Blogolj!

Blogstar kávéház

Képeslap

A Föld elcseszett jövője.

Donald Trump úgy beszél a klímaváltozásról, mintha az nagyjából azzal lenne egyenértékű, mint hogy gyíkemberek Soros György nevét skandálva bevetésre készen ülnek a chemtrail-repülőgépeken. A 24.hu szerint egyre többen elégelik meg ezt a hozzáállást szerte a világon.

„Azonban nem csak az amerikai fiatalok elégelték meg, hogy a döntéshozók karba tett kézzel ülnek, ha a bolygó jövőjéről van szó. A svájci Alpokban 3400 méter magasan helyezték el a világ legnagyobb képeslapját, a 125 ezer kézzel írt lapból álló alkotás létrehozásában pedig részt vettek gyerekek a világ minden tájáról. Az óriás képeslap így akkora lett, mint egy fél futballpálya, a svájci fiatal környezetvédők elnöke pedig azt mondta, a mű azért jött létre, hogy felhívja a világ vezetőinek figyelmét arra, hogy lépjenek azért, hogy megőrizzék a Földet a fiatalok számára.”

Elegük lett abból, hogy elcseszik a jövőjüket | 24.hu

A tény, hogy Donald Trump úgy beszél a klímaváltozásról, mintha az nagyjából azzal lenne egyenértékű, mint hogy gyíkemberek Soros György nevét skandálva bevetésre készen ülnek a chemtrail-repülőgépeken, nem számít újdonságnak, azonban az amerikai elnök önmagát is meghazudtolta hétfői nyilatkozatával.

Kérdés

Az unió sorosista felállása.

Az Origo.hu arról ír, Soros György Brüsszelben Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével egyeztetett, majd egy Soroshoz köthető európai parlamenti képviselő a migráció legális csatornáiról beszélt, és minden eddiginél durvább programot hirdetett.

„Magyarán a helyzet a következő: van egy tengerentúli bevándorláspárti milliárdos, aki nem kevés befolyással és pénzzel bír, van egy európai vezető politikus, aki az egyik legnagyobb hatalommal rendelkező szereplője az Uniónak; ők ketten vélhetően Európa jövőjéről tárgyaltak úgy, hogy
az üzletembert soha, sehol egyetlen egy amerikai polgár sem választotta meg semmire, az európai vezető meg úgy lett európai vezető, hogy egyetlen egy európai polgár sem szavazhatott erről. A tipikusan európai uniós felállás temérdek kérdést felvet, első körben ezeket: biztosan így kellene működnie a demokráciának az öreg kontinensen?”

Soros Brüsszelben járt, máris a migráció legalizálásáról beszélnek

Az amerikai bevándorláspárti üzletembernek úgy tűnik, minden összejön: tegnap Brüsszelben Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság (EB) alelnökével egyeztetett, ma már egy Soroshoz köthető európai parlamenti képviselő a migráció legális csatornáiról beszélt, és minden eddiginél durvább programot hirdetett. Léteznek ekkora véletlenek? Dehogy!

Tábor

Balkáni járványveszély.

Járványveszélytől tartanak a bosnyák–horvát határnál, miután az illegális bevándorlók egy része nem hajlandó a sátortáborokból befogadóállomásra menni – számol be róla a Hirado.hu.

„Az M1 kamerája ebben a táborban is rögzített olyan felvételeket, amelyen az látható, hogy migránsok verekednek egymással. A táborban egyébként felhalmozódott a szemét, a higiénés körülmények miatt a hatóságok már járványveszélytől tartanak. Az egyik helyi segélyszervezet kedden meleg ruhákat osztott a bevándorlóknak, akik kis híján ismét összeverekedtek. A segélyszervezet igazgatója elmondta, a migránsok leggyakrabban hányásra és hasmenésre panaszkodnak, de ha nem számolják fel a tábort, komolyabb járvány is kialakulhat.”

Járványveszélytől tartanak a bosnyák-horvát határnál

Az illegális bevándorlók egy része nem hajlandó a sátortáborokból befogadóállomásra menni. Ehelyett néhányan lakatlan épületeket foglalnak el. Legutóbb azonban leégett egy ilyen ház, amit illegális bevándorlók foglaltak el. Senki nem sérült meg, azonban a helyiek szerint ez egy újabb figyelmeztetés, hogy tarthatatlan a helyzet.

Jelentés

Köztünk élő muszlimok.

Magyarországon – becslések szerint – 30-40 ezer muszlim vallású élhet, köztük olyanok, akik magyarként tértek át az iszlámra. Róluk vajmi keveset tudunk, így a velük kapcsolatos kutatások igazi kuriózumnak számítanak – a Zoom.hu egy magyar muszlim közösséget mutat be.

„A találkozók Nehir budapesti lakásában történnek, a saját személyes terébe engedi be a lányokat. Ez egy egészen más atmoszféra, mint mondjuk egy mecsetben – még úgy is, hogy Budapesten sok mecset lakásokból lett kialakítva. 'Nehirnek nincs családja, így az elmúlt 20 évét a közösség építésének rendelte alá. Keddenként főzni is szokott mindenkinek, aki részt vesz a találkozón. Még a fiúknak is, bár ők egy másik csoportba járnak, ami párhuzamosan zajlik a lányokéval. A találkozó első felében Koránból olvasnak fel, majd közösen megbeszélik az adott rész jelentését' – részletezte az antropológus, rámutatva, a találkozók nemcsak a tanulásról szólnak, hanem arról is, hogy ilyenkor egy kicsit kilépnek a hétköznapi rohanásból.”

A muszlimok itt vannak közöttünk, csak épp semmit nem tudunk róluk

A muszlimok itt vannak közöttünk, csak épp semmit nem tudunk róluk Magyarországon - becslések szerint - 30-40 ezer muszlim vallású élhet, köztük olyanok, akik magyarként tértek át az iszlámra. Róluk vajmi keveset tudunk, így a velük kapcsolatos kutatások igazi kuriózumnak számítanak. De miért dönt úgy valaki hazánkban, hogy áttér az iszlám hitre?

Titok

Özvegyi szerelem.

A legeredményesebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt özvegyének, Sterczer Hildának új párja van, aki – meglepetésre – nem mászó. Erről olvashatunk a Lokál Online cikkében.

„Valójában már nem titok, hogy kicsivel több mint egy éve van párom. Korábban azt mondtam, hogy ha újra közel engedek magamhoz valakit, biztosan mászó lesz, de végül örülök, hogy nem így alakult. Nagyon értékelem benne, hogy szereti a természetet, imád fotózni, és a gyermekeimmel is szuperül kijön. Igazán harmonikus kapcsolat ez, amire rég vágytam.”

Erőss Zsolt özvegye újra szerelmes

A legeredményesebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt emlékét gyalázták meg nemrég, amikor levágták a férfi miatta elhelyezett mementót az Oltár-kő szikláiról. Özvegyének, Sterczer Hildának azonban végre nem egyedül kellett szembenézni az őt ért fájdalommal, párra talált, akiről a Lokálnak mesélt először

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64855/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ezeket a cikkeket olvastad már?