A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Visszavásárolhatják otthonaikat a NET program résztvevői

Dorogi László

A kormány 2011-ben hozta létre az Otthonvédelmi Akcióterv keretein belül a NET Zrt.-t, hogy annak segítségével támogassa a devizahiteleseket. A programnak köszönhetően az érintett bérlők most visszaszerezhetik lakásaikat, ingatlanjaikat.

Fotó: eco.hu

A Nemzeti Eszközkezelő Program keretein belül az állam korábban megvásárolta a hiteladósok, köztük számos gyermekes család ingatlanát és évek óta biztosítja számukra a bérlés lehetőségét. A program sikeresnek bizonyult, hiszen mintegy 154 ezer ember menekült meg a többmilliós hiteltartozástól úgy, hogy továbbra is az otthonában maradhatott, ráadásul a bérlők helyzete az elmúlt évek kormány-intézkedéseinek köszönhetően mára stabilizálódott - tájékoztat a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztérium.

Az NVTNM közleménye szerint az otthonteremtési intézkedések újabb mérföldköve lehet, hogy a NET program keretében az érintett bérlők ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi otthonaiknak, egy benyújtott törvényjavaslat alapján ugyanis a kormány rendkívül kedvező visszavásárlási feltételeket teremtene számukra. A javaslat elfogadása esetén a kormány felajánlaná az egyösszegű visszavásárlás lehetőségét, amely során a vételárat csökkentené a bérlő által korábban megfizetett bérleti díjak összege kamat felszámítása nélkül és további százalékos mértékű kedvezmény igénybevételére is lehetőség nyílna a bérlő ilyen irányú igénye esetén. Fontos megjegyezni, hogy a kedvezményes ajánlattal a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek, így visszakaphatják ingatlanjaikat a korábbi tulajdonosok. Természetesen azon bérlők esetében, akik nem tudnak élni az egyösszegű visszavásárlás lehetőségével, a kormány hosszú távú részletfizetést ajánl fel, a nehéz anyagi helyzetben lévők számára pedig továbbra is biztosított a jelenlegi konstrukció.

Ha a törvényt elfogadja a parlament, akkor a NET Zrt. hivatalosan is értesíti az érintetteket a lehetőségről, és a lakás egyösszegű visszavásárlásáról szóló szerződést a tervek szerint 2019 végéig megkötik azokkal, akik szeretnének élni ezzel a lehetőséggel. A benyújtott törvényjavaslat elfogadása újabb segítséget jelenthet az egykori devizahiteleseknek. Míg a balliberális kormány cserbenhagyta az embereket, megszüntette az első Orbán-kormány otthonteremtési programját, elvette az otthonteremtési kedvezményeket, segítség nélkül hagyta az otthonteremtőket, és kockázatos devizahitelbe hajszolta őket, emiatt vesztették el sokan a lakhatásukat biztosító otthonukat - áll a közleményben.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64524/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Mindenkit meglocsolnak hétfőn az égiek

2019.04.21. 14:25
A gyönyörű vasárnapi időjárást hétfőn hatalmas eső váltja fel, nemcsak a lányok lesznek meglocsolva, hanem azok is, akik nem tartanak maguknál esernyőt, vagy esőkabátot.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 13:20
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Több kamionnyi pénzt hozott valakinek a húsvéti nyuszi

2019.04.21. 07:30
Szombat este minden idők harmadik legnagyobb, 4,2 milliárd forintos főnyereményét vitte el egy szerencsés az ötös lottón.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Quitt László: Ne menjen erdésznek, aki ki sem akar menni a házból

2019.04.20. 11:15
A felnőtté válás talán egyik legmeghatározóbb mérföldköve a megfelelő továbbtanulási irány kiválasztása. Ebben a nehéz döntésben komoly segítséget …

Feltámadás – már biztos, hogy nem omlik össze a Notre-Dame!

2019.04.20. 08:05
Húsvét csodája: sikerült stabilizálni, vagyis megmenteni a Notre-Dame székesegyház épületének struktúráját. Lesz feltámadás!

Lopott videóval kampányol a magyarfóbiás Sargentini

2019.04.20. 05:55
Az ilyen bűncselekményért akár három évig terjedő szabadságvesztés járhat a magyar törvények szerint.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

Ezeket a cikkeket olvastad már?