A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Tanú

A nők elnyomása.

Az iszlámban a nő soha nem egyenlő a férfival – mutatja be a Hirado.hu.

„Incze Nikolett kifejtette: a Koránt statisztikailag elemezve elmondható, a versek öt százalékában a nő magasabb rendű, amikor anyaként említik, de az esetek többségben a nőket alapvetően hátrányosan különböztetik meg. A férj akár megverheti őket, az összes jogi esetben csak feleannyit érnek nőként, mint a férfiak. Egy nőnek, ha megerőszakolják, 2-4 férfi tanút kell hoznia ahhoz, hogy bizonyítani tudja saját igazát – mesélte a szakértő. Hangsúlyozta: ezekre az alapelvekre épülő gyakorlat bárhol is valósuljon meg a világban, valóban hátrányosan különbözteti meg a nőket.”

Az iszlámban a nő soha nem egyenlő a férfival

Az iszlám három alapművéből kiderül, miként kell viselkedni a nőkkel. Legutóbb egy erőszakos bűncselekmény tárgyalásakor védekezett azzal két afgán migráns, hogy náluk a nők semmik, ezért nem értik, miért baj, hogy megerőszakoltak egy fiatal lányt. A világban akárhol alkalmazzák ezeket az elveket, a nők hátrányos helyzetben vannak.

Korszellem

Történelmi értékváltozás.

Valódi szakadás történt Nyugat Európa kultúrájának alakulásában 1965 és 1972 között – foglalja össze a Magyar Hírlap Online.

„A korszellem elvárta, hogy a szabad ember saját maga legyen a dolgok értelmének meghatározója. A fiatal nemzedék hátat fordított az előre megfogalmazott erkölcsi elveknek, és helyettük a személyes tapasztalatoktól várta a problémák megoldását. Mindenkinek magának kell kiderítenie, hogy mi a követendő út, próbálgatni, majd dönteni. Még a vallás terén is így kell eljárni. Az Egyesült Államokban híres lett a felszólítás: 'try Jesus!' – próbáld ki Jézust. Végeredményben az ember saját maga találja ki igazságát. Tapasztalataival igazolja amit fölfedezett, vagy megváltoztatja azt. A különböző meggyőződések elszaporodása általános relativizmushoz vezetett. Senki sem állíthatta joggal, hogy ő megtalálta az igazságot, és mindenki kijelenthette, joga van egyéninek és másnak lennie, mint a többiek.”

Az értékek változása

Valódi szakadás történt Nyugat-Európa kultúrájának alakulásában 1965 és 1972 között. A dátumokat nem önkényesen választottam. Ekkor jelentek meg az új gondolkodásmódok és az új értékek, amelyek ma általánosan elfogadottak. Valódi kulturális földrengés történt. Hasonló metamorfózisok a középkorból a reneszánszba torkolló időkben vagy a felvilágosodás évtizedeiben zajlottak, most azonban minden jóval nagyobb sebességgel játszódott le.

Jubileum

A csikidám stílusa.

Szikora Robi szerint ma már nem lenne sláger a Szeretlek is, meg nem is – így az Origo.hu.

„Szikora Róbert EMeRTon-díjas magyar énekes, az R-GO énekese, frontembere, a csikidám stílus magyarországi megteremtője az Origónak beszélt arról, hogy mi hajtotta, amikor az R-GO-t megalapította, milyen a jó dalszöveg, mekkora jövőt jósolt a zenekarnak, valamint kortársakról és a 35. jubileumi koncertről.”

Szikora Robi szerint ma már nem lenne sláger a Szeretlek is, meg nem is

Szikora Róbert EMeRTon-díjas magyar énekes, az R-GO énekese, frontembere, a csikidám stílus magyarországi megteremtője az Origónak beszélt arról, hogy mi hajtotta, amikor az R-GO-t megalapította, milyen a jó dalszöveg, mekkora jövőt jósolt a zenekarnak, valamint kortársakról és a 35. jubileumi koncertről.

Kontroll

Szilágyi Liliána függősége.

A fiatal úszónő fél évvel ezelőtt mesélt arról a nehéz időszakról, amikor a bulimia rabja volt. A sportoló most jó hírekkel szolgál a Lokál Online-nak: sikerült maga mögött hagynia ezt a súlyos betegséget, és újult erővel vetette bele magát az élsportba.

„Ez a betegség olyan, mint az alkoholizmus. Ha függővé tesz, akkor soha nem fogsz tudni kigyógyulni belőle. Szerencsére azonban megtanultam kontrollálni a testem, és tudatosan elkerülöm azokat a helyzeteket, amik a visszaesés szélére sodorhatnak. Ez egy lelki eredetű betegség, szóval ahhoz, hogy jó útra térjek, először odabent kellett rendet tennem, kezdve azzal, hogy beismertem saját magamnak: problémáim vannak. A változás persze nem ment egyik pillanatról másikra, de most nem csinálom, és a legfontosabb, hogy mindent megteszek azért, hogy a jövőben se csináljam.”

Maga mögött hagyta a bulimiát Szilágyi Liliána

Szilágyi Liliána újra önmaga! A fiatal úszónő fél évvel ezelőtt mesélt a Lokálnak arról a nehéz időszakról, amikor a bulimia rabja volt. A sportoló most jó hírekkel szolgált: sikerült maga mögött hagynia ezt a súlyos betegséget és most újult erővel vetette bele magát az élsportba.

Előtanulmány

Szarajevó ostroma.

Kovács István Ostrom című filmjével huszonhét év után újra magyar diplomafilm nyerte a Diák Oscar-díjat. Vele és Gasztonyi Kálmán forgatókönyvíróval podcastol a Zoom.hu.

„Honnan jött a délszláv háború idején játszódó történet ötlete, amelyben az ostrom alatt álló Szarajevóban egy nő vízhez szeretne jutni? Miként instruál egy magyar rendező bosnyák és szerb szereplőket, honnan tudja, hogy 'mikor volt meg a pillanat'? Hogyan lehet egy kisjátékfilm előtanulmány egy nagyjátékfilmhez?”

Ha van egy Diák Oscar-díjas filmed, elvárás, hogy lobbizz vele

Kovács István Ostrom című filmjével huszonhét év után újra magyar diplomafilm nyerte a Diák Oscar-díjat. Vele és Gasztonyi Kálmán forgatókönyvíróval podcastoltunk arról, mi az a Diák Oscar és mi köze van az „igazi aranyszobrocskákat" odaítélő Akadémiához? Ki jelöl és hogyan lehet a közelébe kerülni? Van-e akkora jelentősége, mint az „igazi" Oscarnak?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64002/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?