A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Junior Prima: újabb fiatalok kerültek az elitbe

Kecskés István

 „Magyarország kifogyhatatlan a zenei tehetségekből.”

Tekintsük ezt a mondatot alapvetésnek. Már csak azért is, mert mindezt Dr. Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora jelentette ki kedden este a Művészetek Palotájában a Junior Prima Díj zeneművészeti elismeréseinek átadása előtt. Nemcsak azért fogadhatjuk el ezt a mondatot igaznak, mert a hazai komolyzenei élet egyik meghatározó szereplője mondta, hanem azért is, mert a szavai után átadták a zeneművészet kategóriában odaítélt elismeréseket és kiderült, hogy hazánk valóban tele van kiemelkedő tehetségű művészekkel.

A Müpa barokk stílusban feldíszített termében – minden túlzás nélkül – a legkitűnőbb fiatal zenei művészek vehették át a díjat. Azt a jutalmat, ami már nemcsak hazánkban jelent elismerést, hanem világszerte felfigyelnek arra, aki megkapta ezt a rangos kitüntetést. Márpedig egyre több ilyen van, hiszen az MVM Csoportnak köszönhetően már száznál is többen részesülhettek a díjban zeneművészet kategóriában.

Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a fiatal zeneművészek Junior Prima Díjak átadási ünnepségén a Művészetek Palotájában (Müpa) 2018. november 20-án. MTI/Máthé Zoltán

„Immár a zsűrinek is van három olyan tagja, akik korábban elnyerték a Junior Prima Díjat” – emelte ki Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Akinek lehetősége van, támogatnia kell a kultúrát saját lehetőségeihez mérten, ez az MVM kötelessége is.”

Idén Balogh Máté zeneszerző, Demény Balázs zongoraművész, Dolfin Benedek csellista, Horváth Benedek zongoraművész, Könyves-Tóth Mihály trombitaművész, Kovács Gergely zongoraművész, Pataki Bence operaénekes, Rafael Márió dzsesszzongorista, valamint Rajna Martin karmester és Tomasz Máté Milán csellóművész lett Junior Prima Díjas zeneművészeti kategóriában. A bemutatkozó kisfilmjükben szinte mindannyian megemlítették, hogy számukra nemcsak jutalom, hanem óriási lehetőség is ez az elismerés, amelynek köszönhetően egy zenei elit körbe kerülhettek be.

A díjazott művészek mindegyike komoly sikereket ért el eddigi pályafutása során. Nemcsak itthon, hanem külföldön is megmutathatták már a képességeiket, öregbítették a magyar komolyzene hírnevét. Ehhez újabb lendületet adhat az MVM Csoport támogatása mellett megkapott díj, amely a harminc év alatti korosztály számára a legnagyobb kitüntetés, amely a legkiemelkedőbb teljesítményeket ismeri el, évről-évre bizonyítva, hogy „Magyarország kifogyhatatlan a zenei tehetségekből”.

Csoportkép a magyar zeneművészet kategóriában Junior Prima Díjjal kitüntetettekről az elismerés átadási ünnepségén a Művészetek Palotájában (Müpa) 2018. november 20-án. Balról jobbra: Kovács Gergely zongoraművész, Demény Balázs zongoraművész, Balogh Máté zeneszerző, Horváth Benedek zongoraművész, Rafael Márió dzsesszzongorista, Pataki Bence operaénekes, Dolfin Benedek csellista, Rajna Martin karmester, Tomasz Máté Milán csellóművész és Könyves-Tóth Mihály trombitaművész édesapja, aki fia nevében vette át a díjat. MTI/Máthé Zoltán

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64576/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Mindenkit meglocsolnak hétfőn az égiek

2019.04.21. 14:25
A gyönyörű vasárnapi időjárást hétfőn hatalmas eső váltja fel, nemcsak a lányok lesznek meglocsolva, hanem azok is, akik nem tartanak maguknál esernyőt, vagy esőkabátot.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 13:20
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Több kamionnyi pénzt hozott valakinek a húsvéti nyuszi

2019.04.21. 07:30
Szombat este minden idők harmadik legnagyobb, 4,2 milliárd forintos főnyereményét vitte el egy szerencsés az ötös lottón.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Quitt László: Ne menjen erdésznek, aki ki sem akar menni a házból

2019.04.20. 11:15
A felnőtté válás talán egyik legmeghatározóbb mérföldköve a megfelelő továbbtanulási irány kiválasztása. Ebben a nehéz döntésben komoly segítséget …

Feltámadás – már biztos, hogy nem omlik össze a Notre-Dame!

2019.04.20. 08:05
Húsvét csodája: sikerült stabilizálni, vagyis megmenteni a Notre-Dame székesegyház épületének struktúráját. Lesz feltámadás!

Lopott videóval kampányol a magyarfóbiás Sargentini

2019.04.20. 05:55
Az ilyen bűncselekményért akár három évig terjedő szabadságvesztés járhat a magyar törvények szerint.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

Ezeket a cikkeket olvastad már?