Blogolj!

Lázár János: Márki-Zay azzal álmodik, hogy ő lesz Orbán kihívója

A történelmi Alföld fejlesztéséért dolgozik a térség országgyűlési képviselője, aki szerint a hódmezővásárhelyi városvezetést ma politikai önzés és cselekvőképtelenség jellemzi. Lázár János úgy látja: a Márki-Zay Péter által kirobbantott polgárháború miatt a település elvesztegeti ezeket az éveket, míg Szegeden azért torpant meg a fejlődés, mert mára szervezett bűnözői körök uralják a várost. Jövőre ezért mindkét helyen olyan polgármester-jelöltet kell állítania a polgári oldalnak, aki bizonyítja: ő van a városért, nem pedig a város őérte. A Promenad.hu nagyinterjúja Lázár Jánossal.

Fotók: Promenad.hu/Szilágyi Gergely

  • A tram-train Hódmezővásárhely utóbbi 150 évének legnagyobb infrastrukturális fejlesztése.

  • A kormányzat nagyszabású fejlesztési programot valósít meg a történelmi Alföld egészére, és a határokon átívelő dél-alföldi térség központjává akarja tenni Szegedet.

  • Szegedet ma szervezett bűnözői kör irányítja. Botka a fejlődés gátja.

  • Lázár János szenvedéllyel és elkötelezetten végzi az Orbán Viktor által személyesen neki címkézett kormányzati feladatokat a mezőhegyesi állami gazdaság, a regionális közlekedésfejlesztés és a népegészségügy területén.

  • Fontos társadalmi hozadéka lehet a dohányzás teljes tiltásáról kirobbant vitának.

  • Hódmezővásárhelyre polgárháborút hozott az új polgármester. A Fidesz célja, hogy megvédje a várost Márki-Zaytól. A polgári oldal új polgármester-jelöltje békét és egységet teremt majd.

  • Márki-Zay Orbán Viktor kihívójának álmodja magát, közben politikailag egyre súlytalanabb és kórosan cselekvőképtelen.

– Orbán Viktor miniszterelnök a Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtásáért, valamint a Szeged–Szabadka–Baja vasútvonal kialakításáért felelős kormánybiztossá nevezte ki önt. Az egyre látványosabb tram-train beruházás hónapok óta gőzerővel zajlik. Milyen jelentőséggel bír ez a fejlesztés Hódmezővásárhely, illetve a régió számára?

– A Hódmezővásárhely és Szeged közötti elővárosi vasút 71 milliárdos beruházása Vásárhely elmúlt 150 évének legnagyobb infrastrukturális fejlesztése, amely a jelen és jövő generáció számára egyaránt komoly életminőség-javulást jelent. 2021 szeptemberében az a vásárhelyi fiatal, aki a szegedi egyetemre megy tanulni, 28-30 perc alatt eljut egyik város központjából a másikba, felteheti a tram-trainre a biciklijét, éjszaka pedig biztonságosan és nyugodtan jöhet haza a buli után.

Az ország és a kormányzat számára kiemelten fontos a dél-alföldi régió fejlesztése, ezért Szegedet szeretnénk erős centrummá tenni.

Szeged és Hódmezővásárhely szoros együttműködésében látjuk a jövőt: közelebb kell kerülniük egymáshoz már csak azért is, mert naponta 5-10 ezer ember ingázik a két város között.

– A napokban tartott tram-train bejáráson jelen képviselői ciklusa legfontosabb feladatának nevezte az elővárosi vasút kialakítását. Mi indokolja ezt?

– Amikor a miniszterelnökkel a Dél-Alföldről beszélgettünk, felvetette, hogy legyek a kormány nevében eljáró segítője a projektnek. Ezt örömmel vállaltam, és büszkén vallom, ebben a ciklusban ezt tekintem képviselői munkám legfontosabb alkotásának. A Vásárhely életében civilizációs lépésnek számító beruházás több részre tagolódik: folyamatban van a vasút felújítása Szeged és Vásárhely között, a villamospálya kiépítése Hódmezővásárhelyen, megkezdődött a villamoskocsik tervezése és kivitelezése. Világcégek – Stadler, Strabag, Swietelsky – építik a beruházást, kiváló minőségben és jó tempóban. 2020 nyarára készül el az infrastruktúra, akkorra lesz meg az első villamoskocsi is, a beüzemelés és a próbaüzem után 2021 tanévkezdésre indulhat meg a tram-train. Kormánybiztosi tevékenységem egyik fontos kihívása, hogy az állam és az itt élők számára is sikeres legyen a projekt, ezért azon dolgozunk, hogy fenntartható üzemeltetési és tulajdonosi konstrukciót alakítsunk ki.

