Blogolj!

Junior Prima: újabb fiatalok kerültek az elitbe

Kecskés István

 „Magyarország kifogyhatatlan a zenei tehetségekből.”

Tekintsük ezt a mondatot alapvetésnek. Már csak azért is, mert mindezt Dr. Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora jelentette ki kedden este a Művészetek Palotájában a Junior Prima Díj zeneművészeti elismeréseinek átadása előtt. Nemcsak azért fogadhatjuk el ezt a mondatot igaznak, mert a hazai komolyzenei élet egyik meghatározó szereplője mondta, hanem azért is, mert a szavai után átadták a zeneművészet kategóriában odaítélt elismeréseket és kiderült, hogy hazánk valóban tele van kiemelkedő tehetségű művészekkel.

A Müpa barokk stílusban feldíszített termében – minden túlzás nélkül – a legkitűnőbb fiatal zenei művészek vehették át a díjat. Azt a jutalmat, ami már nemcsak hazánkban jelent elismerést, hanem világszerte felfigyelnek arra, aki megkapta ezt a rangos kitüntetést. Márpedig egyre több ilyen van, hiszen az MVM Csoportnak köszönhetően már száznál is többen részesülhettek a díjban zeneművészet kategóriában.

Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a fiatal zeneművészek Junior Prima Díjak átadási ünnepségén a Művészetek Palotájában (Müpa) 2018. november 20-án. MTI/Máthé Zoltán

„Immár a zsűrinek is van három olyan tagja, akik korábban elnyerték a Junior Prima Díjat” – emelte ki Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Akinek lehetősége van, támogatnia kell a kultúrát saját lehetőségeihez mérten, ez az MVM kötelessége is.”

Idén Balogh Máté zeneszerző, Demény Balázs zongoraművész, Dolfin Benedek csellista, Horváth Benedek zongoraművész, Könyves-Tóth Mihály trombitaművész, Kovács Gergely zongoraművész, Pataki Bence operaénekes, Rafael Márió dzsesszzongorista, valamint Rajna Martin karmester és Tomasz Máté Milán csellóművész lett Junior Prima Díjas zeneművészeti kategóriában. A bemutatkozó kisfilmjükben szinte mindannyian megemlítették, hogy számukra nemcsak jutalom, hanem óriási lehetőség is ez az elismerés, amelynek köszönhetően egy zenei elit körbe kerülhettek be.

A díjazott művészek mindegyike komoly sikereket ért el eddigi pályafutása során. Nemcsak itthon, hanem külföldön is megmutathatták már a képességeiket, öregbítették a magyar komolyzene hírnevét. Ehhez újabb lendületet adhat az MVM Csoport támogatása mellett megkapott díj, amely a harminc év alatti korosztály számára a legnagyobb kitüntetés, amely a legkiemelkedőbb teljesítményeket ismeri el, évről-évre bizonyítva, hogy „Magyarország kifogyhatatlan a zenei tehetségekből”.

Csoportkép a magyar zeneművészet kategóriában Junior Prima Díjjal kitüntetettekről az elismerés átadási ünnepségén a Művészetek Palotájában (Müpa) 2018. november 20-án. Balról jobbra: Kovács Gergely zongoraművész, Demény Balázs zongoraművész, Balogh Máté zeneszerző, Horváth Benedek zongoraművész, Rafael Márió dzsesszzongorista, Pataki Bence operaénekes, Dolfin Benedek csellista, Rajna Martin karmester, Tomasz Máté Milán csellóművész és Könyves-Tóth Mihály trombitaművész édesapja, aki fia nevében vette át a díjat. MTI/Máthé Zoltán

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64576/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megvannak a maláj gép lelövéséért felelős gyanusítottak

2019.06.19. 14:45
Három orosz és egy ukrán állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó, MH17-es járatszámú repülőgépének 2014 …

Péntekig érdemes várni a tankolással!

2019.06.19. 11:40
A Mol 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar és felhőszakadás miatt

2019.06.19. 11:10
Ma és holnap is többfelé várható zivatar. A gócokban nagy méretű jég is hullhat és óránkénti 60-80 kilométeres széllökés érkezhet.

Donald Trump jövőre újra indul az elnökségért 

2019.06.19. 06:20
Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért - ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg …

Blogstar kávéház

2019.06.19. 04:00
Félresöpört klímacélok, a magyar családpolitika hasítása, soha nem látott áldozatkeresés, az unió migrációs hajtókanyarja és Pikali Gerda megtiszteltetése szerdai online lapszemlénkben.

A Pénzügyminisztérium 3,6 milliárd forinttal támogatja az idei diákmunka programot

2019.06.18. 12:55
Számítások szerint a július 1. és augusztus 30. közötti diákmunka programon mintegy 30 ezer diák vesz részt a tavalyi 29 ezerrel …

Blogstar kávéház

2019.06.18. 05:25
A Fidesz tudományos bűnözése, az MSZP és a DK násztánca, Toronto puskaporos parádéja, a német belpolitika állandósult válsága és Michael Jackson látszatszexualitása keddi online lapszemlénkben.

A héten újra csökkennek az üzemanyagárak

2019.06.17. 14:15
A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

2019.06.17. 11:15
Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Blogstar kávéház

2019.06.17. 05:05
Nagy Feró lázadása, Szanyi Tibor panaszáradata, a szocialisták vágóhídja, trükkös óvodai leminősítés és Rubint Réka szovjet csodája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?