A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Fürkész

Virtuális határőrség.

Tompán már tesztüzemben működik a mesterséges intelligencia, ami a személyes adatok mellett az átutazók mimikáját is ellenőrzi. A vizsgálat hatékonysága mellett az is kérdéses, hogy etikus-e így csuklóztatni az állampolgárokat – teszi fel a kérdést a Népszava Online.

„Az éles verzióban például meg kell adniuk Twitter-profijukat, azt, hogy hol szeretnének szállást foglalni a beutazás során – mindezek nem feltétlenül tartoznak a hatóságokra. Eközben a virtuális határőr kamerán keresztül szkenneli arcukat, és hazugságra utaló mimikai változásokat, biomarkereket keres rajtuk – aztán a program QR-kódot küld tovább a regisztrálónak, amit az utazó a határátlépés során, mobilon kell felmutasson a határőrnek és a kamerának. Nehéz elképzelni, hogy egy Röszkén átutazó drogfutár vagy egy ukrán cigicsempész majd önkéntesen megadja adatait, úti célját, és hagyja, hogy egy eközben egy hazugságfelismerő fürkéssze arcát. A tesztprogramban sejthetően az vesz majd részt, akinek nincs titkolnivalója – ez viszont a kísérlet hitelességét veszélyezteti.”

Pofára megy: hazugságot is vizslat a magyar határőr robot

Tompán már tesztüzemben működik a mesterséges intelligencia, ami a személyes adatok mellett az átutazók mimikáját is ellenőrzi. A vizsgálat hatékonysága mellett az is kérdéses, hogy etikus-e így csuklóztatni az állampolgárokat. „Mi az utazás célja?" - a határátkelőkben megszokott kérdést hamarosan mesterséges intelligencia is felteheti schengeni határátkelőben, talán kevesebb felgmával, ahogy a rendőrök szokták.

Vagdalkozás

Kulturális kettős mérce.

Manapság, amikor a kultúrharc a tetőfokára hág, mindenki igyekszik kivenni belőle a részét és önjelölt kritikusnak áll. Különösen igaz ez a baloldali sajtó munkatársainak egy részére – állítja Lezsák Sándor irodalmi Prima Primissima-jelölése kapcsán a Magyar Hírlap Online.

„Elhiszem, hogy nagy a baj az ellenzéki oldalon, éppen ezért nagyon nehéz dolga van a balliberális médiának, hogy írjon valamiről. De folyamatosan a semmiről gyártani a híreket és a tényeket figyelmen kívül hagyva vagdalkozni roppant szánalmas és nélkülöz minden szakmaiságot. Nem olyan embert jelöltek az irodalmi kategóriában megyei Prima Díjra, aki még életében nem írt egy sort sem, hanem olyat, akinek igenis ott van a tagadhatatlan irodalmi és kulturális pályafutása a közéleti tevékenysége mellett. Ez elvitathatatlan tény, és nem fogja semmissé tenni, hogy néhány liberális újságírónak gondja van vele, ezért téma hiányában ügyet csinál a semmiből.”

Kulturális kettős mérce

Manapság, amikor a kultúrharc a tetőfokára hág, mindenki igyekszik kivenni belőle a részét és önjelölt kritikusnak áll. Különösen igaz ez a baloldali sajtó munkatársainak egy részére, akik mindennek nekimennek, annak érdekében, hogy végre megbukjon „az Orbán". Most éppen a Prima Primissima okozott akkora felháborodást a balliberális oldalon, hogy egyből billentyűzetet ragadtak és belekiabálták bánatukat a világba.

Arány

Megbecsült munkavállalók.

Az utóbbi években nőttek a bérek Magyarországon, de csökkent a munkavállalói elkötelezettség, ami azt jelzi, hosszú távon nem a fizetés miatt nő egy munkahelymegtartó képessége – mondja György Máté szakértő a Hirado.hu-n.

„Szerinte a legjobb cégeket az átlagosaktól három fő szempont különbözteti meg: a hiteles vezetés, a munkáltatói márka és a teljesítményközpontú kultúra. Kifejtette, az első szempont a felső vezetés vagy a közvetlen vezető hozzáállását, annak jövőképét takarja, a második azt jelenti, hogy mennyire elismert az adott cég azon a területen, ahol tevékenykedik, s mennyire tartja be ígéreteit, a harmadik pedig attól függ, hogy a munkavállalók úgy érzik-e, a teljesítményükkel arányos a fizetés.”

Nőttek a bérek a magyar munkahelyeken

Az utóbbi években nőttek a bérek Magyarországon, de csökkent a munkavállalói elkötelezettség, ami azt jelzi, hosszú távon nem a fizetés miatt nő egy munkahelymegtartó képessége - mondta György Máté, az Aon Magyarország „Legjobb Munkahelyek Program" projektvezetője kedd reggel az M1 műsorában.

Roncs

A Titanic-testvér tragédiája.

A hajózástörténet leghíresebb óceánjárója, az RMS Titanic a hatalmas hírveréssel világszenzációként beharangozott első útján merült a hullámsírba, és a tragédia tanulságai alapján továbbfejlesztett testvérhajója, a Britannic sem kerülte el a végzetét – derül ki az Origo.hu írásából.

„A hivatalos verzió szerint a Britannic tragédiáját víziakna robbanása okozta. Akadnak azonban olyan elgondolkodtató és megválaszolatlan kérdések is, melyek miatt még ma sem annyira egyértelműek a katasztrófa okai, mint amit a hivatalos verzió sugall. A Britannic roncsát a tragédia után 59 évvel később, 1975-ben Jacques-Yves Cousteau, a legendás francia tengerkutató fedezte fel az Égei-tenger 95 méteres mélységében. A roncsot Cousteau kutatócsoportja a rákövetkező évben, 1976-ban vizsgálta át alaposabban.”

Máig nem tudni, mi süllyesztette el valójában a Titanic testvérhajóját

Sokak szerint átok ült a 20. század első évtizedében megálmodott grandiózus Olympic hajóosztályon. A White Star Line társaság három büszkesége közül csak az osztály névadó egysége, az RMS Olympic „halt meg békésen, ágyban és párnák között", vagyis került hajóbontóba a kiszolgálása után, 1935-ben.

Forgatás

Katinka úszódressze.

Különleges tehetségtől vehetett úszóleckéket Mihalik Enikő, akit nem más tanított meg az úszás csínjára-bínjára, mint a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka – számol be róla a Blikk Online.

„A modell Iron Lady-s úszódresszbe bújt, s a Duna Arénában Hosszú Katinkával forgatott együtt. A háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszónő számos trükköt, sőt, saját technikáit is megtanította Mihalik Enikőnek az úszással kapcsolatban: így például azt is, hogyan kell rendesen felvenni az úszósapkát. Mint ahogy az a videóból is érezhető, nagyon jól szórakozott együtt Katinka és Enikő, a modell számára ugyanis pozitív élmény volt a forgatás.”

Különös páros: Hosszú Katinkától vett úszóleckéket a gyönyörű modell, Mihalik Enikő

Különös páros: Hosszú Katinkától vett úszóleckéket a gyönyörű modell, Mihalik Enikő Budapest - Különleges tehetségtől vehetett úszóleckéket Mihalik Enikő, akit nem más tanított meg az úszás csínjára-bínjára, mint a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka! A modell Iron Lady-s úszódresszbe bújt, s a Duna Arénában Hosszú Katinkával forgatott együtt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64587/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?