– Szeged és Hódmezővásárhely szoros együttműködésének szükségességét már említette, de milyen egyéb elemei vannak annak a nemzetstratégiának, amely valóban előrelépést hozhat az eddig kevésbé sikeres Dél-Alföld számára?

– Az anyaországi területeket és a Vajdaságot is magába foglaló történelmi Alföld egészére szeretnénk egy fejlesztési programot megvalósítani Szeged vezetésével és Szeged-központúsággal. Gazdaságfejlesztésben gondolkodunk, hiszen növelni kell az ország versenyképességét, e tekintetben a déli és a keleti régió munkaerő-piaci tartalékot jelent, illetve szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot a határon túli magyar területekkel, így az Észak-Vajdasággal. A miniszterelnök ezért arra kért, a Szeged és Vásárhely között zajló fejlesztést kössük össze Békéscsabától Szabadkáig, Szabadkától Bajáig húzódó beruházásokkal is.

Trianon igazságtalanságát és fájdalmát semmi sem tudja meg nem történtté tenni, de az okozott károkat enyhíthetjük. Például azzal, hogy az összetartozó térségek egymástól elszakított gazdasági és szellemi központjait újra összekötjük.

A történelmi Alföld az országhatárok tiszteletben tartásával, azok „felett” is újraegyesíthető. Ez közös érdeke magyarnak, szerbnek, románnak.

– Pontosan milyen fejlesztések valósulnak meg ebben a határokon átívelő közlekedésfejlesztési projektben?

– Szegedet összekötjük Szabadkával, az ottani vasúti pályát korszerűsítjük 31 perces menetidőt elérve, és Bajával is megteremtjük az összeköttetést. A Baja–Szabadka, Szabadka–Szeged, Szeged–Vásárhely és Vásárhely–Békéscsaba vonal vasút-korszerűsítésével

a trianoni diktátum óta a legjelentősebb, határon átlépő vasúti projektet hozzuk tető alá.

Nem titkoljuk, hogy Békéscsaba–Vásárhely–Szeged tengelyt szeretnénk felépíteni: a Fidesz célja a három város szövetségének erősítése, mert a gazdaságukban komoly potenciál rejlik. Ezért Békéscsabáról Kecskemétre vezetjük és négysávosítjuk az M44-es utat, Szeged és Budapest között pedig vasútvonalat szeretnénk korszerűsíteni, csökkentve a menetidőt.

– Úgy fogalmazott, Szegedet erős centrummá tenné a kormányzat. Hogyan értékeli a város jelenlegi regionális szerepét?

– Szeged vesztese volt az elmúlt évek regionális átrendeződésének, hiszen Kecskemét és Temesvár is megverte, ám még vannak tartalékai. A kormány szövetségesként tekint Szeged polgáraira, szeretné támogatni a törekvéseiket, ezért épült fel itt az ELI lézerközpont, ami mellé ipari parkot is létesítünk, ahová új ipart telepítünk kormányzati eszközökkel. Nagyon remélem, hogy a Szegedi Tudományegyetem új rektora, a jól működő és terjeszkedő élelmiszer-ipari vállalkozás, a Bonafarm csoport, az ELI és a fent vázolt közlekedésfejlesztések lendületet adhatnak Szegednek, ahol 2019 után új korszak kezdődhet. Világosan kell látni:

Szeged fejlődésének jelen pillanatban egyetlen akadálya van, mégpedig Botka László, aki ma már nem a megoldás, hanem maga a probléma.

– Mit ért ezen?

– Botka puhasága és tétovasága ahhoz vezetett, hogy szervezett bűnözői körök vették át Szeged irányítását. Erről szól a VIP-parkolási ügy kicsiben, a Szeviép-ügy nagyban. A Szeviép-ügynek rövidesen olyan szálai kerülhetnek napvilágra, amelyek bizonyítják, hogy Szeged sajnos a szervezett bűnözői körök kezében van. A várost fokozatosan behálózó baloldali politikai maffia rossz irányba viszi Szegedet, ebből értelemszerűen nem jöhet ki fejlődés.

