Blogolj!

Blogstar kávéház

Birkák

Az újratöltött olvasztótégely-trükk.

Márki-Zay lett az új Gulyás Márton: Mindenki Magyarországa Mozgalom néven jegyezték be a Márki-Zay Péter és Magyar György ellenzéki politikusok által gründolt egyesületet, amelynek célja az ellenzéki összefogás kieszközölése – elemez az Origo.hu.

„Ha véletlenül mégis egy, vagy inkább egy igazi jelölt maradt állva a fideszes jelölttel szemben, akkor is a legtöbb esetben csúfos bukás lett a nagy ellenzéki olvasztótégely-trükk vége. Ennek oka pedig az lehet, hogy az ellenzéki pártvezetők lenézik a saját választópolgáraikat. Amit utóbbiak megéreznek. Az ellenzéki választópolgárok ugyanis nem birkák, akiket ide-oda lehet terelgetni, hanem érző és gondolkodó emberek, akiknek vélhetően van egy pártpreferenciája, ideológiai meggyőződése, amit szemben a hatalomért és pénzért bármire képes vezetőikkel nem tudnak és nem is akarnak egykönnyen feladni.”

Márki-Zay lett az új Gulyás Márton

Mindenki Magyarországa Mozgalom néven jegyezték be a Márki-Zay Péter és Magyar György ellenzéki politikusok által gründolt egyesületet, amelynek célja - nem fogják kitalálni - az ellenzéki összefogás kieszközölése, egy jelölt kiállítása választókerületenként, akarom mondani önkormányzatonként a fideszes jelölttel szemben.

Káosz

A Jobbik megrekedése.

Boros Bánk Levente politológus szerint a Jobbikot már csak a frakció létezése és a költségvetési támogatás tartja életben – így a Magyar Hírlap Online.

„A Jobbikkal kapcsolatban leszögezte: a kilencvenes évektől hazánkban létező nemzeti radikalizmust a jövőben a Mi Hazánk Mozgalom fogja képviselni, nem pedig a Jobbik, amelynek vezetői jelenleg megrekedtek félúton, továbbra sem tisztázott, mit akarnak képviselni, ráadásul ilyen politikai formációra a jelek szerint nincs társadalmi igény. A Jobbik nem tud úrrá lenni a káoszon, csak a frakció létezése és a költségvetési támogatás tartja őket életben – mondta Boros Bánk.”

Gazdája botrányaihoz hasonlít a CEU-ügy

A Soros-egyetem ügye egyre inkább kezd hasonlítani Soros György tőkespekulációira, hiszen kiderült, még sincs minden rendben az intézmény körül - mondta lapunknak Boros Bánk Levente politológus, aki szerint a Jobbikot már csak a frakció létezése és a költségvetési támogatás tartja életben.

Vita

A migráció kihívása.

Fordulópont előtt a német belpolitika: a tradicionálisnak mondható kereszténydemokrata és a keresztényszociális politikai gondolat egyre több támogatót veszít, a szociáldemokraták a világháború utáni legnagyobb válságukat élik – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„A CSU szempontjából mind a belső, mind a külső migráció nagy kihívást jelent – emelte ki Pócza István. Amíg Angela Merkel kancellár a befogadáspárti álláspontot képviselte, addig a bajor pártelnök folyamatosan a határok védelméről beszélt. Ugyanakkor ez a vita lehetőséget adott Merkelnek, hogy megismerje az emberek álláspontját ebben a kérdésben, hogy elutasítják az illegális bevándorlást. A Németországon belül migráció bár ennél sokkal kevésbé fontosabb téma, az elmúlt öt évben egymillióan érkeztek Bajorországba, akik számára nem természetes, hogy a bajor kereszténydemokratákra voksoljanak. És ezek az emberek nem ismerték fel, hogy a gazdaság sikere a bajor kormánypártok munkájának érdeme – mutatott rá a Századvég kutatója.”

Fordulópont előtt a német belpolitika

A tradicionálisnak mondható kereszténydemokrata és a keresztényszociális politikai gondolat egyre több támogatót veszít, a szociáldemokraták a világháború utáni legnagyobb válságukat élik, választóik tömegesen pártolnak át a zöld újbaloldalhoz, vagy éppen a migrációkritikus radikális jobboldalhoz - hangzott el az M1 Szemtől Szembe adásban.

Befolyás

Jogfosztott kisbabák.

A 24.hu a G7 cikkére hivatkozva arról ír, agyon sok a jogfosztott baba Magyarországon: 2016-ban az újszülöttek 11 százalékánál nem volt hivatalosan ismert az apa személye a születéskor, ami nagyjából 10 ezer gyermeket jelent.

„A lap a Demográfiai portré Makay Zsuzsanna és Spéder Zsolt jegyezte tanulmányát mutatja be, ebben egyebek mellett szerepel az is, hogy a huszonéves férfiak 90 százaléka gyermektelen, miközben 2016-ban már a születések 45 százalékánál voltak 35 évesek vagy idősebbek az apák. Azaz a gyermekvállalás ideje a férfiaknál is kitolódott. Kiderült az is, hogy az iskolai végzettség is jelentősen befolyásolja a gyermekszámot. A legalacsonyabb végzettségű férfiak a többieknél sokkal nagyobb arányban gyermektelenek: 55 százalékuknak nincs gyermeke. Ez összefügghet azzal, hogy párkapcsolati téren és a munkaerőpiacon is nehéz a helyzetük. Miként azoké az anyáké, akik egyedül vannak szüléskor.”

Tízezer gyerek születik apa nélkül Magyarországon évente | 24.hu

Minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához - mondta Orbán Viktor az idén Tusványoson. A G7 cikkéből azonban kiderül, hogy ha ez így van, nagyon sok a jogfosztott baba Magyarországon: 2016-ban az újszülöttek 11 százalékánál nem volt hivatalosan ismert az apa személye a születéskor, ami nagyjából 10 ezer gyermeket jelent.

Gyermeklélek

Borbély Alexandra zöldhulláma.

Mindennap megküzd érzékeny énjével az Európai Filmakadémia által elismert színésznő: kedvesével, Nagy Ervinnel már szóba is került a gyerekvállalás, ám erre valószínűleg még várniuk kell – állítja a Blikk Online.

„Azt gondolom, ha gyerekem lesz, nem lesz annyi időm és gondolatom, ami magam körül forog, és akkor majd nem leszek ilyen gyermeklelkű – mesélte a színésznő. – Szeretnék gyereket, szerintem az a valódi élet, amit a családoddal töltesz. Most azonban az történt, hogy megkaptam ezt a díjat, ez pedig egy olyan zöldhullám, amit meg kell ülni. Kaptam sok ajánlatot, külföldről is, ezért most nem tehetem meg, hogy hagyom ezt elmenni. Leforgatom ezeket a filmeket, még ha teljesen másra is vágyom – tette hozzá Borbély Alexandra.”

Magánéletükről vallottak a színészek: gyereket szeretne Nagy Ervin és párja

A tavaly az Európai Filmakadémia által a kontinens legjobbjának választott színésznő elárulta, komoly feladat, hogy megacélozza a lelkét és kifelé határozott nő képét mutassa, amiben rengeteget segít neki a párja, egyben kollégája, Nagy Ervin (42). - Nagyon igyekszem, hogy határozott legyek, de az ártatlan kislány mindig győz. Pedig szeretném megvédeni magam bizonyos helyzetekben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63826/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?