A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Képeslap

A Föld elcseszett jövője.

Donald Trump úgy beszél a klímaváltozásról, mintha az nagyjából azzal lenne egyenértékű, mint hogy gyíkemberek Soros György nevét skandálva bevetésre készen ülnek a chemtrail-repülőgépeken. A 24.hu szerint egyre többen elégelik meg ezt a hozzáállást szerte a világon.

„Azonban nem csak az amerikai fiatalok elégelték meg, hogy a döntéshozók karba tett kézzel ülnek, ha a bolygó jövőjéről van szó. A svájci Alpokban 3400 méter magasan helyezték el a világ legnagyobb képeslapját, a 125 ezer kézzel írt lapból álló alkotás létrehozásában pedig részt vettek gyerekek a világ minden tájáról. Az óriás képeslap így akkora lett, mint egy fél futballpálya, a svájci fiatal környezetvédők elnöke pedig azt mondta, a mű azért jött létre, hogy felhívja a világ vezetőinek figyelmét arra, hogy lépjenek azért, hogy megőrizzék a Földet a fiatalok számára.”

Elegük lett abból, hogy elcseszik a jövőjüket | 24.hu

A tény, hogy Donald Trump úgy beszél a klímaváltozásról, mintha az nagyjából azzal lenne egyenértékű, mint hogy gyíkemberek Soros György nevét skandálva bevetésre készen ülnek a chemtrail-repülőgépeken, nem számít újdonságnak, azonban az amerikai elnök önmagát is meghazudtolta hétfői nyilatkozatával.

Kérdés

Az unió sorosista felállása.

Az Origo.hu arról ír, Soros György Brüsszelben Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével egyeztetett, majd egy Soroshoz köthető európai parlamenti képviselő a migráció legális csatornáiról beszélt, és minden eddiginél durvább programot hirdetett.

„Magyarán a helyzet a következő: van egy tengerentúli bevándorláspárti milliárdos, aki nem kevés befolyással és pénzzel bír, van egy európai vezető politikus, aki az egyik legnagyobb hatalommal rendelkező szereplője az Uniónak; ők ketten vélhetően Európa jövőjéről tárgyaltak úgy, hogy
az üzletembert soha, sehol egyetlen egy amerikai polgár sem választotta meg semmire, az európai vezető meg úgy lett európai vezető, hogy egyetlen egy európai polgár sem szavazhatott erről. A tipikusan európai uniós felállás temérdek kérdést felvet, első körben ezeket: biztosan így kellene működnie a demokráciának az öreg kontinensen?”

Soros Brüsszelben járt, máris a migráció legalizálásáról beszélnek

Az amerikai bevándorláspárti üzletembernek úgy tűnik, minden összejön: tegnap Brüsszelben Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság (EB) alelnökével egyeztetett, ma már egy Soroshoz köthető európai parlamenti képviselő a migráció legális csatornáiról beszélt, és minden eddiginél durvább programot hirdetett. Léteznek ekkora véletlenek? Dehogy!

Tábor

Balkáni járványveszély.

Járványveszélytől tartanak a bosnyák–horvát határnál, miután az illegális bevándorlók egy része nem hajlandó a sátortáborokból befogadóállomásra menni – számol be róla a Hirado.hu.

„Az M1 kamerája ebben a táborban is rögzített olyan felvételeket, amelyen az látható, hogy migránsok verekednek egymással. A táborban egyébként felhalmozódott a szemét, a higiénés körülmények miatt a hatóságok már járványveszélytől tartanak. Az egyik helyi segélyszervezet kedden meleg ruhákat osztott a bevándorlóknak, akik kis híján ismét összeverekedtek. A segélyszervezet igazgatója elmondta, a migránsok leggyakrabban hányásra és hasmenésre panaszkodnak, de ha nem számolják fel a tábort, komolyabb járvány is kialakulhat.”

Járványveszélytől tartanak a bosnyák-horvát határnál

Az illegális bevándorlók egy része nem hajlandó a sátortáborokból befogadóállomásra menni. Ehelyett néhányan lakatlan épületeket foglalnak el. Legutóbb azonban leégett egy ilyen ház, amit illegális bevándorlók foglaltak el. Senki nem sérült meg, azonban a helyiek szerint ez egy újabb figyelmeztetés, hogy tarthatatlan a helyzet.

Jelentés

Köztünk élő muszlimok.

Magyarországon – becslések szerint – 30-40 ezer muszlim vallású élhet, köztük olyanok, akik magyarként tértek át az iszlámra. Róluk vajmi keveset tudunk, így a velük kapcsolatos kutatások igazi kuriózumnak számítanak – a Zoom.hu egy magyar muszlim közösséget mutat be.

„A találkozók Nehir budapesti lakásában történnek, a saját személyes terébe engedi be a lányokat. Ez egy egészen más atmoszféra, mint mondjuk egy mecsetben – még úgy is, hogy Budapesten sok mecset lakásokból lett kialakítva. 'Nehirnek nincs családja, így az elmúlt 20 évét a közösség építésének rendelte alá. Keddenként főzni is szokott mindenkinek, aki részt vesz a találkozón. Még a fiúknak is, bár ők egy másik csoportba járnak, ami párhuzamosan zajlik a lányokéval. A találkozó első felében Koránból olvasnak fel, majd közösen megbeszélik az adott rész jelentését' – részletezte az antropológus, rámutatva, a találkozók nemcsak a tanulásról szólnak, hanem arról is, hogy ilyenkor egy kicsit kilépnek a hétköznapi rohanásból.”

A muszlimok itt vannak közöttünk, csak épp semmit nem tudunk róluk

A muszlimok itt vannak közöttünk, csak épp semmit nem tudunk róluk Magyarországon - becslések szerint - 30-40 ezer muszlim vallású élhet, köztük olyanok, akik magyarként tértek át az iszlámra. Róluk vajmi keveset tudunk, így a velük kapcsolatos kutatások igazi kuriózumnak számítanak. De miért dönt úgy valaki hazánkban, hogy áttér az iszlám hitre?

Titok

Özvegyi szerelem.

A legeredményesebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt özvegyének, Sterczer Hildának új párja van, aki – meglepetésre – nem mászó. Erről olvashatunk a Lokál Online cikkében.

„Valójában már nem titok, hogy kicsivel több mint egy éve van párom. Korábban azt mondtam, hogy ha újra közel engedek magamhoz valakit, biztosan mászó lesz, de végül örülök, hogy nem így alakult. Nagyon értékelem benne, hogy szereti a természetet, imád fotózni, és a gyermekeimmel is szuperül kijön. Igazán harmonikus kapcsolat ez, amire rég vágytam.”

Erőss Zsolt özvegye újra szerelmes

A legeredményesebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt emlékét gyalázták meg nemrég, amikor levágták a férfi miatta elhelyezett mementót az Oltár-kő szikláiról. Özvegyének, Sterczer Hildának azonban végre nem egyedül kellett szembenézni az őt ért fájdalommal, párra talált, akiről a Lokálnak mesélt először

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64855/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?