Botka ma már nem a szegediek, hanem e szervezett baloldali bűnözői körök polgármestere. Hogy a bábjuk „csupán” vagy egy közülük, azt a nyomozóhatóságok dolga eldönteni.

Egy bizonyos: politikai változásra van szükség az előrelépéshez. Szeged polgárai nem lehetnek tovább ellenzékben!

– Úgy tűnik, a szegedi Fidesznek több mint másfél évtizede nem sikerült reális alternatívát megjelenítenie Botkával szemben, aki negyedik polgármesteri ciklusát tölti. Erről mit gondol?

– Kétségkívül így van, a Fidesznek nem volt válasza az elmúlt években arra, ami Szegeden történik. Jövőre a korábbiakhoz képest jóval körültekintőbben kell polgármester-jelöltet állítanunk, és meg kell próbálnunk visszaszerezni a választópolgárok bizalmát. Ez a kulcs:

nem a választást kell megnyerni, hanem a szegediek bizalmát kell a Fidesznek visszaszereznie, erre alkalmas és méltó jelöltet kell felmutatni. Pontosan ugyanez a helyzet egyébként Hódmezővásárhelyen is.

– Megvan már a recept Lázár János fejében?

– Mindkét városban

köztiszteletben álló, pártok fölötti, nagyon sikeres és nyugodt polgármesterjelöltet kell állítani,

aki kiegyensúlyozott, és képes a legfontosabbra: a béke és a fejlődés feltételeinek megteremtésére. A Fidesznek Szegeden és Hódmezővásárhelyen is új, polgári többséget kell szereznie és szerveznie, ehhez természetesen új képviselőjelöltekre is szükség lesz.

– A politikai és fejlesztési tervei a Dél-Alföldre vonatkoznak, és makói mandátumátadóján is arról beszélt tavasszal, hogy a régió képviselője kíván lenni a Parlamentben. Igazak-e azok a hírek, miszerint Orbán Viktor nem dönt az ön megkérdezése nélkül dél-alföldi ügyekben?

– A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kapcsán a miniszterelnök egy finoman szólva sem könnyű helyzetben lévő választókerületben működő nagyvállalat tulajdonosi jogainak gyakorlásával bízott meg. Olyan gazdasági struktúráról van szó, amely döntő befolyással bír a régió életére és fejlődésére. Közismertek a Fidesz problémái abban a térségben, a képviselőnkkel szemben komoly vádakat fogalmazott meg az ügyészség. Másrészt Vásárhely, Békéscsaba és Szeged fejlesztése kiemelt érdeke a Fidesznek, és a közlekedési beruházásokon, valamint Mezőhegyes továbbépítésén keresztül magam is segíteni tudom a munkámmal a régió előrelépését. Ezt várja el Orbán Viktor, és

való igaz, politikai kérdésekben is szoktunk konzultálni, immár tizenöt éve, ebben semmi újdonság nincsen.

– Október eleje óta koordinálja kormánybiztosként a mezőhegyesi ménesbirtok állami feladatait, ezt megelőzően, augusztusban pedig a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki megbízatást is kapott. Az e minőségben vázolt elképzeléseit heves kritikák érték jobbról és balról. Ezzel együtt kitart a dohányzás teljes tiltása mellett?

– Az elmúlt hónapokban több alkalommal is leültünk beszélgetni a miniszterelnökkel, ezek egyikén megkérdezte, hogy vagyok, kipihentem-e már a kormányzati fáradalmakat.

A Fideszben az a mondás járja, hogy a politikai frontvonalban eltöltött évek duplán számítanak, azaz 16 évet szolgáltam a fronton, egy kis pihenés ráfér az emberre. Orbán Viktor azonban úgy érezte, eljött az ideje, hogy néhány, az ország és a kormányzat számára fontos kérdéssel megbízzon.

