A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Különbség

A kapitalizmus túlélési esélyei.

Túlpörgették az amerikai gazdaságot, kipukkanhat Trump adócsökkentési lufija. Az Egyesült Államokban történelmi mélyponton a munkanélküliség, a bérek emelkednek. Csakhogy ezzel együtt duzzad a deficit és az államadósság is – állítja a 168 Óra Online.

„Az első világháború, a spanyolnátha pusztítása óta nem fordult elő az Egyesült Államokban, ami most, hogy a várható élettartam a fehér lakosság körében csökkent volna. A The Washington Post munkatársa, Steven Pearlstein az amerikai kapitalizmus túlélési esélyeit vizsgáló, most megjelent könyvében kimutatja, hogy minél nagyobb a jövedelmi különbség, annál élesebb a politikai polarizáció, s annál inkább változik, befolyásolható az amerikai választó magatartása, fokozódik haragja, erősödnek előítéletei, s gyengül a közös értékekbe, sorsba, célba vetett hite, ami az országot összetartotta.”

Túlpörgették az amerikai gazdaságot, kipukkanhat Trump adócsökkentési lufija

Az Egyesült Államokban történelmi mélyponton a munkanélküliség, a bérek emelkednek. Csakhogy ezzel együtt duzzad a deficit és az államadósság is. Az pedig az első világháború, a spanyolnátha pusztítása óta nem fordult elő, ami most, hogy a várható élettartam a fehér lakosság körében csökkent volna.

Félelem

Történelmi ellenérzés.

A magyar történelem végtelenül gazdag olyan hőseposzokban vagy személyiségekben, akikről filmet lehetne készíteni, ám az elmúlt évtizedekben mégsem készültek ebben a témában látványos, nagy költségvetésű alkotások – elemez a Hirado.hu.

„Bán János szerint nem érv, hogy az alkotók félnek belevágni a nagy történelmi filmek elkészítésébe. – Minden európai országban elkészültek a hasonló alkotások. Az albánok Szkander bégről, Hunyadi János kortársáról már az 1950-es években készítettek filmet. Itt nyilvánvaló ódzkodásról, óvatosságról, félelemről van szó – fogalmazott az író. Ennek okát abban látja, hogy a magyar kulturális életben kialakult egy ellenérzés a magyar történelmi témák közül azok iránt, amelyek a magyarságot nem negatív színben mutatják meg. – Mintha félnénk bemutatni, hogy a mi történelmünkben vannak dicsőséges és szép időszakok. Ezért nem tudunk ilyen filmeket felmutatni – vélekedett.”

Eljöhet-e a magyar történelmi filmek aranykora?

A magyar történelem végtelenül gazdag olyan hőseposzokban vagy személyiségekben, akikről filmet lehetne készíteni, ám az elmúlt évtizedekben mégsem készültek ebben a témában látványos, nagy költségvetésű alkotások. Az M5 Ez itt a kérdés című műsorában szakértők vitatkoztak ennek okairól.

Cukiság

Agyontetovált sztárok.

Sorra tűnnek fel a tetoválások a magyar sztárokon, és egyre többen vannak, akik meg is osztják a rajongókkal, hogy mit jelent számukra egy-egy motívum, miért pont az adott mintát varratták magukra, így például Kulcsár Edina is – mutatja be az Origo.hu.

„A sablonos kis cukiságok jutottak eszembe, szív, csillag, nyíl, stb... Aztán elkezdtem szimbólumokat nézni és jelentéseiket. Egyszercsak megpillantottam ezt a látszólag jelentéktelennek tűnő kört, ám a jelentése annál közelebb állt hozzám. A mai napig ha valaki megkérdezi, mit szimbolizál, elmondom azt a 4 dolgot, ami megragadt bennem: Egységet, egészséget, tökéletességet és a kiteljesedett tudatot szimbolizálja – írta oldalán.”

Sztárok, tetoválások és magyarázatok

Sorra tűnnek fel a tetoválások a magyar sztárokon, és egyre többen vannak, akik meg is osztják a rajongókkal, hogy mit jelent számukra egy-egy motívum, miért pont az adott mintát varratták magukra. Istenes Bence mindkét kisfia születése után tetováltatott, Singh Viki egy nehéz időszakot zárt le egy új tetkóval, Kulcsár Edina pedig egy nagyon egyszerű forma mellett döntött.

Kúra

Tápai Szabina nyavalyája.

Tápai Szabina közösségi oldalán árulta el: beteg lett – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A sportoló Instagram-oldalán osztott meg egy képet, amellyel közölte rajongóival, hogy sajnos neki sem sikerült megúsznia a betegeskedést, így náthás lett. Azonban nem hagyja, hogy ledöntse a lábáról és kikúrálja magát.”

Betegségben szenved Tápai Szabina

A sportoló Instagram-oldalán osztott meg egy képet, amellyel közölte rajongóival, hogy sajnos neki sem sikerült megúsznia a betegeskedést, így náthás lett. Azonban nem hagyja, hogy ledöntse a lábáról és kikúrálja magát.

Hírnév

A szégyenérzet bugyrai.

Sorozat még nem ásott ennyire mélyére a fiatalok szégyenérzetének A Big Mouth második évada azoknak lesz nehezen befogadható, akiknek valójában szólna – így a Zoom.hu.

„Az első évad sikerei után borítékolható volt, hogy hamarosan egy második szezonnal is megkínálnak minket az alkotók, ám arra már én magam sem számítottam, hogy ezt ilyen formában fogják megtenni. A második évad sokkalta grandiózusabb, mint elődje, még mélyebbre ás a fiatalkori szégyenérzet bugyraiban, és a karakterek is fejlődnek a sorozattal együtt. A sokak által új South Parkként is emlegetett Big Mouth most nő fel igazán a hírnevéhez, ugyanis társadalmi szerepvállalásban is bővelkedik.”

Sorozat még nem ásott ennyire mélyére a fiatalok szégyenérzetének

Sorozat még nem ásott ennyire mélyére a fiatalok szégyenérzetének A Big Mouth második évada azoknak lesz nehezen befogadható, akiknek valójában szólna. Spoileres kritika. Az utóbbi pár évben robbanásszerűen elkezdtek termelődni a modern sorozatok, és hála égnek az animációs vonal sem maradt ki a sorból.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64093/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?