A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Világégés

Kardcsörtető militarizmus.

A nemzetek közti konfliktusok történetében nem volt még egy olyan fejezet, amely akkora hatást gyakorolt volna a világtörténelem menetére, mint a pontosan száz éve befejeződött első világháború – az Origo.hu Szalay-Berzeviczy Attilával közöl interjút.

„Az első világháború eseményeinek és folyamatainak ismerete a pusztulásra való emlékezéssel együtt, segíthet elkerülni a harmadik világháborút. Márpedig a tudásra és az emlékezésre nagyon nagy szükség van akkor, amikor már a második világháború veteránjaiból is csak nagyon kevesen maradtak köztünk, és amikor ismét erősödésnek indult az a három erő – a nacionalizmus, a kardcsörtető militarizmus és a területszerző imperializmus –, amelyek aztán utat nyitottak az első világháborúnak. Ezért úgy éreztem, valamivel én is szeretnék hozzájárulni a centenárium alkalmából az első világégéssel kapcsolatos ismeretekhez és az emlékezéshez.”

Nem akkor ért véget az első világháború, mint amikor megemlékeznek róla

A nemzetek közti konfliktusok történetében nem volt még egy olyan fejezet , amely akkora hatást gyakorolt volna a világtörténelem menetére, mint a pontosan száz éve befejeződött első világháború.

Igazolás

Politika-igazoló újságírás.

Kepes Andrással cenzorokról és kulturkampfról, valamint arról beszélget a 24.hu, hogy mi a jó a gyomorfekélyben és az öregségben.

„Fiatalkoromban a politikai újságírás arról szólt, hogy elutazott, felavatta, megnyitotta. Illetve kommentárokkal a politika döntéseit igyekeztek igazolni. A hivatalos sajtó most is az utóbbit teszi. Szerencsére ma már van független újságírás és tényfeltárás is, csak egyre szűkülő határok között. Pedig egy egészséges társadalomban ez létfontosságú. Engem a napi politika sosem érdekelt, mert hiányoztak belőle a távlati összefüggések.”

Kepes András: Ami most virágzik, abból később trágya lesz, a trágyából pedig ismét virágok nőnek ki | 24.hu

Rendesen nézek ki? Csak a fotózás miatt kérdezem. Igen, úgy tűnik, mintha minden rendben lenne. Jót tett a szakáll. No igen... 1800-an lájkolták a szakállas profilképemet a hivatalos Facebook-oldalamon. Írhattam én könyveket, regényeket, tarthattam előadásokat, adhattam interjúkat, soha nem volt még ekkora sikerem semmivel, mint a szakállammal. Ez a főművem.

Epicentrum

Történelmi plakátlelet.

Időgép Békéscsabán: Medgyessy, MSZP, „Velünk az ország”: történelmi plakátleletre bukkant a Mandiner.hu az Úr 2002. esztendejéből!

„A plakát Békéscsabán a sportcsarnok közelében, szóval a kolbáfesztiválok epicentrumának közelében, egy Aldi mellett található a viharsarki pampákon – írja lapunknak a felfedező, Kéri Gáspár, aki meg is örökítette gyorsan a rozsdásodó, kifakuló leletet.”

Időgép Békéscsabán: Medgyessy, MSZP, „Velünk az ország"! | Mandiner

Történelmi plakátleletre találtunk az Úr 2002. esztendejéből! „A plakát Békéscsabán a sportcsarnok közelében, szóval a kolbifesztiválok epicentrumának közelében, egy Aldi mellett található a viharsarki pampákon" - írja lapunknak a felfedező, Kéri Gáspár, aki meg is örökítette gyorsan a rozsdásodó, kifakuló leletet.

Tanúsítvány

Közveszélyes kiberbűnözés.

Mindennapossá és elterjedtté vált az internetes vásárlás, s vele együtt az online fizetés, ezzel párhuzamosan az online bankkártyás fizetésekkel történő visszaélések száma is jelentősen nőtt – hívja fel a figyelmet a Hirado.hu.

„A szakemberek kiemelték: az e-mailben kapott linkekre soha ne kattintson rá a vásárló. Szabó Gergely kiemelte, érdemes megnézni azt, hogy a honlap biztonságos-e. Ezt általában a böngésző címsorában tudjuk ellenőrizni: a https-sel kezdődő címet, illetve tanúsítványt is meg lehet tekinteni. Amennyiben nem biztonságos a honlap, vagy nem rendelkezik tanúsítvánnyal, akkor már érdemes meggondolni, hogy ott vásároljunk-e.”

Fénykorát éli a kiberbűnözés

Mindennapossá és elterjedtté vált az internetes vásárlás, s vele együtt az online fizetés, amelynek során a termék vagy szolgáltatás ellenértékét hitel- vagy bankkártyával egyenlítjük ki. Ezzel párhuzamosan az online bankkártyás fizetésekkel történő visszaélések száma is jelentősen nőtt. Világszerte éves szinten csaknem hétezer milliárd forintnyi kárt okoznak az online bankkártyás fizetésekkel történő visszaélések.

Hurrikán

Mautner Zsófi csörögefánkja.

Mautner Zsófi életében gyerekkora óta jelen volt a gasztronómia, mégis csak később vált a hivatásává – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Fantasztikusan főző családban nőttem fel, így kiskoromtól fogva az életem része volt a főzés. A húsleves készítése volt az első, amit apukám megtanított. Az első önálló ételem a családi legenda szerint a csörögefánk volt, ami a többiek szerint elég ehetőre sikerült, a konyha ellenben úgy nézett ki, mintha hurrikán söpört volna végig rajta – kezdte a Lokálnak Mautner Zsófi.”

Mautner Zsófi: Feladta biztos karrierjét a főzésért

Mautner Zsófi életében gyerekkora óta jelen volt a gasztronómia, mégis csak később vált a hivatásává. Többször is elköltözött Magyarországról, de a honvágya végül mindig hazahúzta. - Fantasztikusan főző családban nőttem fel, így kiskoromtól fogva az életem része volt a főzés. A húsleves készítése volt az első, amit apukám megtanított.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/63959/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?