Ilyen a népegészségügy területe. Ma Magyarországon 2,5 millió ember dohányzik, 700 milliárdot költenek évente cigarettára, és már idén elszívtak 7 milliárd szál cigit. Folyamatosan nő a tüdődaganatosok száma és aránya. 2010 óta a Fidesz tudatosan arra törekszik, hogy korlátozza a dohányzás kereskedelmét, a dohányhoz való hozzáférést és a cigarettázás helyszíneit. Jelenleg az aktív lakosság 25-29 százaléka dohányzik a korábbi 35-40 százalékkal szemben, ami komoly eredmény. De nem elég. A nemdohányzók számára is súlyosak a következmények: évente összesen 22 ezer ember hal meg a dohányzás miatt, ami súlyos társadalmi probléma. Ezért lobbizom a dohányzást korlátozó intézkedésekért, hogy akár az abszolút tiltás gondolatával is foglalkozzunk, és tovább szűkítsük a dohánykereskedelmi lehetőségeket, valamint megelőzés és leszoktatás útján érjük el, hogy minél kevesebb ember dohányozzon. Ebben a miniszterelnök mindig kiváló partner volt, és feltételezem, hogy ennek a munkának a folytatása számára is nagyon fontos, ezért kért fel erre a feladatra.

– Hogyan tovább?

– November végén teszem le javaslataimat a kormány elé, amit majd mérlegelnie kell, nyilván ez társadalmi vitákat vált ki, hiszen pártállástól függetlenül dohányoznak az emberek. A nemdohányzó többség érdekében, az egészségmegőrzés céljából kell meggyőződésem szerint a dohányzó kisebbséget visszaszorítani, illetve korlátozni. Szívesen foglalkozom ezzel az összetett népegészségügyi, társadalomszervezési kérdéssel, és jómagam radikális dohányzásellenes álláspontot képviselek.

Kitartok amellett, hogy amennyiben a drogot üldözzük Magyarországon, akkor a nikotinfogyasztást is vissza kell szorítanunk, a drog és a nikotin káros hatásait tekintve nem látok különbséget.

Félreértés ne essék: pontosan tudtam, hogy a tiltáspárti álláspontom még a kormányzaton belül is vitákat kavar majd. De hosszú évek, évtizedek kölcsönös hallgatása és tétlensége után épp erre van szükség: szenvedélyes és széles társadalmi vitára, amelybe azok is bevonódnak, akik egyébként nemigen foglalkoznak a közügyekkel. Követ akartam dobni az állóvízbe. Szikla lett belőle; nem bánom.

– A szerteágazó politikai portfólió harmadik eleme Mezőhegyes: ott mi a fő célkitűzése?

– Rendkívül izgalmas feladattal bízott meg a miniszterelnök, hiszen Mezőhegyesen nem politikai beszédeket kell tartani, hanem egy vállalat tulajdonosi jogait kell egyszemélyi felelősként vinni. A politikusok általában megtanulnak jól beszélni, választást nyerni, de az már sokkal nehezebb, hogyan kell a beszédből valóságot csinálni. Mezőhegyes esetében a kormánybiztos egy 6 milliárdos, 5-600 munkavállalót foglalkoztató, 10 ezer hektáron gazdálkodó céget kormányoz, eközben egy személyben visel felelősséget egy városért, egy cégért, a munkavállalókért, családtagjaikért, az állami vagyonért és a térségért. Heti két-három napot töltök Mezőhegyesen, hogy a menedzsmenttel közösen irányítsam a vállalatot. Orbán Viktor ismeri az agrárium iránti elkötelezettségemet, ezért bízta rám a céget, és ahogy az nála már csak lenni szokott, eredményt vár.

A kormány célja, hogy öt éven belül a mezőhegyesi mintagazdaság legyen a legjobb agrárvállalkozás idehaza, és tíz éven belül pedig az egyik legjobb egész Európában. A következő két évben mindennek érdekében 15 milliárdos fejlesztést hajtunk végre.

A kormányfő talán arra is gondolhatott, jó iskola, ha a profi vállalatvezetést is kitanulom.

– Hogy érzi magát ebben a puskaporosan harcos politikai esztendőben ennyi különféle feladattal?

– Winston Churchill azt mondta:

„a siker nem döntő, a kudarc nem végzetes, a folytatáshoz való bátorság az, ami számít”.

