Blogolj!

Kigyulladt a Mol nagyhegyesi gáztározója

Dorogi László

A kiáramló gáz lobbant be kedd hajnalban a Hajdúszoboszlótól nem messze található gáztározóban. Kedd délután fél kettőre sikerült eloltania a lángokat a tűzoltóknak.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedd reggeli közleménye szerint a gáztároló szakemberei leválasztották a hibás vezetéket, ennek ellenére a csőben lévő gáz még ekkor is égett. A Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók nyolc vízsugárral kezdtek a tűz oltásába és a terület lehűtésébe.

A tüzet egy technológiai meghibásodás okozta, Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, egy helyről kiáramlott a gáz és begyulladt. A mentőszolgálat is a helyszínre érkezett, de a balesetben senki nem sérült meg. A rendőrség a Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti 3321-es utat a tűz oltásának idejére lezárta.

A Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén kedd hajnalban keletkezett tűz ellenére is biztosított az ország gázellátása, másik három földgáztároló vette át a szolgáltatást - közölte a társaság PR-vezetője az MTI-vel.

Fáber Dániel kiemelte, hogy az ország gázellátása biztosított, ugyanis a társaság másik 3 földgáztárolója - Zsana, Pusztaederics, Kardoskút - vette át a szolgáltatást, így a kereskedők földgázigényeit maradéktalanul kielégítik. Fáber Dániel hozzátette, folyamatos kapcsolatban vannak mind az országos földgázhálózat üzemeltetőjével, az FGSZ-szel, mind a földgázkereskedőkkel annak érdekében, hogy továbbra is zavartalan legyen az országos gázforgalom.

Papp-Kunkli Nóra elmondta: a tűzoltóknak fél kettőkor sikerült megfékezniük a gáztárolóban keletkezett tüzet, a Hajdúszoboszló és Nagyhegyes közötti - a tűz miatt korábban lezárt - 3321-es úton a forgalom két órakor elindult. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64503/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor is búcsúzik Marie Fredrikssontól

2019.12.10. 15:55
A miniszterelnök közösségi oldalán emlékezett meg a 61 éves korában elhunyt énekesnőről.

Afrikai sertéspestist igazolt a Nébih Békés megyében talált vaddisznó tetemben

2019.12.10. 14:25
A Békés megyei Biharugra község külterületén elhullott vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti …

Kevesebb baleset, de több haláleset a vasúti átjárókban

2019.12.10. 09:50
Még mindig nem figyelünk oda kellően a vasúti átjárókban, pedig egy vonattal való találkozást a legritkább esetben lehet megúszni.

Lövöldözés volt egy csehországi kórházban

2019.12.10. 09:30
Hatra emelkedett a Csehországban elkövetett lövöldözés áldozatatinak száma. Az elkövető valószínűleg öngyilkos lett. Orbán Viktor, miniszterelnök részvét fejezte ki.

Blogstar kávéház

2019.12.10. 03:55
Az értelmiség legyilkolása, Gyurcsány pártbedarálása, a balliberális ellenzék klikkesedése, a muszlimok lelki hadviselése és hollywoodi hírességek hasonmásai keddi online lapszemlénkben.

KariGeri tisztogat: kirúgta a Főtáv vezérigazgatóját is

2019.12.09. 20:40
Az FKF után újabb fővárosi cég éléről szedte le a vezetőt.

Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről

2019.12.09. 16:00
A Katona József Színház zaklatással vádolt rendezője nem úszta meg a számonkérést. Cikkünket frissítettük!

A Blogstar bloggere cáfolja, hogy ő lenne az Angyal Ügyvédje

2019.12.09. 15:20
Németh Gábor azt mondja: újságíróként hallott az Angyal Ügyvédje által vázolt pletykákról, de nem ő áll a blog mögött, és nem zsarolta meg Molnár Zsoltot és Őrsi …

Elhunyt Ormos Mária történész

2019.12.09. 11:15
Életének 90. évében meghalt Ormos Mária Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, politikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. 1984 és 1992 között a Janus Pannonius Tudományegyetem rektora, 1996 és 2000 között …

Budapesti szoci vezetőket buktathat le az Angyal Ügyvédje?

2019.12.09. 08:45
Az Angyal Ügyvédje blog örömlányokkal drogos szexpartizó ellenzéki politikusok leleplezését ígéri. A név nélküli megszólításra előugrott Molnár Zsolt: az MSZP …

Ezeket a cikkeket olvastad már?