A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kéznyújtás

A dohányosok lepofozása.

Lázár János úgy indítana totális harcot a dohányzás ellen, hogy igazából ez az egyetlen olyan szenvedélybetegség, amelynek leküzdéséért sokat tett a kormány, és eredményeket is fel tud mutatni – járja körül a témát a 24.hu.

„Mucsi János gödöllői tüdőgyógyász, a Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért Egyesület elnöke Lázár János ötletére reagálva a 24.hu-nak elmondta, minden olyan kezdeményezést üdvözölnek, ami a dohányzás visszaszorítását elősegíti. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a dohányosok általában beteg emberek, és nem egyszerű vásárlók. Ők nem cigarettát vesznek, hanem a betegségüket, a függőségüket kielégítő eszközt. A tüdőgyógyász szerint a tiltással csak pofon csapják a függő betegeket. Kezet kell nyújtani nekik, ugyanis a függő dohányosok csupán három százaléka képes segítségnyújtás nélkül leszokni – mondta. Mucsi János szerint nagy szükség lenne arra, hogy tiltás helyett inkább a leszokást segítő gyógyszereket támogassa az állam, illetve biztosítsa a megfelelő létszámú orvosi hátteret.”

A legjobban kezelt szenvedélybetegség ellen indított látszatharcot Lázár | 24.hu

Tett a kormány a dohányzás visszaszorításáért, bár az eredmény kétséges. Lázár János ötletei viszont nehezen vehetők komolyan.

Lázadás

Irodalompusztító genderaktivisták.

Az elmúlt tíz-tizenöt évben a „polkorrektség” nyomta rá a bélyegét a fiatal irodalomra. A pályakezdők kénytelenek voltak megfelelni bizonyos elvárásoknak, ellenkező esetben elvágták az érvényesülésüket – erről beszél az Origo.hu-nak Orbán János Dénes József Attila-díjas költő.

„A pályakezdők egyszerűen kénytelenek voltak megfelelni bizonyos elvárásoknak, ellenkező esetben elvágták az érvényesülésük útját. Ha másoktól függenek a publikációs lehetőségek, az ösztöndíjak, vagy az, hogy ebbe a szakmába bekerüljön az író, elkezd vigyázni arra, nehogy megsértse valaki érdekét. Ma mindenbe belekötnek a genderaktivisták. A szerelmes versek már nem szerelmes versek, hanem szexista versek. Nem merünk humorizálni, nehogy megsértsünk valakit. Most már lassan egy anyósviccet sem szabad mondani, nehogy megbántsuk az anyósokat. Borzalmas ez a félénkség. Borzalmas az egész, ami eluralkodott. A fiatal írónak éppen az a dolga, hogy lázadjon.”

A politikai korrektség miatt lett ilyen borzalmas félénkség

Orbán János Dénes, az Íróakadémia vezetője szólásszabadságról, bátorságról és arról, hogy mi szexista, és mi nem az.

Kétharmad

Minőségi turizmusfejlesztés.

Újabb csúcsot dönt idén a turizmus: a tavalyi, kimagasló évhez képest is stabilan növekszik az ágazat – a Hirado.hu a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb tájékoztatása alapján elemez.

„A kormány 2016 óta sorra jelölte ki azokat a térségeket, ahol részben állami támogatással több száz vendégvonzó beruházást hajtanak végre. Ilyen kiemelt turisztikai fejlesztési térség a balatoni, a Sopron-Fertő-vidék, a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség körzet, a Dunakanyar, valamint a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó környéke. Kelecsényi Ágnes szerint főként minőségi fejlesztésekre van szüksége az ágazatnak. Minden idők legnagyobb szálláshely-fejlesztési programja indult el tavaly októberben a Kisfaludy szálláshely-fejlesztési konstrukció első felhívásainak megjelenésével. Az idei Turizmus Summit konferencián Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója azt mondta: a programban a vidéki panziók kétharmada kapott támogatást, amelynek köszönhetően több mint hétszáz szálláshely újulhat meg.”

Újabb csúcsot dönt idén a turizmus

A tavalyi, kimagasló évhez képest is stabilan növekszik a hazai turizmus - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb tájékoztatásából. ...

Rémisztés

Online abortusztabletták.

Amerikában már olyan nehéz véget vetni a terhességnek, hogy kitalálták az online abortuszt – állítja a 444.hu.

„A saját kezűleg végrehajtott abortuszhoz elég rémisztő képek párosulnak, de ez ma már nem feltétlen azt jelenti, mint régen, azaz durva orvosi beavatkozást, amelyet kétes alakok végeznek, vagy konkrét, fizikai önbántalmazást. Ez manapság főleg tablettákat jelent, amelyek a terhesség 10-ik hetéig 95 százalékos hatékonysággal működnek. – Ma már az összes abortusz harmada azt jelenti, hogy elmész a klinikára, megkapod a tablettákat, hazamész és megcsinálod. Azaz lenyelsz egy pirulát” – mondta a BBC-nek egy másik orvos, Dr. Beverly Winikoff. Ezt tette Kate is, csak épp nem egy klinikán keresztül. Egyszerűen rendelt magának online abortusztablettát.”

Amerikában már olyan nehéz véget vetni a terhességnek, hogy kitalálták az online abortuszt - 444

Interneten árulják az abortusztablettákat, amelyeket aztán egyszerűen kipostáznak. A dolog egy sor kérdést felvet, még csak nem is legális, mégis egyre többen igénylik.

Vicc

Tányérpótló pelenka.

A második gyermekét a szíve alatt hordó kézilabdás klasszis, Tápai Szabina közösségi oldalán mutatta meg, milyen is volt a babaváró bulija – számol be róla a Blikk Online.

„A képek tanúsága szerint igencsak jól szórakozott a kismama a szeretteivel, akik még egy vicces feladatra is rá tudták venni Tápai Szabinát. Mint ahogy az a videón is látható, Kucsera Gábor kedvesének pelenkából kellett falatoznia. – Pelusból kellett baby ételt ennem, azért nem volt egy álom! Viszont nagyon vicces volt.”

Meglepték a kismamát: titokban bulit szerveztek Tápai Szabinának

Az egykori kézilabdázó már nagyon várja második gyermekének érkezését: Tápai Szabina közösségi oldalán mutatta meg, milyen is volt a babaváró bulija!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63483/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?