Ezt tartom szem előtt a parlamenti munkámban és a miniszterelnöktől kapott, személyesen nekem címkézett feladatokban is. Szokták kérdezni, hogy vagyok, és mi a politikai helyzet.

Remekül érzem magam a bőrömben, szenvedéllyel és elkötelezettséggel végzem a feladataimat mind a mezőhegyesi állami gazdaság, mind a közlekedésfejlesztés és a népegészségügy területén.

Csak Orbán Viktornak kell beszámolnom a munkámról, és a feladatom, hogy konkrét javaslatokat tegyek a kormányzati intézkedésekre.

– Előszeretettel idézi Churchillt – legalábbis fővárosi tüntetéseken – Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter is, aki az utóbbi hetekben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Mindenki Magyarországa néven új ellenzéki formációt gründol többek között unokatestvérével, Hadházy Ákossal és Magyar György ügyvéddel. Mi a véleménye erről a kezdeményezésről?

– Hódmezővásárhely februárban polgármestert választott, de ehelyett egy olyan pályakezdő politikust kapott, aki a város hátán állva akarja felépíteni magát az országos politikában.

Márki-Zay azzal álmodik, hogy 2022-ben a parlamenti választásokon ő lesz Orbán Viktor kihívója. Ehhez szíve joga, csak közben a városnak nincs gazdája, nem működik, a fejlődés leállt:

a város ügyei a jelenlegi városvezetést kevésbé foglalkoztatják, mint az országos politikai kérdések. Az országos politikai pártok és szereplők számára pedig egyre zavarosabb figurának számít a vásárhelyi polgármester. Nemrég minden formációnál házalt azzal, hogy alapítsanak egy közös politikai mozgalmat. Mindenki udvariasan meghallgatta, majd, amikor kiment, becsukták mögötte az ajtót, és jót mosolyogtak. Ellenzéki oldalon sem tekintik a magyar közélet fajsúlyos szereplőjének azt, aki árt a saját városának. Más nagyvárosi polgármesterekhez képest kínos, hogy Hódmezővásárhely egy ilyen ciki városvezetéssel áll ki.

– Miért?

– Meggyőződésem szerint Hódmezővásárhelynek ma a liberális körök kegyét leső, migránspárti városvezetése van.

Márki-Zayék Vásárhelyet nem egy fejlesztendő, hanem egy kiaknázandó településnek látják, az Orbán-ellenes mozgalom gazdasági, politikai hátországának. A vásárhelyiek át lettek verve,

békét és összefogást ígértek nekik, ehelyett belerángatták őket egy ádáz polgárháborúba. Márki-Zay ugyanis nem a helyi ügyeket vitte fel Budapestre, amiben egyébként én is a partnere lettem volna, helyette a pesti politika megosztottságát hozta le ide, a vásárhelyi hétköznapokba. A városban ma folyamatos a kampány és a polgárháború, a polgármester csapatai mindig valaki ellen harcolnak, sosem valamiért, valami mellett. Két táborra szakadt a város, családokat, barátokat fordítottak egymással szembe. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a Fidesz jövőre olyan jelöltet állítson, aki ezeken a vitákon felül tud emelkedni, képes békét teremteni és újra fejleszteni. Ha Vásárhely lemond ezekről az évekről, elvesztegeti az időt. A fejlődési pályáról ugyanis egy pillanat műve letérni, de évekig tarthat visszamászni oda. A Márki-Zay-féle politika ma már a vásárhelyi fiatalok jövőjét is veszélyezteti. Ez a lényeg, amit Vásárhelyen mindenkinek értenie kell, a többi ugyanis csak politikai marketing.

– Mit tehet ebben a helyzetben a vásárhelyi Fidesz?

– Az a Fidesz dolga, hogy megvédje Hódmezővásárhelyt Márki-Zaytól,

2019-ben megszervezze az új polgári többséget egy nagy formátumú, rendkívül sikeres és tapasztalt polgármester-jelölt vezetésével. Természetesen ez az ember már megvan, de a nevét még nem árulom el, mert olyan gusztustalan stílusú, méltatlan támadások folynak ebben a városban, amire nem volt példa még a rendszerváltozáskor, sőt az ötvenes években sem. Túlzás nélkül állítható, hogy Vásárhelyet ma a félelem légköre lengi be, pedig azt hittük, hogy ezt a hangulatot már örökre bezártuk az Emlékpontba.

