Blogolj!

Blogstar kávéház

Nyugta

Az apás szülések sterilitása.

Nincs egységes gyakorlat arra nézve a magyar kórházakban, kapnak-e a látogatók védőruhát a szülészeti osztályokon. Van olyan intézmény, ahol elég az utcai ruha és a kézmosás, de megesik, hogy 2-3 ezer forintot is elkérnek ugyanazért a steril öltözékért, ami a boltban ezer forintba kerül – olvasható a Zoom.hu cikkében.

„A kórházaknak, ha helyi rendelettel előírják a szülőszobán a steril öltözék használatát, kötelezően kellene biztosítaniuk azt annak a közvetlen hozzátartozónak, aki bent van a szülésnél. Vagy ha mégsem, akkor rá kellene bízniuk a hozzátartozóra, honnan szerzi be. Azt nem írhatják elő, hogy helyben kell megvenni. Ha pedig kötelezően ott kell megvásárolni, akkor annak szabott árat kellene biztosítani, ez a hatalmas árrés értelmezhetetlen. Mindezeken kívül kötelezően nyugtát kellene adni – mondta a Zoom.hu-nak Lénárd Rita belgyógyász főorvos.”

Apukák a szülészeten: még a szakma is vitatja, kell-e kispapa szett

Apukák a szülészeten: még a szakma is vitatja, kell-e kispapa szett Nincs egységes gyakorlat arra nézve a magyar kórházakban, kapnak-e a látogatók védőruhát a szülészeti osztályokon. Van olyan intézmény, ahol elég az utcai ruha és a kézmosás, de megesik, hogy 2-3 ezer forintot is elkérnek ugyanazért a steril öltözékért, ami a boltban ezer forintba kerül.

Lavina

Elsimított migránserőszak.

Angela Merkel kancellár tudtával hagyták szabadon a hatóságok a terroristát, aki 2016 decemberében a tömeg közé hajtott kamionjával a berlini karácsonyi vásárban. Az ügyről Stefan Schubert írt tényfeltáró könyvet, miután titkos ügynökök vallottak a nyomozásról – így a Hirado.hu.

„Stefan Schubert kitért arra is, hogy a német sajtó és a hatóságok megpróbálják elhallgatni a migrációs problémákat, ami jól érzékelhető volt a kölni szexuális támadásoknál is, de miután túl nagy volt a felháborodás, nem lehetett elsimítani a dolgokat. A tartományi belügyminisztériumból megpróbáltak nyomást gyakorolni, és magas rangú rendőrségi tisztségviselők is azt szorgalmazták, hogy enyhítsék az erőszakról szóló jelentést. Ez nem történt meg, az ügyeletes tiszt tiltakozott, végül több rendőr, aki a bűncselekmény éjszakáján szolgálatban volt Kölnben, ezt interneten kiszivárogtatta, így indult el a lavina. De a nemrég történt freiburgi csoportos erőszak kapcsán is jól látszik – mondta Schubert az interjúban –, hogy megpróbálták eltitkolni a részleteket.”

Megtört a hallgatás Németországban

Kiderült, hogy Angela Merkel kancellár tudtával hagyták szabadon a hatóságok a terroristát, aki 2016 decemberében a tömeg közé hajtott kamionjával a berlini karácsonyi vásárban. Az ügyről Stefan Schubert írt tényfeltáró könyvet, miután titkos ügynökök vallottak a nyomozásról. Az író, aki új kötetében feltárta az EU áttelepítési programjának titkos végrehajtását is, most az M1-nek adott interjút.

Preparátum

Einstein thrillerje.

A tudós ellopott agyát még az Egyesült Államok hadserege is próbálta megszerezni, hogy felvegye a versenyt a szovjetekkel, akik akkoriban ugyancsak gyűjtötték az „agyakat” – mutatja be az Origo.hu.

„Harvey a 240 darabra szétvágott és egyenként felcímkézett preparátumokból több darabot különböző intézeteknek, valamint egy nagynevű neuropatológusnak juttatott el, akinek még ezt korábban megígérte, ám a preparátumok legnagyobb részét megtartotta magának. A különböző vizsgálatok során Einstein agyában nem találtak semmilyen eltérést a 'nem zseni' agyaktól, mint ahogy Harvey sem.”

