Blogolj!

Blogstar kávéház

Összeborulás

Európa útkeresése.

Európa szétesik, gyengül. Erősödnek a szélsőségek, fenyeget a migráció, elkülönülnek a visegrádi országok. Válságjelenségek tényleg vannak, de Hamvas Bélától tudjuk: a válság kultúránk szerves része. Ráadásul már megjelentek a válság megoldásának jelei is – derül ki a 24.hu összeállításából.

„Az EU még az ellenelitek számára is vonzó, nem véletlen, hogy Orbán Viktor és Matteo Salvini nem egyszerűen és nem általában az EU ellen kampányol az utóbbi időben, hanem az EU régi elitjének a leváltására, Brüsszel politikájának megváltoztatására törekszenek a jövő évi európai parlamenti választáson – és ezt célozza látványos összeborulásuk is időnként. A kelet-európai államok közben szintén részben Orbán Viktor kezdeményezésére szerveződnek. A visegrádi négyek együttműködését próbálják felmutatni, nyugatról nézve azonban eddig csak annyit értek el, hogy nyilvánvaló lett a németek, a franciák, a hollandok és más, az EU kasszájába befizető országok számára: a brüsszeli pénzek szorgalmas lehívásán kívül a visegrádiak csak az uniós közös politikák blokkolásában jeleskednek, különösen a bevándorlás ügyében.”

Válságban Európa - de ez az európai kultúra alapja és erőssége | 24.hu

Erősödnek a szélsőségek, fenyeget a migráció, elkülönülnek a visegrádi országok. De megjelentek a válság megoldásának jelei is.

Vízió

Innovatív balfékek.

Ha a múltat nem lehet végképp eltörölni, írjuk át. Valahogy így összegezhető a honi, úgynevezett balliberális oldal hozzáállása saját, az elmúlt évtizedekben betöltött szerepét és ténykedését illetően – elemezi az ellenzék helyzetét a Magyar Hírlap Online.

„Minap számoltunk be arról, milyen elképesztően csúfos anyagi helyzetben vannak a szocialisták, azt sem tudni pontosan, van-e még székházuk, milyen tartozásokat kénytelenek törleszteni, illetve mit akarnak és tudnak esetleg még dobra verni? Az ember szinte már megsajnálja ezt a szerencsétlen csapatot, de aztán bevillan az eltörölhetetlen múlt, és elillan az érzés. Most egyébként éppen újabb politikai innováción törik a fejüket. Az ötlet mondjuk korántsem új, csak még egyszer sem csinálták meg, és könnyen lehet, ezúttal sem fog sikerülni. Az elképzelés kódneve: főpolgármester-jelölti előválasztás. A koncepciót Molnár Zsolt budapesti MSZP-elnök prezentálta, lényege pedig az, hogy aki aláírja, hogy nem szereti a Fideszt és a nácikat, és összegyűjt valamennyi, egy későbbi időpontban meghatározandó aláírást, indulhat a megmérettetésen. Nem kell hozzá párt, csak vízió.”

Balfékek

Álláspont. Ha a múltat nem lehet végképp eltörölni, írjuk át. Valahogy így összegezhető a honi, úgynevezett balliberális oldal hozzáállása saját, az elmúlt évtizedekben betöltött szerepét és ténykedését illetően Az eszmei előzménynek tekinthető „klasszikusból" fakadhatott Gyurcsány Ferenc minapi anekdotája is, melyet hamar felkapott a sajtó.

Valóság

Eltűnő évszakok.

25 fok november elején: elveszítjük az őszt és a tavaszt? – a Zoom.hu meteorológiai összeállítása arra is kitér, ez vajon már az éghajlatváltozás-e.

„Nem arról van szó, hogy a mi életünkben teljesen eltűnne a tavasz és az ősz, de a hagyományos, egyenlő hosszúságú négy évszakos felosztás egyre inkább elavulttá válik. Már most is jobban tükrözi a valóságot, ha két fő évszakban, a nyárban és a télben gondolkodunk, amelyeket két átmeneti, rövid évszak, a tavasz és az ősz köt össze. Vannak meteorológusok, akik odáig mennek, hogy a fő évszakokat öt hónaposnak tartják, közöttük pedig csupán egy hónapos átmenetet, az áprilisi 'tavaszt' és az októberi 'őszt' tekintik indokoltnak.”

25 fok november elején: elveszítjük az őszt és a tavaszt?

Hozzászokhattunk az elmúlt években, hogy nap mint nap dőlnek meg a pozitív hőmérsékleti csúcsok. Alig van év, évszak, hónap, amely ne a valaha mért legmelegebbnek bizonyulna. Ez már az éghajlatváltozás?

Meglepetés

Barátságból szerelem.

Nem mindenki szereti kiteregetni a magánletét, több olyan magyar sztárt is találni, akik nem beszélnek párjukról, és nem árasztják el közös képeikkel a közösségi oldalakat – róluk ír az Origo.hu.

„Pál Dénes a napokban beszélt először arról, hogy kedvesével hat éve ismerik egymást: Heni volt a tehetségkutató sajtófőnöke, emiatt rengeteg hivatalos eseményen jelentek meg együtt, később pedig egyre több időt kezdtek egymással tölteni. – A kapcsolatunk hosszú hónapok alatt mélyült el, és vált barátságból szerelemmé. Mi első látásra olyan szinten nem érintettük meg egymást, hogy a legelső találkozásunk körülményeire és az akkor elhangzottakra nem is tudunk visszaemlékezni. (…) Amikor párként összekerültünk, már jól ismertük egymást, és, ha értek is minket meglepetések a másikkal kapcsolatban, kizárólag kellemes.”

Magyar sztárok, akik jó ideje rejtegetik a párjukat

Nem mindenki szereti kiteregetni a magánletét, Nagy Adri és Voksán Virág például soha nem posztolnak gyerekük apjáról.

Jelmez

Félmeztelen Halloween.

Ennél szexibb ma már nem lesz: brutál dögös halloweeni jelmezben pózol a világhírű brit modell – számol be róla a Blikk Online.

„Bár eredetileg Halloween alkalmából az emberek igyekeztek minél félelmetesebben öltözködni, hogy elijesszék a gonosz szellemeket Demi Rose szerint lehet ezt másként is csinálni. A brit modell egy testet alig takaró jelmezt választott a nagy alkalomra. Csupán egyetlen kérdés maradt hátra: a tánccal vagy a mosdóba menetellel akadt inkább a problémája?”

Ennél szexibb ma már nem lesz: brutál dögös halloweeni jelmezben pózol a világhírű modell - fotó

A brit modell, Demi Rose sokat mutató halloween-i kosztumöt választott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63410/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?