– Az elmúlt hónapok alapján úgy látni, Lázár János van leginkább a célkeresztben. Hogyan viseli a támadásokat?

– Az én dolgom az, hogy álljam a sarat. Ahhoz képest, hogy a városban az utóbbi húsz évben nincs olyan kő, amihez ne lenne közöm, a családom és én folyamatos vegzálásnak, provokációnak vagyunk kitéve.

Miután a városban a polgármester semmilyen eredményt nem tud elérni, csak a gyűlölet marad számára, ami irigységgel, ötlettelenséggel és kóros cselekvőképtelenséggel párosul.

Egy politikus természetesen soha nem sértődhet meg, de azt nem kell tűrnöm, amit bizonyos emberek a közelebbi és távolabbi családtagjaimmal kapcsolatban megengednek maguknak. Ne nyújtsa nekem kamerák előtt a kezét az, aki a színfalak mögött a családomat üti vele.

– Kizárja az együttműködést a polgármesterrel?

– Márki-Zay háromnegyed éve irányítja a várost, ha együtt akart volna dolgozni velem, már sokszor megtehette volna. A városért vagy egy-egy ügyért én korábban már nem egyszer megtaláltam a hangot és az együttműködés módját olyan politikusokkal is, akikkel egyébként a legtöbb dologban nem értettem egyet. Mostanára azonban egyértelműen kiderült, hogy ő nem együttműködést akart, hanem állandó feszültséget, új és újabb címlapokat a hősies küzdelméről. Ez különben régi recept: ha nincs teljesítményed, csinálj helyette balhét. Ebben én nem leszek partner.

Aki ismer, tudja, hogy én nem kerülöm a konfliktust, ha szembejön, beleállok. A munkát azonban nálam nem helyettesítheti a politikai cirkusz. A panasz teljesítmény nélkül csak férfiatlan hiszti.

Rólam az itt élők pontosan tudják, hogy mit végeztem el eddig, és mit akarok elvégezni ezután. Határozott célom, hogy ebben a ciklusban a vásárhelyi villamos megépítésével gazdagítom-erősítem a közösséget. Eközben Márki-Zay birkózzék csak egyedül, én nem fogok asszisztálni neki abban, hogy Vásárhelyet polgárháborús településsé tegye, ahol már csak a kampány dübörög, nem pedig a helyi gazdaság és a fejlesztések. Napjaink vásárhelyi bolhacirkuszában nem veszek részt.

– Almási István síremlékének avatásán úgy fogalmazott, az az igazi városvezető, aki képes a békét megteremteni. Lát reményt a kettéosztott város újraegyesítésére?

– Tudja, a polgárháború átka az, hogy egymás ellen harcolnak a vásárhelyiek ahelyett, hogy Vásárhelyért harcolna mindenki. Almási István síremlékének felavatásakor azon gondolkodtam, hogy a politikában a harciasság és a harcképesség nagyon fontos dolog, de egy polgármesternek építőképessége is kell legyen. Az ország- és városépítésnek a béke a feltétele, ami Vásárhelyen fájóan hiányzik. Vadásznak emberekre, megfélemlítik, terrorizálják a polgári oldal politikusait, családtagjaikat, a fideszeseket: a polgármester vezetésével a város egyik része rátámadt a másikra.

Ki fogjuk bírni ezt az egy évet, és revánsot veszünk 2019 őszén egy olyan polgármester-jelölttel, aki képes lesz újraegyesíteni Vásárhelyt, és nem a vásárhelyiek ellen, hanem értük harcol.

A helyi politika sikere ugyanis azon múlik, hogy a város van-e a polgármesterért, vagy a polgármester a városért. Vásárhelyen sajnos most tótágast áll a világ, jövő ősszel ezért vissza kell állítani a feje tetejéről a talpára.

– Mit üzen azoknak, akiket most megbélyegeznek, megfélemlítenek? Hogyan lehet védekezni a gyűlöletkampány ellen?

