A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Elvándorlás

A lélekgyógyászat kínjai.

Legalább 400 pszichiáter hiányzik a szakmából Magyarországon, körülbelül 200-an már Skandináviában dolgoznak. Itthon évek óta elmaradnak a fejlesztések, így nem csoda, ha egész osztályoknak kell bezárniuk – panaszkodik a Zoom.hu-nak a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke.

„Bár Magyarországon a 100 ezer lakosra jutó pszichiátriai ágyak száma megfelel az uniós átlagnak, területi eloszlásukat tekintve aránytalanságot mutatnak. A kórházak nagy részében a körülmények messze elmaradnak az összehasonlítás szereplő országokéhoz képest. 'Aggódunk a humánerőforrás-utánpótlás miatt is, szükségesnek tartanánk a pszichiátriai rezidensképzés bővítését. Komoly gondot jelent a szakmából történő elvándorlás, amit sok esetben a munkakörülmények indokolnak' – szögezte le. Számításaik szerint jelenleg 600 pszichiáter praktizál az országban, ami nagyon kevés, legalább ezer szakemberre lenne szükség. Mindeközben pedig csak Skandináviában száz-kétszáz dolgozó magyar pszichiáterről tudnak.”

Miközben itthon részlegeket zárnak be, a magyar pszichiáterek Skandináviában gyógyítanak

Miközben itthon részlegeket zárnak be, a magyar pszichiáterek Skandináviában gyógyítanak Legalább 400 pszichiáter hiányzik a szakmából Magyarországon, körülbelül 200-an már Skandináviában dolgoznak. Itthon évek óta elmaradnak a fejlesztések, így nem csoda, ha egész osztályoknak kell bezárniuk - nyilatkozta a Zoom.hu-nak a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke.

Parancs

A Jobbik pénzcsapjai.

Pitiáner bosszú a Jobbiktól: fenyegetik a zűrös pénzügyekről beszélő volt szekszárdi pártvezetőt – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Tudatta azt is, hogy a májusi elnökválasztás után a Sneider Tamással szemben szoros versenyben alulmaradt, majd a pártból kizárt Toroczkai Lászlót támogató jobbikosoknál valószínűleg Szabó Gábor pártigazgató parancsára 'elzárták a pénzcsapokat'. A szekszárdi alapszervezet is Toroczkait támogatta, fel is oszlottak, és a tagok kiléptek a Jobbikból.”

„Pitiáner bosszú a Jobbiktól"

A tisztújítás óta nem fizetett a Jobbik azoknak, akik Toroczkai Lászlót támogatták - mondta lapunknak a párt pénzügyei miatt feljelentést tevő Szabó Balázs. A politikus közölte azt is, hogy a volt alapszervezetüknek dolgozó ügyvédet nem fizették ki, sőt bepanaszolták a kamaránál is.

Pakli

Európa lejtmenete.

Egyfajta megyünk is, maradunk is állapot következett be a Brexittel, az Egyesült Királyság Európai Unióból való távozása gazdasági és politikai értelemben is veszteség lesz mindkét fél számára – így a Hirado.hu.

„Pócza István hozzátette: ez egyfajta megyünk is, maradunk is állapot. Senki nem tudja, hogy mi lesz a 2020-as időpontig, illetve utána, hiszen még az is benne van a pakliban, hogy ezt az átmeneti időszakot még egyszer meghosszabbítják. A kutató szerint az EU szempontjából kicsit kérdéses, mennyiben vált ez a helyzet nyert üggyé. Annyiban igen – mondta a kutató – hogy a tárgyalásokon az EU álláspontja érvényesült, viszont az egységes Európa projektje lejtmenetbe kapcsolt, hiszen a britek nélkül már nem lehet azt megvalósítani. Az egységes Európa projektjét innentől kezdve tulajdonképpen akár el is lehet felejteni, hiszen a brit kilépés bizonyítja, hogy Európa képtelen volt a szövetségen belül megtartani egyik legfontosabb tagországát.”

Brexit: Egyfajta megyünk is, maradunk is állapot következett be

Az Egyesült Királyság Európai Unióból való távozása gazdasági és politikai értelemben is veszteség lesz mindkét fél számára. Az eredeti elképzelésekhez képest egy csaknem teljesen más megállapodás jött létre a kiválás feltételeiről. A brit miniszterelnök ugyanakkor a lehető legjobbnak nevezte a megállapodást.

Kockázat

Rákkeltő avarégetés.

Annak ellenére, hogy rendkívül veszélyes az emberre és a környezetre, ráadásul törvény is tiltja, sajnos az avarégetés még mindig elterjedt szokás hazánkban – mutatja be az Origo.hu.

„A levegő szennyezettsége igen súlyos globális probléma, csak hazánkban évente hozzávetőleg 12.000 lakos hal meg, és minden egyes ember átlagban 10 évet veszít az életéből a légszennyezettség miatt. Az avar elégetése során olyan káros anyagok kerülnek a légkörbe, amelyek rákkeltőek, növelik az asztma, az allergia, illetve a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát. Egy kupac avar elégetése során több káros anyag kerül a levegőbe, mint amennyit több tucat autó bocsát ki.”

Veszélyesebb, mint a dohányfüst, mégis vígan beszippantjuk

Annak ellenére, hogy rendkívül veszélyes az emberre és a környezetre, ráadásul törvény is tiltja, sajnos az avarégetés még mindig elterjedt szokás hazánkban. Annak ellenére, hogy az avarégetés rendkívül veszélyes az egészségre és a környezetre, ráadásul a tiltja a törvény, sajnos továbbra is elterjedt szokásnak számít hazánkban.

Humorbugyor

Nyári Dia szerelme.

Gyönyörű fogalmazással tudatta rajongóival a Barátok közt egykori színésznője, mennyire odavan a kisfiáért – írja a Blikk Online.

„Szerelmünk már több mint négy hónapja tart. Imádom, ahogy kacag, ahogy bújik, ahogy csillog a szeme, amikor rám néz. Ez a kis pasas rendesen elcsavarta a fejem, és persze, ahogy kell, kiképzett tisztességesen az elején... együtt feszegettük a határainkat, együtt erősödünk a mai napig. A kiképzés három hónapig tartott, aztán egyszer csak, mintha kicserélték volna a mi 'mindigsírós' Zétinket. Megérkezett ez a kis humorbugyor, aki, ha épp nem gyötrik a fránya fogacskái, folyton nevetgél, magyaráz, csodálkozik.”

Őszintén vallott az anyaságról Nyári Dia: ezt az édes fotót posztolta a közösségi oldalán

Nyári Dia és kisfia szerelme már több mint négy hónapja tart, amely idő alatt a kis Zétény teljesen levette a lábáról a színésznőt. Nyári Dia az Instagram-posztjában őszintén mesélt arról, hogy bár a kisfiával való kapcsolata nehézkesen indult, mostanra ő ad értelmet az életének: „Szerelmünk már több mint négy hónapja tart.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64798/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?