A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Kövér László megfogalmazta a 21. századi magyar tervet

Az Országgyűlés elnöke szerint a mostani nemzedék egyik legfontosabb feladata a hazaszeretet kultúrájának újjáépítése, ami „korparancs”.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Kövér László a Magyarország vármegyéi és városai – ismertebb nevén az egyik szerkesztőjéről „Borovszkynak” nevezett – sorozat reprint kiadásának bemutatóján a Pesti Vigadóban azt mondta:

a hazaszeretet kultúrájának újjáépítése most „korparancs”. A megmaradás egyetlen útja, amikor a globális üzleti érdekek totális támadást intéztek a közösségek ellen, minden lehetséges identitás felszámolásáért

– tette hozzá.

A házelnök hangsúlyozta: szabadság és jólét, demokrácia és emberi jogok nem létezhetnek erős nemzetek és erős államok nélkül.

Kövér László a 104 év után most újra kiadott 26 kötetes „Borovszkyt” olyan „honismereti hologramnak” nevezte, amely magyar fénytörésben mutatja be a Kárpát-medencét. Hozzátette, a „Borovszky” a hazaszeretet kultúrájának jeles darabja, amely a korabeli tudomány igényességével rajzolja fel azt az életet, amelyet az alkotóközösség „történelmi pillanatfelvételként”1896 és 1914 között maga előtt látott.

A magyar történelem a Kárpát-medencében nem lemaradástörténet – „mint ahogyan azt a marxista és újabban a liberális történetírás is hajlamos sugallni” –, hangoztatta, hanem olyan teljesítmény története, amelyre büszkék lehetünk.

Kövér László szerint a kiadvány legfontosabb tanulsága, hogy minden jól működő országnak családi, vallási és nemzeti közösségekre van szüksége, amelyek az önazonosság legerősebb biztosítékai lehetnek.

Úgy fogalmazott: ha a térség 20. században született nemzetállamai olyan 21. századi nemzeti államokká tudnak válni, amelyek nemcsak a nemzeti többségek, hanem a területükön élő minden őshonos nemzeti közösség önazonosságának és érdekeinek védelmére törekednek, akkor a Kárpát-medence népeinek és államainak földrajzi és történelmi egymásrautaltsága jövőalakító erő lehet Európában, olyan erő, amelynek mindenki a nyertese lehet. Hozzátette: a magyaroknak ez a szomszédaik számára szóló ajánlatuk, tervük a 21. századra.

Az önmagunknak szóló 21. századi magyar terv lényege pedig az, hogy legyen ismét magyar gyarapodás a Kárpát-medencében, lélekszámban, lélekben és erőben egyaránt

– mondta Kövér László.

A Borovszky Samu történész által is szerkesztett kiadvány a Méry Ratio Kiadó gondozásában jelent meg idén, 4200 példányban, kormányzati támogatással.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64848/pics/lead_800x600.jpg
hazaszeretet,Kövér László,magyarság,nemzet,történelem
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Zétényi Csukás Ferenc nyílt levele

2018.12.26. 17:50
SZEGEDI GONDOLAT: SZOBROT HORTHY MIKLÓSNAK! 
-Megkésett levél Magyarország egykori kormányzójának-

A Gulág pokla: 800 ezer magyart hurcoltak el a szovjetek

2018.11.25. 09:10
November 25-én azokra a honfitársainkra emlékezünk, akiket 1944 őszétől kezdve hadifogolyként vagy internáltként, koholt vádak alapján több éves kényszermunkára vittek a …

Kövér: a nemzetállamok Európája nem bukhat el!

2018.11.25. 05:50
Az Országgyűlés elnöke szerint jövőre eldőlhet, megőrizzük-e a nemzeti kultúránkat vagy kevert népességű, kultúra nélküli populációt alakítunk ki, támogatjuk-e a családokat vagy pedig …

Szenzációs lelet Érden

2018.10.24. 17:10
A Duna alacsony vízállásának köszönhetően XVII-XVIII. századi arany- és ezüstpénzeket, fegyvereket és használati tárgyakat találtak a folyómederben Érd Ófalunál.

Fuchs Rudolf, az első dohánygyáros

2018.10.08. 18:00
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara első elnökei a kor divatos iparágainak meghatározó szereplői voltak. Nincs ez másként Fuchs Rudolf esetében sem.

Ki volt Valero Antal?

2018.10.07. 12:30
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jogelődjének első elnökéről, a spanyol származású selyemgyárosról, a magyar szabadság hívéről is megemlékezik a Kamara ünnepi konferenciája.

Kövér László bízik a magyar, a keresztény és az európai jövőben

2018.09.22. 16:25
Nem szabad hagynunk, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák!

Ez durva: migránsokkal hígítanák fel a nemzetállamok Európáját

2018.09.15. 12:30
A bevándorlásellenes, nemzetállamok Európáját építő erők őszinték, a bevándorláspárti, egyesült Európáért lobbizó erők viszont álságosak: nem …

Demkó Attila: Afrika fel fog robbanni

2018.08.28. 07:30
A Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért felelős főosztályának volt vezetője szerint Európa nem lesz erős és egységes, míg a trianoni békediktátum igazságtalanságait, a határon túli magyar kisebbségek …

Fortéllyal támadnak ránk: Kövér szellemi honvédelmet hirdetett!

2018.08.24. 06:25
A nemzetközi fórumoknak nem az lenne a dolguk, hogy rákényszerítsék a nemzetállamokat a tömeges migráció elfogadására, hanem az, hogy javítsák az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?