– Nekem az a felelősségem ebben a helyzetben, hogy mindenkinek segítsek, és mindenkit megvédjek, akit támadás ér. A Fidesz egy összetartó politikai család: soha ennyire nem éreztem még a támogatást, mint 2018 februárja óta. Mi, hódmezővásárhelyiek most minden fideszesre számíthatunk Makótól Sopronig vagy Pécstől Miskolcig, hiszen mindenki látja, hogy milyen igazságtalan és méltánytalan elbánásban van részük azoknak, akik Vásárhelyen a kormánypártok képviseletében várost építettek.

De a térség országgyűlési képviselőjeként nekem az is a feladatom, hogy pártállástól függetlenül mindenki számára biztonságos hátteret biztosítsak ahhoz, hogy megőrizhesse a gondolatai és a cselekvése szabadságát.

Üzenem: amíg én itt dolgozom, addig senkinek nincs félnivalója, mindegy kire szavazott idén áprilisban vagy akár februárban.

Rám minden vásárhelyi számíthat, és én is számítok minden vásárhelyi támogatására akkor, amikor a közös ügyeinkért kell tenni. Elmondtam már korábban is: előbb vagyok vásárhelyi, mint fideszes. Ma a városházán sajnos másfajta gondolkodás dívik: „Minél rosszabb Vásárhelynek, annál jobb az ellenzéknek”. A legfontosabb politikai célom az, hogy 2019 őszére felszabadítsuk a várost ennek a káros világképnek az uralma alól.

Forrás: Promenad.hu

4
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63813/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz,Hódmezővásárhely,Interjú,Lázár János,Márki-Zay Péter,Orbán Viktor,Szeged
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Marina 2019-03-12 13:31:14
Ő már sok mindenről álmodott, csak mindig ön céluan. Ez nem igazán érdem. Ezért remélem, hamar felébred.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-11-13 00:21:23
Apropó ! Az előbbiekhez kiegészítésképpen fűzöm hozzá:
Megállapítható, hogy mostanában Lázár János - olykor saját, korábbi véleményét is figyelmen kívül hagyva - egyre többször mond badarságokat. A szegedi kritikai megjegyzéseihez most csak egy aprócska adalék, mert azért van még, akinek az emlékezőképessége messzebbre nyúlik, mint amit egyes politikusok kinéznek az átlag emberkékből.
Rövid idézet következik a NÉPSZAVA 2015.08.21-én 14.16 perckor publikált cikkéből:
" A MINISZTER A VÁSÁRHELY24-nek AZT MONDTA, HOGY A POLITIKAI KÜLÖNBÖZŐSÉGEK ELLENÉRE NAGYRA BECSÜLI BOTKA LÁSZLÓNAK, SZEGED SZOCIALISTA POLGÁRMESTERÉNEK A MUNKÁJÁT. "
Lázár uram !
Akkor most mi van ?! Ennek fényében akkor hogyan is kell értelmezni a szegedi FIDESZ-el szemben megfogalmazott mondatokat ?!
Egyébiránt, ha igaz az, hogy a FIDESZ dolga, hogy megvédje Hódmezővásárhelyt Márki-Zaytól, akkor igaznak kell lennie annak is: ugyanígy kötelessége lenne a FIDESZ-nek megvédenie Szegedet Botka Lászlótól !!!
Ám - sajnos - nem tette, és ma sem teszi !!!!!!!!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-11-12 13:09:21
Ennek a szerencsétlen Márki-Zaynak valószínűleg lázálmai vannak, de jó hír, hogy a képzett orvosok ezt ma már sikeresen tudják gyógyítani. Sokáig tartó, "bentlakásos" kezelést igényel a dolog, de eredményes szokott lenni !!!
Ami a szegedi FIDESZ-t ért ért kritikai megjegyzéseket illeti:
1./ Az elmúlt tizenöt évben ki, mikor, milyen formában nyújtott segítséget a helyi szervezetnek a vezetéstechnikai, szervezési, személyzetpolitikai kérdésekben, az emberi erőforrások megtalálásának és hasznos működtetésének kérdéseiben. A szervezet magára maradt, mert "nagyjaink" valószínűleg ezt így is akarták. Őszintén szólva inkább csak hátráltattak.
2./ Sajnos "bezzeg" város lett Szeged, mondván: nincs az országban semmiféle egyeduralom, hiszen 2002 óta a komcsi Botka a város polgármestere. Mit dumál az ellenzék !!!!!!
3./ Példának okáért Lázár János, - úgy is, mint a miniszterelnökséget vezető miniszter - az előző tizenöt évben hányszor járt Szegeden ?!
4./ Segítő szándékát kimutatva, a helyi FIDESZ-KDNP vezetői közül - érdemben - kikkel, mikor, hol, miről tárgyalt és a tárgyalásainak mi volt a rövid- és hosszútávú, kézzel fogható, hasznosítható hozadéka ?! A villamosvasút ügyét zárjuk ki ebből a körből, mert az Lázár - Botka ügy, semmi köze a helyi szervezet megsegítéséhez !!!!
Amíg ezekre - meg az itt, helyhiány miatt nem részletezett - kérdésekre nincs érdemi válasz, addig ne várjon senki gyökeres változást Szegeden !!!!
Sajnos !!!!
Válaszolok
kata 2018-11-11 19:31:43
Még hogy ez a ki tudja honnan szalajtott senkiházi pojáca akar Orbán kihívója lenni!Illetve hát lehet,de akkor kalkulálja bele az óriási pofára esést is.Utána lehet megint sivalkodni,hogy a bunkó birka agymosott vidékiek
megint a diktatúrára szavaztak.Ez a sehonnai eddig még semmit sem bizonyított,csak azt,hogy kavarni nagyon
tud.Én nem becsülöm le egy polgármester munkáját,de az ország vezetése mégiscsak nagyobb falat.Ez a szeren-
csétlen pedig egy várost sem tud irányítani,amint eddig a hírekben hallani csak káoszt okozott,és ártott ahol tudott.
Őfostosságának nagyobb volt a szeme mint a szája,túl nagy lett a falat amibe harapott!Bebizonyíthatta volna hogy érti a dolgát,kicsit szerényebbnek is kellett volna lennie,de ő egyből a létre tetejére akart ugrani,nem érti a
fokozatosság elvét.Az egész ország rajta röhög,de úgy látszik nem ért a szóból,és még nagyobb hülyét akar magából csinálni.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: itt az ideje egy újabb nemzeti konzultációnak

