39 halott egy bolgár kamionban!
Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Egyenlőtlenség

Lányanyák csúcspontja.

Nőtt a gyermekvállalási kedv, de talán nem ott, ahol az Orbán-kormány szerette volna: egyre több a kamasz szülő – a nyolc általánost végzett nők száma csökken, de gyermekvállalási kedvük fokozódott az elmúlt öt évben – mutatja be a Népszava Online.

„Azzal, hogy a tizenévesek körében is jelentősen nőtt a gyermekvállalási kedv, kialakult a 30-31 éves korban megfigyelhető csúcspont mellett egy újabb, alacsonyabb értékű pólus (19 éves kornál). A demográfus szerzők szerint a nemzetközi szakirodalomban ismert ez a jelenség: jellemzően olyan országokban figyelhető meg, ahol nagyok a társadalmi egyenlőtlenségek, és/vagy valamilyen okból kifolyólag egy korai és egy kései gyermekvállalási mintával jellemezhető rezsim él párhuzamosan egymás mellett.”

Főként lányanyák teljesítik Orbán Viktor álmát

Nőtt a gyermekvállalási kedv, de talán nem ott, ahol az Orbán-kormány szerette volna: egyre több a kamasz szülő - a nyolc általánost végzett nők száma csökken, de gyermekvállalási kedvük fokozódott az elmúlt öt évben. Az elmúlt néhány évben növekedett a gyermekvállalási kedv Magyarországon, ám az élveszületések száma nem nagyon változott ugyanebben az időben.

Csúcs

Orbáni kétharmad.

Tovább növelheti képviselői számát a Fidesz-KDNP a strasbourgi Európai Parlamentben. A jelenlegi 12 helyett 14-15 képviselője is lehet a magyar kormánypártoknak a legmérvadóbb brüsszeli liberális lap, a Politico közölt mandátumbecslése szerint – így az Origo.hu.

„A kormánypártok tehát 2-3 fővel növelhetik a mandátumaik számát. Gyurcsány pártjának feleződne a mandátumszáma, azaz a jelenlegi két fő helyett csupán egy személyt juttathatnának Strasbourgba. A Politico által készített becslés alapján az EP-választásokat követően Fidesz-KDNP lenne az Európai Unió második legerősebb pártja, ennél jobb eredményt csak a máltai Munkáspárt érne el (62,06 százalék-4 mandátum).”

Kétharmados többséggel győzhet a Fidesz az EP-választásokon

Tovább növelheti képviselői számát a Fidesz-KDNP a strasbourgi Európai Parlamentben (EP). A jelenlegi 12 helyett 14-15 képviselője is lehet a magyar kormánypártoknak. Ezzel a Fidesz az unió második legsikeresebb pártjává léphet elő. Az LMP, a Momentum és a Mi Hazánk Mozgalom be sem jutna az EP-be, a Liberálisokat már nem is mérik.

Unalom

Gulyás Marci bukása.

Az emberi lét és a politika különös csodája, hogy időnként egy teljesen jelentéktelen figura tökéletesen érdektelen mondata érdekessé, jellemzővé, sőt, akár emblematikussá válhat – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Röviden arról van szó, hogy a harminckét esztendős Gulyás Marci fölött éppúgy eljárt az idő, mint a bőven hatvanon túli, mentálisan különös állapotúnak látszó, hisztérikus Demszky Gábor vagy akár a Németországból évtizedek óta a magyar konzervativizmusra bibliai átkokat szóró Konrád György felett. Mondjuk ki a számukra legkínosabb és legdühítőbb mondatot: a magyar megmondóemberek bukását az unalmasság, az elitizmus és nemzetállam-gyűlölet mellett elsősorban a fantáziátlanság okozta.”

Hamis Marci

Az emberi lét és a politika különös csodája, hogy időnként egy teljesen jelentéktelen figura tökéletesen érdektelen mondata érdekessé, jellemzővé, sőt, akár emblematikussá válhat Valahogy akképpen, mint egyes dilettáns költők rettenetes klapanciái, amelyek túlélik önmagukat, évtizedek múltán is röhögve idézik a kávéházi asztaloknál, miközben nagyobb talentummal megáldott szerzők műveit már rég belepte a feledés szürke pora.

Mozgás

A migráció nyomása.

A Hirado.hu arról ír, az egész Balkánt elérte az újabb migrációs hullám. Több tízezren vannak úton, és ugyanennyien torlódnak a tőlünk délre fekvő országokban.

