A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Osztályharc

Nemzeti kebeldagasztás.

Öntudatos és büszke állampolgárokat nevelne a Terror Háza főigazgatója. A délszláv háború is ezzel kezdődött, figyelmeztet a Történelemtanárok Egyletének alelnöke a Népszava Online cikkében.

„Ami viszont nagyon káros irány lenne, ha a történelmet ismét valamilyen külső, politikai szempont alapján kezdenénk az oktatásban újraértelmezni. Ilyet már láttunk a rendszerváltás előtt is, amikor az osztályharc bemutatását várták el a történelemtanítástól. Ha Schmidt Mária most azt akarja, hogy a történelmünket valamilyen nemzeti kebeldagasztás miatt hamisítsuk meg, az ugyanilyen irány lenne – mondta Lőrinc László. – Nem tudom értelmezni azt sem, hogy a történelemórákon magyar nemzeti mítoszokat, legendákat tanítsunk: erre ott az irodalomóra – tette hozzá.”

„Nehezen értelmezik" a történelemtanárok Schmidt Máriát

Öntudatos és büszke állampolgárokat nevelne a Terror Háza főigazgatója. A délszláv háború is ezzel kezdődött, figyelmeztet a Történelemtanárok Egyletének alelnöke. „Szakítani kell a marxista lineáris történelemszemlélettel. Használaton kívül kell helyeznünk a marxizmus nyelvét, fogalmait és következtetéseit" - írta blogján Schmidt Mária a Nemzeti Alaptanterv történelemtanításról szóló részeivel kapcsolatban.

Elképzelés

Trump keménykedése.

Clinton irritáló, Trump nacionalista – elemez David Campbell, az amerikai, Indiana állambeli Notre Dame Egyetem politológiaprofesszora a Mandiner.hu-nak adott interjúban.

„Sok spekuláció van azzal kapcsolatban, hogy Trump miért úgy áll Putyinhoz, ahogy. Egy elképzelés az, hogy Trump szereti a kemény embereket. Ezért nem kedveli viszont Justin Trudeau-t, a kanadai kormányfőt. A másik elképzelés az az, hogy az oroszoknak tényleg van valami kompromittáló információja, bizonyítéka Trumppal szemben, vagy van köztük valami más megállapodás. Persze bizonyíték nincs ilyesmire. Nem tudjuk, mit nem tudunk.”

Clinton irritáló, Trump nacionalista - David Campbell a Mandinernek | Mandiner

Nem váratlan Donald Trump minden lépése, számos intézkedése az amerikai jobboldali kánonból következett - mondja David Campbell a Mandinernek. Az amerikai, Indiana állambeli Notre Dame Egyetem politológia professzora a Pázmányon adott elő Trump külpolitikájáról és az amerikai gazdaságról. Szóba került az is, hogy újraindul-e Trump, és hogy nevezhető-e Hillary Clinton az amerikai Gyurcsánynak.

Szimbólum

Üldözött keresztények.

100 éve vált itthon politikai programmá a keresztényüldözés a kommunista párt megalakulásakor – idézi fel egy hétvégi konferencia kapcsán a Hirado.hu.

„Szimbolikus a dátumválasztás is, a konferencia kezdőnapján, november 24-én lesz ugyanis a századik évfordulója, hogy megalakult a Kommunisták Magyarországi Pártja, amelynek egyik fő célkitűzése, programpontja éppen a keresztényüldözés volt. A második napon, november 25-én a GULAG táborokba hurcoltakra emlékezünk, és a kommunizmus igazi természetére. A Szovjet-Oroszországból hazánkba is importált bolsevizmus ugyan minden vallási közösséget támadott, ám a legkevesebben éppen a kereszténységet – fűzte hozzá.”

A keresztényüldözés okairól tartanak konferenciát

A keresztényüldözés okairól és a védekezési lehetőségekről tartanak konferenciát a hétvégén. Manapság sokat beszélünk arról, hogy a világban milyen támadásoknak vannak kitéve a keresztények. A konferencián a múltba is visszatekintenek majd, annál is inkább, mert gyakorlatilag 100 éve vált itthon poltikai programmá a keresztényüldözés a kommunista párt megalakulásakor.

Segítség

Olvadó arany.

Fantasztikus filmbe illik, ahogy az aranyat megolvasztották – az egyedülálló eredményről a svédországi Chalmers Műszaki Egyetem munkatársait kérdezi az Origo.hu.

„Mivel mostantól változtatni tudják a felszíni rétegek atomjainak jellemzőit, több újfajta gyakorlati alkalmazás előtt is megnyílik a lehetőség. Például a technológiát különböző szenzoroknál, tranzisztoroknál, katalizátoroknál lehetne hasznosítani, de az elsajátított tudás vadonatúj koncepciójú érintés nélküli alkatrészek gyártásánál is nagy segítséget jelenthet.”

Fantasztikus filmbe illik, ahogy az aranyat megolvasztották

Az anyagfizikában bármi megtörténhet. Még az is, hogy szilárd aranyból szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotút csinálnak. Ehhez pedig nem kell más, csak egy különleges mikroszkóp. Az egyedülálló eredményről a svédországi Chalmers Műszaki Egyetem munkatársait kérdeztük. Az egyetem fizikai tanszékének szakértője, Ludvig de Knoop egy aprócska aranydarabot helyezett elektronmikroszkóp alá.

Motiváció

Tóth Gabi szenvedélyei.

Az énekesnő megmondta a frankót, és mellbedobással győzött – így a Blikk Online.

„Gabi ráadásul a dögös kép mellé még egy igazán motiváló és őszinte szöveget is megosztott: Lehet, hogy nem vagyok hős, de nem vagyok gyáva sem, mert van bátorságom a szenvedélyeimhez.”

Tóth Gabi megmondta a frankót - és mellbedobással győzött - fotó

Tóth Gabinak nem csak a hangja gyönyörű, ő maga is ragyog - erről tanúskodik legújabb Instagram-képe is: Gabi ráadásul a dögös kép mellé még egy igazán motiváló és őszinte szöveget is megosztott: „Lehet, hogy nem vagyok hős, de nem vagyok gyáva sem, mert van bátorságom a szenvedélyeimhez."

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64669/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?