2020.05.29. 08:55
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó …

Orbán: a veszély nem múlt el, a készültséget fenn kell tartani

2020.05.22. 08:20
Mindenki összefogott Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezésben, leszámítva a baloldalt, amely kihúzta magát a közös védekezésből - mondta Orbán …

Karácsony ne csak a Facebookon üzengessen a vírusnak!

2020.05.20. 13:30
A kormánypártok szerint legfőbb ideje, hogy a főpolgármester vállalja végre a fenntartói felelősséget az idősotthonok ügyében.

Németh Szilárd: A kormány mindent megtesz, hogy működjenek a tranzitzónák

2020.05.17. 13:35
Magyarországon a Fidesz-KDNP többsége és a kormány mindent megtesz azért, hogy a továbbiakban is megmaradjon a kerítés, az élőerős …

Budapesten is feloldják a kijárási korlátozást

2020.05.16. 13:55
Orbán Viktor bejelentette: Budapesten is sikerült letörni a járvány erejét, így a fővárosban is át lehet térni a védekezés második szakaszára. Ugyanakkor felelősségteljes magatartást kért …

Orbán Viktor vezető orvosokkal és virológusokkal egyeztetett

2020.05.16. 09:50
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális intézkedéseket készítették elő.

Orbán Viktor: május végén visszaadhatjuk a parlamentnek a különleges felhatalmazást

2020.05.15. 14:00
A miniszterelnök úgy tervezi, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti …

Szombaton derül ki, mikor indul újra Budapest

2020.05.15. 10:20
Orbán Viktor a főváros újranyitásáról, ennek feltételeiről és a további védekezésről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt.

Nem szólalhat fel Orbán Viktor helyett Varga Judit a csütörtöki EP-vitán

2020.05.13. 19:55
Varga Judit igazságügyi miniszter még szerda reggel is kérdésesnek nevezte, hogy részt vehet-e a másnap reggeli, Magyarországról szóló EP-vitán. …

Orbán Viktor: szívemből szólt Müller Cecília (videó)

2020.05.12. 08:40
A miniszterelnök sem feledkezett meg az Ápolók Nemzetközi Napjáról.

Ezeket a cikkeket olvastad már?