Blogolj!

Kigyulladt a Mol nagyhegyesi gáztározója

Dorogi László

A kiáramló gáz lobbant be kedd hajnalban a Hajdúszoboszlótól nem messze található gáztározóban. Kedd délután fél kettőre sikerült eloltania a lángokat a tűzoltóknak.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedd reggeli közleménye szerint a gáztároló szakemberei leválasztották a hibás vezetéket, ennek ellenére a csőben lévő gáz még ekkor is égett. A Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók nyolc vízsugárral kezdtek a tűz oltásába és a terület lehűtésébe.

A tüzet egy technológiai meghibásodás okozta, Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, egy helyről kiáramlott a gáz és begyulladt. A mentőszolgálat is a helyszínre érkezett, de a balesetben senki nem sérült meg. A rendőrség a Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti 3321-es utat a tűz oltásának idejére lezárta.

A Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén kedd hajnalban keletkezett tűz ellenére is biztosított az ország gázellátása, másik három földgáztároló vette át a szolgáltatást - közölte a társaság PR-vezetője az MTI-vel.

Fáber Dániel kiemelte, hogy az ország gázellátása biztosított, ugyanis a társaság másik 3 földgáztárolója - Zsana, Pusztaederics, Kardoskút - vette át a szolgáltatást, így a kereskedők földgázigényeit maradéktalanul kielégítik. Fáber Dániel hozzátette, folyamatos kapcsolatban vannak mind az országos földgázhálózat üzemeltetőjével, az FGSZ-szel, mind a földgázkereskedőkkel annak érdekében, hogy továbbra is zavartalan legyen az országos gázforgalom.

Papp-Kunkli Nóra elmondta: a tűzoltóknak fél kettőkor sikerült megfékezniük a gáztárolóban keletkezett tüzet, a Hajdúszoboszló és Nagyhegyes közötti - a tűz miatt korábban lezárt - 3321-es úton a forgalom két órakor elindult. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64503/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.03.28. 22:05
Franciaország drámai hibái, a koronavírus magyar modellje, az ellenzék sorozatos hazugságai, Orbán Viktor tiszteletadása és Görög Zita ínycsiklandozó finomságai online lapszemlénkben.

Elvitték az ötöslottó főnyereményét

2020.03.28. 20:30
Minden idők legnagyobb nyereményének örülhetett ma egy szerencsés.

Schiffer: az ellenzéknek meg kellett volna szavazni a felhatalmazási törvényt

2020.03.28. 16:40
Pár nappal ezelőtt Vona Gábor most meg Schiffer András gondolja úgy, hogy az ellenzéknek meg kellett volna szavaznia hétfőn az úgynevezett …

A hétvégi napsütés után újabb fagyok jönnek

2020.03.28. 15:35
Hétvégén még élvezhetjük napsütést, ennek azonban egy markáns hidegfront gyorsan véget is vet: jelentős lehűlés várható a jövő hét elején. Sok területen az az éjszakai fagyok is …

Legyen ingyenes a parkolás Budapesten!

2020.03.28. 13:25
A koronajárvány okán egyre több város vezeti be az ingyenes parkolást a közterületeken. Ez többek között azért is fontos, mert így a gépkocsival rendelkezők elkerülhetik a tömegközlekedést ezzel pedig a …

Nem mindennapi lépéssel szállt be a koronavírus elleni harcba Penyige

2020.03.28. 13:15
Példaértékű magatartástól tett tanúbizonyságot Juhász Gyula, Penyige polgármestere, aki több mint 100 millió forintnyi sikeresen elnyert támogatást …

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

2020.03.28. 11:35
Ne felejtsük el, hogy vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, így tehát az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani.

Ingyen használhatják az egészségügyben dolgozók a közösségi közlekedést

2020.03.28. 11:20
Megtartotta szokásos tájékoztatóját az operatív törzs. Melyen bejelentették, hogy az egészségügyi dolgozók a járvány végégig ingyen …

Újabb beteg hunyt el koronavírusban Magyarországon

2020.03.28. 07:10
Egy idős, krónikus alapbetegségekkel küzdő beteg hazánkban a vírus 11. áldozata.

Blogstar kávéház

2020.03.27. 22:35
Az Európai Unió bűnös tétlensége, a magyar honvédség stratégiai küldetése, a migrációs járványveszély kihívásai, Donald Trump kétirányú utcája és Novak Djokovic milliós adakozása online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?