Blogolj!

Blogstar kávéház

Járvány

Végtelen háború.

Csaknem száz állam- és kormányfő és egyéb vezető gyűlik össze a hét végén Párizsban, hogy a francia elnökkel együtt megünnepelje az első világháborút lezáró tűzszünet századik évfordulóját – a Magyar Hírlap Online szerint nincs mit ünnepelni.

„Ám hiába írták alá száz éve a fegyverszüneti egyezményt, előtte és utána is két pusztító járvány végigsöpört Európán. Az egyik a spanyolnátha volt, amely több tízmillió áldozatot követelt, a legtöbbet éppen 1918 őszén. A másik a bolsevizmus, amely legalább olyan halálos, de még tartósabb kórnak bizonyult, mint az influenza. A minden korábbinál pusztítóbb háború és a legyőzöttek revansvágyát tápláló karthágói béke egy – a közép-európai népeknél pedig több – generációra visszavetette a kontinens gazdasági, társadalmi, kulturális fejlődését. Hogy Versailles rossz szelleme még ma is kísért, az egyik kirívó friss példa erre, hogy az Európai Bizottság isiászos-kótyagos elnöke – éppen az október 23-i magyar nemzeti ünnep napján! – 'európai ünnepnek' nevezte december 1-jét, az Erdély Romániához csatolását önhatalmúlag deklaráló gyulafehérvári határozat napját, amely a magyarok – több mint ezer éve őshonos európaiak – számára korántsem ünnep.”

Végtelen Háború

Amikor a győztes antanthatalmak és a legyőzött (második) Német Birodalom képviselői a Párizstól északra levő Compiègne melletti erdőben álló vasúti vagonban aláírták a fegyverszüneti egyezményt, amely 1918. november, azaz 11. hó 11-én 11 órakor lépett életbe, mindenki azt hitte, véget ért a Nagy Háború.

Deficit

Románia hasítása.

A korábbi híreknek megfelelően, várhatóan december elsejétől emelkedik majd a román minimálbér, ezzel utolérve, sőt megelőzve a magyart, azaz a 24.hu szerint a román gazdaság sokkal dinamikusabban fejlődik a magyarnál.

„Ha a számokat összességében nézzük, akkor ennél sokkal hosszabb távú tendencia bontakozik ki 1990 óta: a KSH adatsora bizonyítja, hogy a magyar rendszerváltás a legfontosabb mutatót, az emberek jólétét tekintve küzd óriási deficittel. És ez mutatja a rendszerváltó elit csődjét is: képtelen volt Magyarországot gazdasági jólétbe kormányozni, miközben még a nem túl acélos gazdasággal rendelkező Románia is rohamléptekben éri utol a magyar GDP-t, minimálbért és átlagjövedelmet.”

Tényleg elhúznak mellettünk a románok? | 24.hu

A román munkaügyi minisztérium bejelentette, hogy 2018. december elsejétől a minimálbér 2080 lejre emelkedik, ami átszámítva 143 520 forintot jelent. A Cotidianul című bukaresti lap szerdai híre szerint tehát a jelenlegi, 138 ezer forintos magyar minimálbérnél több mint ötezer forinttal kapnak többet a lehető legalacsonyabb fizetésre bejelentett romániai alkalmazottak.

Leplezés

Szoci parkológate.

Posztján marad mindhárom szegedi önkormányzati vezető, akiket hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt nem jogerősen a bíróság, Botka László szocialista polgármester megvédte őket – így a Hirado.hu.

„A bíróság korábbi ítélete szerint a városvezetők 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a város tulajdonában lévő Szegedi Közlekedési Kft.-nek. A Fidesz szerint az a probléma, hogy olyanok is kaptak bérletet, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. Haág Zalán, a KDNP helyi frakcióvezetője elmondta: a kormánypártok képviselői nem kértek parkoló bérletet, és akkor sem vették fel azokat, amikor a telefonon keresték meg őket a jegyző munkatársai. Szerinte ezzel próbálták leplezni, hogy több száz parkoló bérletet osztottak ki MSZP-s politikusoknak és családtagjaiknak.”

Nem távoznak a botrányba keveredett szegedi városvezetők

Posztján marad mindhárom szegedi önkormányzati vezető, akiket nemrég hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt nem jogerősen a bíróság. A kormánypárti önkormányzati képviselők hiába kérték felmentésüket és kezdeményeztek az alpolgármester ellen összeférhetetlenségi eljárást, Botka László szocialista polgármester megvédte őket. A mai napig posztján van és részt vesz a város irányításában Solymos László szegedi alpolgármester, a főjegyző és Botka László kabinetvezetője is.

Látszat

Szupermodellek tragédiái.

Heroin, AIDS, öngyilkosság: az ismertségnek van bőven árnyoldala is, amit a nagy nyomásnak kitett szupermodellek ráadásul fokozottan tapasztalhatnak, sokuknak kifejezetten tragikus sors jut – mutatja be az Origo.hu.

„A hihetetlenül hosszú lábáról ismert francia modell életében látszólag minden rendben volt, 2014-re a kifutós sikerek után már divattervezőként is számon tartották, egyébként pedig régóta együtt volt Mick Jaggerrel. Még a közvetlen ismerőseit, jó barátait is sokkolta, hogy felakasztotta magát – bár tudtak bizonyos orvosi problémáiról, azok közel sem tűntek ennyire súlyosnak.”

Heroin, AIDS, öngyilkosság - szupermodellek tragikus sorsa

Mint tudjuk, az ismertségnek van bőven árnyoldala is, amit a nagy nyomásnak kitett szupermodellek ráadásul fokozottan tapasztalhatnak, sokuknak kifejezetten tragikus sors jut. Étkezési zavaroktól mentális betegségeken át bántalmazó kapcsolatokig terjed a skála, aminek a vége nem egyszer öngyilkosság lesz - íme, pár tragikus sztori a múltból.

Követelés

Radics Gigi kínos incidense.

Az X-Faktor mentora élete legszürreálisabb és legkellemetlenebb élményén van túl. Egész egyszerűen ugyanis nem engedték felszállni egy Ausztráliába tartó repülőgépre – írja a Blikk Online.

„Követelték, hogy mutassunk be valamilyen iratot, ám nem fejtették ki, hogy mit is szeretnének. Később kiderült, hogy elég lett volna a hazafele szóló repjegyünket bemutatni, de erről semmilyen tájékoztatást nem kaptunk a reptéren. Gondolom, azt hitték, hogy nem szabályszerűen akarunk kint tartózkodni. Végül kiderült, hogy az a baj, hogy hazafele egy másik légitársaságnál foglaltunk helyet, és azt az adott légitársaság rendszerében nem látták. Ez az egész fennakadás cirka 15 óra volt, végül 50 óra alatt értünk ki – emlékezett vissza Gigi, aki édesanyjával így kénytelen volt hosszú órákig ülni a terminálban.”

Kínos incidens a reptéren: nem engedték fel a gépre Radics Gigit

Gigi az édesapjához és az öccséhez utazott volna a világ túlsó végébe, ugyanis a Radics család férfi tagjai jelenleg kint dolgoznak az ott vendégszereplő színházi darabon, az OlimpIkonokon. Az énekesnőnek nemrég pont elmaradt a nagykoncertje, így eleget tudott tenni a korábbi felkérésnek, hogy ő is énekeljen a darabban.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63757/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?