Thrillerbe illő, hogy mi történt Einsteinnel a halála után

Valóságos horrortörténetbe illik, ami Albert Einsteinnel, a 20. század egyik legnagyobb és méltán leghíresebb elméleti fizikusával történt a halála után. Az elhunyt Nobel-díjas tudós agyát és szemgolyóit a boncolást végző patológus illegálisan kiemelte és eltulajdonította. A tudós ellopott agyát még az Egyesült Államok hadserege is próbálta megszerezni, hogy felvegye a versenyt a szovjetekkel, akik akkoriban ugyancsak gyűjtötték az „agyakat".

Találkozó

Barátkozó hajléktalanok.

A 444.hu arról ír, hogy a mintegy 60 ezer lakosú, walesi Wrexham nemrég azzal került be az országos hírekbe: egy buszsofőr fotósorozatot tett közzé a Spice-ként is ismert szintetikus marihuána hatása alatt álló, zombinak tűnő helyiekről.

„A szerhasználók jó része hajléktalan, akiknek az ellátására a szociális ellátórendszer nem elég. Legalábbis így gondolják azok a helyiek, akik Project Home címen kezdtek kampányba. Arra szeretnék rávenni a város lakóit, hogy figyeljenek oda a hajléktalanokra, beszélgessenek, barátkozzanak velük kicsit, kérdezzék meg, hogy vannak. Az első találkozóra mintegy százan jöttek el, és közülük 40-en jelezték, hogy önkéntesként részt vennének a projektben. Ami nem is olyan rossz, tekintve, hogy a városban 44 hajléktalan él. Hosszú távon szeretnének lakóhelyet találni a hajléktalanoknak, rövid távon pedig a járókelők biztonságérzetét próbálják növelni, illetve összeszedik az eldobált cuccokat. Az önkormányzat a karácsonyi időszakra konténereket rendel, ahol a hajléktalanok aludhatnak.”

Arra kérik a walesi város lakóit, hogy barátkozzanak kicsit a hajléktalanokkal - 444

A mintegy 60 ezer lakosú, walesi Wrexham nemrég azzal került be az országos hírekbe, hogy egy buszsofőr fotósorozatot tett közzé a Spice-ként is ismert szintetikus marihuána hatása alatt álló, zombinak tűnő helyiekről. A szerhasználók jó része hajléktalan, akiknek az ellátására a szociális ellátórendszer nem elég.

Feszültség

Oltári esküvő.

A királyi családnak dolgozni hatalmas megtiszteltetés, így igen meglepő, hogy Meghan Markle személyi asszisztense mindössze hat hónap után felmondott – fogalmaz a Blikk Online.

„A Melissa-ként megnevezett nőt az egész család hiányolja, van, aki szerint Melissa tehetségének köszönető a hercegi esküvő sikere. A menyegző nem volt stresszmentes, Meghan hercegné apja, Thomas Markle feszültséget szított a családban, mikor pár nappal az esküvő előtt bejelentette, hogy nem fog elmenni rá, így Károly hercegnek kellett oltárhoz kísérnie Meghant. Más rokonok pedig amiatt panaszkodtak a sajtónak, hogy nem hívták meg őket.”

Meglepő döntés: felmondott Meghan Markle személyi asszisztense

A királyi családnak dolgozni hatalmas megtiszteltetés, így igen meglepő, hogy Meghan Markle személyi asszisztense mindössze hat hónap után felmondott. A palota szóvivője nem kommentálta az esetet. A Melissa-ként megnevezett nőt az egész család hiányolja, van, aki szerint Melissa tehetségének köszönető a hercegi esküvő sikere.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63795/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szombaton nyitnak a budapesti strandok

2019.04.26. 09:30
Az idei strandszezonban április 27-én elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők nyitnak ki.

Blogstar kávéház

2019.04.26. 04:35
Bevándorláspárti Sziget Fesztivál, az ellenzék negatív lendülete, drámai stadionkatasztrófák, a kanyaró világhódítása és Singh Viki ünnepi masszázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?