hirdetés
Blogolj!

Kőkeményen ellenőrzik a taxis hiénákat

A készenléti rendőrség a fővárosi bulinegyedben tartott háromnapos razziát, amelyet az engedély nélkül fuvarozó taxisok sem úsztak meg szárazon.

Fotó: MTI

Érdekes és megdöbbentő adatokkal állt elő a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel. A police.hu oldalon számoltak be egy, a budapesti bulinegyedben, tehát az erzsébetvárosi, a terézvárosi és a belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyek környékén tartott razziáról. A készenléti rendőrség a NAV-val, a BKK-val és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve tartotta meg az ellenőrzést november 15. és 17. között, a razzia célja pedig elsősorban a szórakozóhelyek környékén előforduló bűncselekmények felderítése és az azok elleni fellépés volt. Különös figyelmet fordítottak a hatóságok az engedély nélkül dolgozó taxisok kiszűrésére, s az eredményeket látva az akció sikeresnek bizonyult.

Ahogy azt Zsabka Zsolt, a BKIK Ipari Tagozatának elnöke, valamint Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke az októberi, Ipar és Kereskedelem Napján tartott Taxi Expo utáni sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a lehető legkeményebben kell fellépni a hiénataxisok ellen, hiszen ezek a szabályszegők nem csak a szabályokat betartó taxisoknak okoznak komoly károkat, hanem a fővárosi turizmust is borzasztóan rossz színben tüntetik fel.

Úgy tűnik, a Taxi Expón elmondottak már most éreztetik hatásukat, ugyanis a háromnapos razzia során a rendőrök összesen 54 taxist ellenőriztek a bulinegyedben, melyekből 27 esetben indítottak eljárást különböző engedélyek hiánya miatt, továbbá 26 járművezető ellen szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. A BKIK és a taxiszövetség törekvései mellett az Ipar és Kereskedelem Napjára címzett levelében Dr. Bajkai István, országgyűlési képviselő is kiállt, mint kifejtette, budapesti lakosként fontosnak tartja, hogy a közlekedés a fővárosban is minden tekintetben gördülékeny legyen, aminek elengedhetetlen kelléke a jogtiszta taxizás.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64601/pics/lead_800x600.jpg
budapest,bulinegyed,rendőrség,taxi
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-22 14:56:08
A taxis hiénákról szóló szövegeket ötven éve hallom már, és még mindig ott tartunk, hogy évente maximum két alkalommal a rendvédelmi szervek méltóztatnak lecsapni a csalókra ?! Aztán ráadásul még - többnyire - megússzák egy ejnye-bejnyével az elkövetők.
Ez egy vicc !!!!
Ennél már csak az a viccesebb, amikor az ellenőrzésekkel megbízott szervek előre bejelentik, hogy mikor, mit, és hol ellenőriznek !!! A drága, jó maffiavezérek meg halálra röhögik magukat !!!!
Persze, tudom:
AZ EMBERI JOGOK, A HELSINKI BIZOTTSÁG, MEG A TÖBBI LÉHŰTŐ "ÚGYNEVEZETT JOGVÉDŐ SZERVEZET !!!
Igen ?!
És nekem meg még nincs annyi jogom sincs, hogy ezektől a maffiózóktól megvédjenek engem, mint egy snassz, mezei állampolgárt ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Botrány és rendbontás a francia nemzeti ünnepen

2019.07.14. 18:40
Macront kifütyülték, 152 embert őrizetbe vettek. Így tisztelgett Párizs a Bastille 1789-es ostromának évfordulóján.

Káoszba fullad az ellenzéki összefogósdi

2019.07.08. 05:10
Az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan az önkormányzati választáson – állítják a szakértők.

Két holttestet találtak egy tóban Nyékládházánál

2019.06.15. 08:50
Egy férfi és egy gyermek holttestét fedezték fel egy vízből kiemelt gépkocsiban Nyékládházánál - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Elkezdődött a 4-es és 6-os villamos vonalának nyári felújítása

2019.06.15. 06:45
Itt a nyár, véget ért az iskola, megérkezett a kánikula és persze a menetrend szerinti villamosfelújítás sem maradhat el Budapesten. Elmondjuk, mit kell tudni!

Dunai hajóbaleset – óvadékkal szabadult az ukrán kapitány

2019.06.13. 13:10
A Viking Sigyn 64 esztendős kapitánya bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig.

A Hableány újabb áldozatát azonosították

2019.06.13. 07:10
Megtaláltak még egy dél-koreai férfit, három holttestet viszont továbbra is keresnek.

Nem találtak újabb holttestet a Hableányban

2019.06.13. 05:50
Még négy halálos áldozatot keres a rendőrség.

Dunai hajóbaleset - Újabb holttesteket azonosítottak

2019.06.12. 08:55
A Hableány kiemelésekor talált négy holttest közül hármat azonosítottak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon.

Új játékelemekkel gazdagodik a városligeti Nagyjátszótér

2019.06.11. 09:20
A tereprendezést követően megkezdődött a csaknem 50 különleges játékelem telepítése a városligeti új Nagyjátszótéren, amely Európa egyik komplexebb játszóparkja lesz …

Eljött a pillanat: kiemelik a Hableányt a Dunából (ÉLŐ)

2019.06.11. 05:50
Reggel 6 órakor megkezdődött a Hableány roncsának kiemelése a Dunából.

Ezeket a cikkeket olvastad már?