A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Járvány

Végtelen háború.

Csaknem száz állam- és kormányfő és egyéb vezető gyűlik össze a hét végén Párizsban, hogy a francia elnökkel együtt megünnepelje az első világháborút lezáró tűzszünet századik évfordulóját – a Magyar Hírlap Online szerint nincs mit ünnepelni.

„Ám hiába írták alá száz éve a fegyverszüneti egyezményt, előtte és utána is két pusztító járvány végigsöpört Európán. Az egyik a spanyolnátha volt, amely több tízmillió áldozatot követelt, a legtöbbet éppen 1918 őszén. A másik a bolsevizmus, amely legalább olyan halálos, de még tartósabb kórnak bizonyult, mint az influenza. A minden korábbinál pusztítóbb háború és a legyőzöttek revansvágyát tápláló karthágói béke egy – a közép-európai népeknél pedig több – generációra visszavetette a kontinens gazdasági, társadalmi, kulturális fejlődését. Hogy Versailles rossz szelleme még ma is kísért, az egyik kirívó friss példa erre, hogy az Európai Bizottság isiászos-kótyagos elnöke – éppen az október 23-i magyar nemzeti ünnep napján! – 'európai ünnepnek' nevezte december 1-jét, az Erdély Romániához csatolását önhatalmúlag deklaráló gyulafehérvári határozat napját, amely a magyarok – több mint ezer éve őshonos európaiak – számára korántsem ünnep.”

Végtelen Háború

Amikor a győztes antanthatalmak és a legyőzött (második) Német Birodalom képviselői a Párizstól északra levő Compiègne melletti erdőben álló vasúti vagonban aláírták a fegyverszüneti egyezményt, amely 1918. november, azaz 11. hó 11-én 11 órakor lépett életbe, mindenki azt hitte, véget ért a Nagy Háború.

Deficit

Románia hasítása.

A korábbi híreknek megfelelően, várhatóan december elsejétől emelkedik majd a román minimálbér, ezzel utolérve, sőt megelőzve a magyart, azaz a 24.hu szerint a román gazdaság sokkal dinamikusabban fejlődik a magyarnál.

„Ha a számokat összességében nézzük, akkor ennél sokkal hosszabb távú tendencia bontakozik ki 1990 óta: a KSH adatsora bizonyítja, hogy a magyar rendszerváltás a legfontosabb mutatót, az emberek jólétét tekintve küzd óriási deficittel. És ez mutatja a rendszerváltó elit csődjét is: képtelen volt Magyarországot gazdasági jólétbe kormányozni, miközben még a nem túl acélos gazdasággal rendelkező Románia is rohamléptekben éri utol a magyar GDP-t, minimálbért és átlagjövedelmet.”

Tényleg elhúznak mellettünk a románok? | 24.hu

A román munkaügyi minisztérium bejelentette, hogy 2018. december elsejétől a minimálbér 2080 lejre emelkedik, ami átszámítva 143 520 forintot jelent. A Cotidianul című bukaresti lap szerdai híre szerint tehát a jelenlegi, 138 ezer forintos magyar minimálbérnél több mint ötezer forinttal kapnak többet a lehető legalacsonyabb fizetésre bejelentett romániai alkalmazottak.

Leplezés

Szoci parkológate.

Posztján marad mindhárom szegedi önkormányzati vezető, akiket hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt nem jogerősen a bíróság, Botka László szocialista polgármester megvédte őket – így a Hirado.hu.

„A bíróság korábbi ítélete szerint a városvezetők 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a város tulajdonában lévő Szegedi Közlekedési Kft.-nek. A Fidesz szerint az a probléma, hogy olyanok is kaptak bérletet, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. Haág Zalán, a KDNP helyi frakcióvezetője elmondta: a kormánypártok képviselői nem kértek parkoló bérletet, és akkor sem vették fel azokat, amikor a telefonon keresték meg őket a jegyző munkatársai. Szerinte ezzel próbálták leplezni, hogy több száz parkoló bérletet osztottak ki MSZP-s politikusoknak és családtagjaiknak.”

Nem távoznak a botrányba keveredett szegedi városvezetők

Posztján marad mindhárom szegedi önkormányzati vezető, akiket nemrég hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt nem jogerősen a bíróság. A kormánypárti önkormányzati képviselők hiába kérték felmentésüket és kezdeményeztek az alpolgármester ellen összeférhetetlenségi eljárást, Botka László szocialista polgármester megvédte őket. A mai napig posztján van és részt vesz a város irányításában Solymos László szegedi alpolgármester, a főjegyző és Botka László kabinetvezetője is.

Látszat

Szupermodellek tragédiái.

Heroin, AIDS, öngyilkosság: az ismertségnek van bőven árnyoldala is, amit a nagy nyomásnak kitett szupermodellek ráadásul fokozottan tapasztalhatnak, sokuknak kifejezetten tragikus sors jut – mutatja be az Origo.hu.

„A hihetetlenül hosszú lábáról ismert francia modell életében látszólag minden rendben volt, 2014-re a kifutós sikerek után már divattervezőként is számon tartották, egyébként pedig régóta együtt volt Mick Jaggerrel. Még a közvetlen ismerőseit, jó barátait is sokkolta, hogy felakasztotta magát – bár tudtak bizonyos orvosi problémáiról, azok közel sem tűntek ennyire súlyosnak.”

Heroin, AIDS, öngyilkosság - szupermodellek tragikus sorsa

Mint tudjuk, az ismertségnek van bőven árnyoldala is, amit a nagy nyomásnak kitett szupermodellek ráadásul fokozottan tapasztalhatnak, sokuknak kifejezetten tragikus sors jut. Étkezési zavaroktól mentális betegségeken át bántalmazó kapcsolatokig terjed a skála, aminek a vége nem egyszer öngyilkosság lesz - íme, pár tragikus sztori a múltból.

Követelés

Radics Gigi kínos incidense.

Az X-Faktor mentora élete legszürreálisabb és legkellemetlenebb élményén van túl. Egész egyszerűen ugyanis nem engedték felszállni egy Ausztráliába tartó repülőgépre – írja a Blikk Online.

„Követelték, hogy mutassunk be valamilyen iratot, ám nem fejtették ki, hogy mit is szeretnének. Később kiderült, hogy elég lett volna a hazafele szóló repjegyünket bemutatni, de erről semmilyen tájékoztatást nem kaptunk a reptéren. Gondolom, azt hitték, hogy nem szabályszerűen akarunk kint tartózkodni. Végül kiderült, hogy az a baj, hogy hazafele egy másik légitársaságnál foglaltunk helyet, és azt az adott légitársaság rendszerében nem látták. Ez az egész fennakadás cirka 15 óra volt, végül 50 óra alatt értünk ki – emlékezett vissza Gigi, aki édesanyjával így kénytelen volt hosszú órákig ülni a terminálban.”

Kínos incidens a reptéren: nem engedték fel a gépre Radics Gigit

Gigi az édesapjához és az öccséhez utazott volna a világ túlsó végébe, ugyanis a Radics család férfi tagjai jelenleg kint dolgoznak az ott vendégszereplő színházi darabon, az OlimpIkonokon. Az énekesnőnek nemrég pont elmaradt a nagykoncertje, így eleget tudott tenni a korábbi felkérésnek, hogy ő is énekeljen a darabban.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63757/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?