Blogolj!

Blogstar kávéház

Mainstream

Fideszes kedélyborzolás.

Rövidtávon elhalkultak a Fidesz kritikusai, de az Európai Néppártból való kizárásáról folytatott vita még nem ért véget – állítja a Népszava Online.

„A szakértő szerint noha rövidtávon elhalkultak a Fidesz kritikusai az EPP-ben, a párt kizárásáról folytatott vita végére csak a választás után fog pont kerülni. Az EPP-nek Orbán támadási felület, amellyel a politikai ellenfelei minden bizonnyal élni is fognak a kampányban. Radnóti úgy vélte, Manfred Weber a csúcsjelölti versenyt részben azért nyerhette meg, mert a Sargentini-jelentés vitájában az EPP-beli mainstreamet követve szembefordult Orbánnal. – Az EPP-mainstream továbbra is elégedetlen a magyar miniszterelnökkel, a CEU decemberi távozása pedig minden bizonnyal ismét felborzolja majd a kedélyeket.”

Rövidtávon elhalkultak a Fidesz kritikusai, de a kizárásáról folytatott vita még nem ért véget

Bár az elfogadott EPP-nyilatkozat az eredeti tervezettel ellentétben csak egyszer említi a "liberális demokrácia" jelzős szerkezetet, akkor is történelmi kontextusban, a nyilatkozat egésze mégis alig burkolt politikai üzenet Orbán Viktornak - nyilatkozta lapunknak Radnóti András.

Válság

Az európai baloldal eltűnése.

Nincs víziója, és nem tudja megszólítani a tömegeket a nyugat-európai baloldal, és hasonló a helyzet a közép-európai térség sok országában is, ezért a hagyományos szociáldemokrata pártok soha nem látott mélyrepülésben vannak – elemez az Origo.hu.

„A baloldalnak a 2008-as gazdasági válság, valamint a felerősödő bevándorlás sem tett jót, de hiányoznak a karizmatikus vezetők is. Tagadhatatlan az európai baloldal válsága – mondta korábban Marc Lazar, a párizsi Tudománytörténeti Egyetem vezetője. Az európai történelemnek abban a szakaszában vagyunk, amikor a gazdasági válság, a menekültprobléma és az unió előtt álló kihívások miatt a hagyományos baloldal nagyon nehéz helyzetben van. A baloldali politika akkor volt sikeres, amikor az európai gazdaságoknak sokkal jobban ment. A gyors bővülés lehetővé tette, hogy a baloldali kormányok a szegényebb rétegek életszínvonalát látványosan növeljék – vélte Lazar.”

Eltűnőben van Európából a baloldal

Nincs víziója, és nem tudja megszólítani a tömegeket a nyugat-európai baloldal, és hasonló a helyzet a közép-európai térség sok országában is, ezért a hagyományos szociáldemokrata pártok soha nem látott mélyrepülésben vannak. A mostani felmérések szerint a májusi európai parlamenti választáson még 20 százalékot sem fognak elérni az érintett pártok.

Tüntetés

Bosznia bevándorlókrízise.

Az illegális bevándorlás egyik fő útvonala már Bosznián keresztül vezet. A helyi lakosság elkeseredett, az erőszak elharapózott és a bűncselekmények megsokszorozódtak, amiket migránsok követnek el – mutatja be a Hirado.hu.

„Nagyon sok lakossági bejelentés érkezett: bicikli- és bolti lopásokról, betörésekről, és komolyabb bűncselekményekről is. Több mint háromszáz ilyen esetet regisztráltak a helyi hatóságok. Hatvan komolyabb esetben már intézkedtek: emberölés, emberölési kísérlet, nemi erőszak és annak kísérlete, súlyos testi sértés – mind az ott tartózkodó migránsok követték el. Kladusán nehezen tudják megvédeni a lakosságot a migránsoktól, akiktől egyre jobban tartanak a helyiek. Fogy a lakosság türelme, elkeseredettek. Bihácson a közelmúltban tüntetések is voltak, ahol azt kérték a rendőrségtől, hogy ellenőrizze a migránsok mozgását, ne mászkálhassanak a városban. A befogadóhelyeken központokat kell felállítani, hogy ellenőrizhető legyen minden bevándorló kiléte és mozgása.”

Bosznia-Hercegovinában tarthatatlan állapotok uralkodnak a bevándorlók miatt

Az illegális bevándorlás egyik fő útvonala már Bosznián keresztül vezet. A helyi lakosság elkeseredett, az erőszak elharapózott és a bűncselekmények megsokszorozódtak, amiket migránsok követnek el. Az M1 riportere a helyi rendőrség szóvivőjét kérdezte a kialakult feszült helyzetről, a lakosságot ért inzultusokról és a bosnyák szervek intézkedéseiről.

Recept

Ákos kétségei.

Kovács Ákos idén töltötte be az ötvenet, de elmondása szerint ma is fiatalnak érzi magát. Közel 30 éve a mikrofon előtt áll, sikert sikerre halmoz, ennek ellenére a Lokál Online-nak beismeri: folyamatosan kétségek gyötrik.

„Nincs biztos recept a sikerre. Bármennyire hihetetlenül is hangzik, folyamatosan kétségek gyötörnek amiatt, hogy kíváncsiak-e még rám az emberek. Tudok-e nekik még olyat nyújtani, amiért eljönnek a koncertemre vagy meghallgatják az új dalaimat. Nem azért alkotok, mert muszáj, hanem mert van mondanivalóm, ötletem. Tisztán lelkesedésből dolgozom. Az pedig csak egy pluszdolog, hogy a végeredmény másoknak is tetszik, ez pedig sikert hoz.”

Kovács Ákos: Belül fiatalnak érzem magam

Kovács Ákos idén töltötte be az ötvenet, de elmondása szerint ma is fiatalnak érzi magát. Közel 30 éve a mikrofon előtt áll, sikert sikerre halmoz, ennek ellenére a Lokálnak beismerte: folyamatosan kétségek gyötrik. Kovács Ákos a kerek évforduló alkalmából számos meglepetéssel készült a rajongóknak.

Beavatkozás

Oláh Ibolya gyémántja.

Voltam Ibojka címmel írt Oláh Ibolya számára színpadi estet Presser Gábor, az est anyaga CD-melléklettel ellátott verseskönyvben jelent meg, és bár az előadás megszületése még várat magára, a fizikai hordozó már olvasható és hallgatható – számol be róla a Zoom.hu.

„Elég nagy munka, de most erre a megismerésre nagy szükség volt, Ibolyát el is neveztem csiszolhatatlan gyémántnak. Nem lehet rajta semmilyen beavatkozást végezni, úgy fantasztikus, ahogy van. Én nagyon szeretek ilyen emberekkel dolgozni, mert olyan összetevőt hoznak a munkába, ami lecserélhetetlen. A tévében elválasztott minket egymástól néhány méter és egy egész világ, de azt hiszem, ma már egyike vagyok azoknak, akik jól ismerik, és ennek nagyon örülök.”

Presser Gábor: Oláh Ibolya egy tömbből faragott ember, csiszolhatatlan gyémánt

Presser Gábor: Oláh Ibolya egy tömbből faragott ember, csiszolhatatlan gyémánt Voltam Ibojka címmel írt Oláh Ibolya számára színpadi estet Presser Gábor, az est anyaga CD-melléklettel ellátott verseskönyvben jelent meg, és bár az előadás megszületése még várat magára, a fizikai hordozó már olvasható és hallgatható. A zeneszerzővel készült podcastunk írott változatát közöljük.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63703/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?