A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Mérleg

Rossi stílusa.

Nagyot fordult a világ a nemzeti csapattal: utóbb már a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor is belátta, hogy hibás döntés volt Georges Leekensre bízni a válogatottat, amely Marco Rossival javított az eredményein – így a Népszava Online.

„Három sikerrel, két döntetlennel és öt vereséggel, tehát negatív mérleggel zárta az évet a válogatott, mégis pozitív töltettel. Rossival mérkőzésről-mérkőzésre fejlődött a csapat, amelynek szemlátomást van stílusa. A játékosok elfogadták az olaszt, aki 2019-ben eddigi pályafutása legnehezebb feladata előtt áll: az MLSZ egyértelműen azt várja tőle, hogy kivezesse a csapatot a 2020-as, részben hazai rendezésű kontinenstornára.”

Nagyot fordult a világ a nemzeti csapattal

Utóbb már a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor is belátta, hogy hibás döntés volt Georges Leekensre bízni a válogatottat, amely Marco Rossival javított az eredményein. Miután 2017. október 30-án Leekens váltotta Bernd Storckot, sokáig csak a szimpatikusnak tűnő, ám többnyire semmitmondó nyilatkozatai alapján lehetett megítélni a 69 éves belga trénert, aki élesben 2018 márciusában irányíthatta először a válogatottat.

Zászlóvivők

A migránskártya paklikeverői.

Miként lehetséges, hogy uniós pénzekkel tömik az Európa biztonságát veszélyeztető, tisztázatlan hátterű illegális bevándorlók zsebét? Egészen pontosan manapság már nem zsebbe, hanem bankkártyára megy ez a pénz – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Nehéz szabadulni a gondolattól, hogy a migránskártya paklikeverői – természetesen jól védett luxusvilláikban – nem az Internacionálét éneklik-e világromboló tevékenységük közben. Igen, a nyílt társadalom prófétái ugyanazt hirdetik és teszik, mint a kommunizmus zászlóvivői: „… a múltat végképp eltörölni, rabszolgahad, indulj velünk, (…) és nemzetközivé lesz holnapra a világ!”

Kártyaparti

Álláspont. Valakik nagyon keverik itt a paklit. A migránskártyákról van szó Miként lehet az, hogy a technikai fejlődésben és az élet más területein természetesnek számító információszerzési módszerek a paklikeverők ügyében nem működnek? Legalábbis a tömegtájékoztatási eszközökre hagyatkozó százmilliók igen keveset tudnak a migránskártyák háttérmunkásairól. Ebben, akárcsak az Európai Unió határainak védelmében, Magyarországé az első lépés.

Pazarlás

A klímaváltozás meredek lejtője.

Számos tudós szerint a jelenlegi földi élet nem fenntartható – akár már egy emberöltőn belül is eltűnhet a ma ismert élővilág. Átfogó és közös gazdasági, tudományos és technikai folyamatok szükségesek a fenntartható jövő biztosításához – elemeznek a Hirado.hu szakértői.

„– Ne pazaroljunk feleslegesen. Nem kell előállítani azt az energiát, amit nem használunk el – foglalta össze a hétköznapi emberek legfontosabb teendőit Erdélyi Éva. – Nem kell ahhoz okosház, hogy lekapcsoljuk a világítást vagy kihúzzuk a konnektorból a nem használt elektromos készülékeket – tette hozzá. Oda kell figyelni, hogy ne vegyük meg azt az 50 ezer forintnyi élelmiszert, amit évente egy négytagú család kidob. Ez azért is kár, mert nemcsak a megsemmisítés, hanem az előállítás is energiával jár. Ha mindenki odafigyel, és hozzáteszi azt, amit tud, az sokat segíthet – mondta a BGE docense.”

Milyen meredek a klímaváltozás lejtője?

Számos tudós szerint a jelenlegi földi élet nem fenntartható - akár már egy emberöltőn belül is eltűnhet a ma ismert élővilág. Átfogó és közös gazdasági, tudományos és technikai folyamatok szükségesek a fenntartható jövő biztosításához. A klímaváltozással járó globális kérdésekkel foglalkozott az M5 Ez itt a kérdés című műsora.

Tehetség

A Kaláka fél évszázada.

Sörözőből indultak, és már a világ minden tájára elvitték a magyar verseket: novembertől novemberig tartó, egyéves jubileumi évaddal ünnepli alapításának 50. évfordulóját a Kaláka együttes – számol be róla az Origo.hu.

„Annak idején Gryllus Dániellel az Andrássy úti (akkor még a Népköztársaság útján lévő) Ádám sörözőben beszélték meg, hogy akkor legyen zenekar. Aztán az első próba már Grylluséknál volt, a nagymama szobájában, ahová néhány perc után az akkor már csellón tanuló Vilmost is behívták. Eleinte egy lány, Veress Panka is zenélt velük, de ahogy Mikó István mondta, máshonnan hozta a tehetségét, és valahogy a három férfi énekhang nem passzolt az ő hangjához.”

Sörözőből indultak, és már a világ minden tájára eljutottak

Novembertől novemberig tartó, egyéves jubileumi évaddal ünnepli alapításának 50. évfordulóját a Kaláka együttes. A turnénak rengeteg állomása lesz, és a zenekar természetesen a határokon túlra is ellátogat 2019 novemberéig, amikor is egy dupla Müpa-koncerttel zárja a sorozatot. A jövőre 50 éves Kaláka egy zenéléssel egybekötött sajtótájékoztatón mesélt a turné részleteiről kedden.

Lapozgatás

Kollányi Zsuzsi anyaamnéziája.

Az énekesnőnek még iker terhessége alatt részleges terhességmegszakítást javasolt egy orvos, de nem volt képes lemondani a kisfiáról. Az ikrek négy héttel korábban jöttek világra a vártnál, de mára rendben vannak – írja a Lokál Online.

„Amikor lapozgatom a telefonomban a képeket, amelyek a kórházban készültek, úgy érzem, mintha ez nem is velünk történt volna, a hormonok mindent felülírnak, ezt hívom 'anyaamnéziának' – mosolygott Zsuzsi. – Mikor felsírtak, azt éreztem, hogy mostantól van értelme az életemnek, minden a helyére került – áradozott az énekesnő, aki terhessége első szakaszában, Bence köldöksérve miatt megkérdezett egy orvost, hogy milyen tanácsot adna, ha egy hozzátartozója lenne hasonló helyzetben. A doktor részleges terhességmegszakítást javasolt.”

Kollányi Zsuzsi: Nem akartam lemondani a kisfiamról

Kollányi Zsuzsi nehéz hónapokon van túl. Az énekesnőnek még iker terhessége alatt részleges terhességmegszakítást javasolt egy orvos, de nem volt képes lemondani a kisfiáról. Az ikrek négy héttel korábban jöttek világra a vártnál, és a kis Bencét műteni is kellett. Az énekesnő ma már úgy érzi, minden egyes aggódó pillanat megérte a picik mosolyáért.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64546/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?