„Télen sem áll meg a migráció a balkáni útvonalon – erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1-en. Bakondi György elmondta, nemcsak a görög szigetekre érkeznek folyamatosan migránsok, hanem egyre növekvő számban mennek Törökországból szárazföldi utakon Görögországba, és Bulgárián keresztül is van mozgás. Hozzátette, több tízezren akarnak jelenleg is a Balkánon keresztül illegálisan nyugatra jutni. A belbiztonsági főtanácsadó emlékeztetett, Magyarország október végén megerősítette a déli határ védelmét, de ha kell további katonákat küldenek oda, hogy feltartóztassák a migránsokat.”

Nő a nyomás a déli határon

A hétvégén több mint 80 bevándorlót tartóztattak fel a határőrök. Voltak, akik csónakkal próbáltak átevezni a Dunán, mások kisteherautókban vagy vonatokon megbújva igyekeztek illegálisan Magyarországra jutni. Az egész Balkánt elérte az újabb migrációs hullám. Több tízezren vannak úton, és ugyanennyien torlódnak a tőlünk délre fekvő országokban.

Látogatás

Pásztor Erzsi szomorúsága.

A Kossuth-díjas színésznőt megviselték az elmúlt hónapok, de mostanra visszanyerte jókedvét. Egyetlen szívfájdalma, hogy fiúunokájával, Aaronnal semmilyen kapcsolata nincs – számol be róla a Lokál Online.

„Mindketten külföldön élnek. Julia imád utazni, de azért mindig szakít időt arra, hogy meglátogasson, és gyakran felhív telefonon is. Imád Magyarországon lenni, 15 éves koráig minden nyarat nálam töltött. Nagyon érdeklik a gyökerei, és ha itthon van, mindig eljön megnézni a színházban. Büszke arra, hogy a nagymamája ismert színésznő. Aaronnal sajnos nem ilyen a viszonyunk, mondhatni nincs is kapcsolat köztünk. Az a baj, hogy nem tud magyarul, így mikor nálam van, csak nézünk egymásra. Nem is nagyon érdeklik a magyar dolgok, ha itt van, csak unatkozik. Jó ha három-négy évente eljön hozzám egy pár napra.”

Pásztor Erzsit nem érti meg az unokája

Pásztor Erzsi túl van a betegségén, és tele energiával tér vissza a színpadra. A Kossuth-díjas színésznőt megviselték az elmúlt hónapok, de mostanra visszanyerte jókedvét. Egyetlen szívfájdalma, hogy fiúunokájával, Aaronnal semmilyen kapcsolata nincs. Pásztor Erzsi az elmúlt hónapokban betegségével küzdött, amit szerencsére sikerült legyőznie.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64496/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.23. 03:25
Gyurcsány trükkös küszködése, Salvini ünnepi üzenete, a Brexit-menetrend bukása, a Real Madrid megmenekülése és Miley Cyrus brutális villantása szerdai online lapszemlénkben.

Hétvégén óraátállítás, kezdetét veszi a téli időszámítás

2019.10.22. 15:40
Szombatról vasárnapra virradóra kell ismét az óráinkat átállítani. Október 27-én, vasárnap hajnalban 3 órakor 2 órára kell visszaállítani az órát. A téli …

Blogstar kávéház

2019.10.22. 05:10
Az Európai Parlament lerohanása, Hadházy ingyencirkusza, Putyin gyarmati versenye, Bihács puskaporos hordója és Tóth Gabi rakott krumplija keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.10.21. 04:30
A Brexit drámai fordulatai, a Fidesz kellemetlen meglepetései, Karácsonyék provokatív visszarendeződése, a hekkerek nemzetbiztonsági kockázata és Csobot Adél véletlen igenje hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.10.20. 17:35
Ma sem akadt szerencsés nyertes, ami azt jelenti, hogy a leendő milliomos még köztünk van.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

2019.10.20. 16:40
A pénzügyminiszter szombaton a Világbank közgyűlésén vett részt Washingtonban, ahol arról is …

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

2019.10.20. 15:25
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez.

Blogstar kávéház

2019.10.19. 22:15
Borkai búcsúztatása, Gyurcsányék lopkodása, Salvini soros üdvözlete, a Balaton őszi termése és Demjén Rózsi fenomenális visszatérése online lapszemlénkben.

Több településen egészségtelennek minősítették a levegőt

2019.10.19. 19:05
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Facebook-oldalán szombaton közzétett tájékoztatás szerint Nyíregyházán és Székesfehérváron is egészségtelennek …

Blogstar kávéház

2019.10.19. 05:15
Orbán Viktor bölcselkedése, Karácsony Gergely demszkysedése, a balliberálisok titokzatos kampánymilliói, az MSZP Mohácsa és Szente Vajk szívszorító vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?