Blogolj!

Blogstar kávéház

Isiász

Orbán támogatása.

Az Európai Néppárt helsinki kongresszusáról közöl különös fotót az Origo.hu.

„Ahogy korábban beszámoltunk róla, Magyarország az EPP vitájában Manfred Webert támogatja. Azonban a finn fővárosban más valakit is támogatott a kormányfő. Ez a fotó ma készült Helsinkiben, ahol Orbán Viktor az isiászos Jean-Claude Junckert támogatja Helsinkiben.”

Orbán Viktor támogatja az isiászos Junckert Helsinkiben

A fotó ma készült Helsinkiben.

Hullám

Az USA szakadása.

Csak most kezdődik a tánc: immár minden a 2020-as amerikai elnökválasztásról szól. A Demokrata Párt többséget szerzett az alsóházban, de a Szenátus szilárdan a republikánusoké maradt – összegzi a félidős választást a Népszava Online.

„Nem szökőár, csupán közepes erejű kék hullám söpört végig az Egyesült Államokon, de ez is elég volt ahhoz, hogy megváltoztassa a politikai tájképet. A kék hagyományosan a Demokrata Párt, a vörös a Republikánus Párt színe. A választási térképen a tengerpartokon és nagyvárosokban az előbbi, a ritkábban lakott vidékeken pedig az utóbbi dominál. 2016-ban az ország belseje egyetlen nagy vörös tengerré változott, ebben most újra kis kék szigetek jelentek meg, ahogy a választók többsége megpróbálta korrigálni a két évvel ezelőtti eredményt. Az ellenzék 45 mandátumos hátrányból fordítva várhatóan 23 mandátumos, biztosnak mondható többséget szerzett a Képviselőházban. A Szenátusban azonban a republikánusoknak sikerült növelni az előnyüket, az eddigi 51:49-ről valószínűleg legalább 53:47-re hízik a többségük.”

Csak most kezdődik a tánc: immár minden a 2020-as amerikai elnökválasztásról szól

A Demokrata Párt többséget szerzett az alsóházban, de a Szenátus szilárdan a republikánusoké maradt. Putyin elnök Orbán Viktorral közösen szomorkodhat: kedvencük szenátoruk kihullott.

Zavarodottság

Átkeresztelt karácsony.

A belgiumi Brugge városában a karácsonyi kirakodóvásár neve ezentúl téli vásár lesz. A szervezők azt mondták, azért, mert a korábbi elnevezés sértette a nem keresztényeket – így a Hirado.hu.

„A kutató szerint nem a karácsonyi kirakodóvásárok átnevezésével kell megoldást nyújtani a kultúrák közötti konfliktusokra, ugyanis ez az újonnan érkező bevándorlók szociális hátterét nem változtatja meg. Elmondása szerint az általa megkérdezett muszlimok sem értik az átnevezést. Emlékeztetett: Jézus a muszlimok és az iszlám számára is egy próféta, ezért születésének ünneplése, bármikor is van, számukra ugyanolyan ünnepnap, mint a keresztények számára. Vékony Dániel szerint a politikai elitet most erős zavarodottság jellemzi. Azt láthatjuk, hogy a most regnáló politikai elit sokkal inkább önmaga szeretné megoldani a problémákat, ahelyett, hogy a muszlim közösségekkel tárgyalást kezdeményeznének, és kompromisszumos, közös megoldást létrehozzanak – fogalmazott a kutató.”

Új nevet kapott a karácsonyi vásár a „nem keresztényekre" való tekintettel

A belgiumi Brugge városában a karácsonyi kirakodóvásár neve ezentúl téli vásár lesz. A szervezők azt mondták, azért, mert a korábbi elnevezés sértette a...

Csapás

Kilyuggatott terroristák.

A Mandiner.hu arról ír, Matthieu Suc oknyomozó újságíró szerint a 2015-ös párizsi terrortámadás valamennyi elkövetőjével végeztek a nyugati titkosszolgálatok.

„A terroristák kivégzését a szerző szerint Francois Hollande előző francia államfő rendelte el, a francia titkosszolgálatok az ő utasítására adták át az információkat az amerikai hadseregnek. A párizsi terrortámadások kitervelői elleni csapásokat a francia kormány nem hozta nyilvánosságra. Matthieu Suc szerint ennek két oka van. – Az egyik az, hogy a franciák nem ismerik el, hogy embereket céloznak meg. Egyének csoportja vagy helyszínek ellen támadást indítani háborús cselekmény, egyénre célozni viszont gyilkosság – hangsúlyozta az újságíró. A másik ok szerinte az, hogy nehéz megerősíteni, hogy a célszemélyek meghaltak.”

Matthieu Suc: A párizsi terrortámadás valamennyi elkövetőjével végeztek a nyugati titkosszolgálatok | Mandiner

Matthieu Suc: A párizsi terrortámadás valamennyi elkövetőjével végeztek a nyugati titkosszolgálatok | Mandiner: Az oknyomozó újságíró „A terror kémjei" című kötetében azt írja, hogy a párizsi merénylet elkövetőit már mind megölték, ráadásul Francois Hollande parancsára, de továbbra is veszélyek fenyegetnek Európán belül.

Rózsafüzér

Nyertes Zsuzsa istenbizonysága.

Nyertes Zsuzsa vallásos családban nevelkedett, ám soha nem gondolta volna, hogy kézzel fogható bizonyítékot kap Isten létezésére. Pedig 17 évvel ezelőtt, miután megúszta a New York-i terrortámadást, pontosan ez történt vele – közli a Lokál Online.

„Egy üzletben nézegettem a krémeket, és véletlenül nyitva maradt a táskám. Egyszer csak azt vettem észre, hogy valami beleesett. Odanéztem, és ott volt a tetején egy kis fából készült rózsafüzér, hátulján egy négylevelű lóherével, mellette pedig egy szalmaszállal. Nem hittem a szememnek, körülnéztem, és egy lélek sem volt körülöttem. Máig nem értem, hogy került az oda, de én abban a pillanatban megnyugodtam, tudtam, hogy biztonságban vagyunk, innentől kezdve nem eshet bajunk – mesélte Zsuzsa.”

Nyertes Zsuzsa: Bizonyságot kaptam Istenről

Nyertes Zsuzsa noha vallásos családban nevelkedett, soha nem gondolta volna, hogy kézzel fogható bizonyítékot kap Isten létezésére. Pedig 17 évvel ezelőtt, miután megúszta a New York-i terrortámadást, pontosan ez történt vele.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63652/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?