Göncölszekérnek! Íme, a tíz legjobb halloween-jelmez! Mutatjuk a legmenőbb tudomány-inspirálta szetteket, amelyeket akár az utolsó pillanatban is el lehet készíteni, ráadásul mindenki érdeklődését fel fogják kelteni.”

Öltözz Göncölszekérnek! Íme, a tíz legjobb halloween-jelmez

Mutatjuk a legmenőbb tudomány-inspirálta szetteket, amelyeket akár az utolsó pillanatban is el lehet készíteni, ráadásul mindenki érdeklődését fel fogják kelteni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63255/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?