A hatos lottón nem vitték el a főnyereményt
Nyerőszámok: 6 (hat), 17 (tizenhét), 22 (huszonkettő), 25 (huszonöt), 41 (negyvenegy), 43 (negyvenhárom). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 60 darab, nyereményük egyenként 290.135 forint; 4 találatos szelvény 2.780 darab, nyereményük egyenként 6.260 forint; 3 találatos szelvény 44.570 darab, nyereményük egyenként 1.520 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Placebo

Neoliberális látszatmegoldások.

„A jövőben Franciaország könnyen találhatja magát a múltbéli gyarmati konfliktusokhoz hasonló helyzetben” – mondja Abdesszamad Belhadzs, a Migrációkutató Intézet munkatársa a Mandiner.hu-nak.

„Önkritika híján – legyünk őszinték – hajlamosak vagyunk egy hibát többször is elkövetni. A jövőben Franciaország könnyen találhatja magát a múltbéli gyarmati konfliktusokhoz hasonló helyzetben. Az Észak- és Nyugat-Afrikából érkezett bevándorló népesség nagyobb részesedést követel a szociális erőforrásokból, de a neoliberális rendszerben ez csak egy szűk réteg számára elérhető, és a jóléti rendszer már nem fogja tovább ösztönözni a migrációt. Folytatódni fognak a szociális, vallási és politikai konfliktusok a politikai kommunikáció placebo hatása minden bizonnyal elmúlik. Amikor a neoliberális rendszer kifogy a látszatmegoldásokból, jelentős szociális konfliktus alakulhat ki a bevándorlók leszármazottjai, valamint a többségi társadalom között a státusz, a vallási kérdések és a források elosztásának kérdése miatt.”

Illúzió az egységes Franciaország víziója - Abdesszamad Belhadzs a Mandinernek | Mandiner

„A jövőben Franciaország könnyen találhatja magát a múltbéli gyarmati konfliktusokhoz hasonló helyzetben" - mondja Abdesszamad Belhadzs, a Migrációkutató Intézet munkatársa a Mandinernek. A marokkói származású belga társadalomtudós szerint az Észak- és Nyugat-Afrikából érkezett bevándorló népesség nagyobb részesedést követel a szociális erőforrásokból, így kódolva vannak a jövő konfliktusai a bevándorlók és a többségi társadalom között.

Menekülthullám

Az integráció csődje.

Berlinben hetek óta hatalmas erőket mozgósítanak a rendőrök, hogy fellépjenek az alvilágot uraló arab klánok, bűnbandák ellen, de egyelőre csak részsikereik vannak – árulja el az egyik hírhedt berlini bevándorlónegyed alpolgármestere a Hirado.hu cikkében.

„Vannak olyan városrészek, utcák és terek, ahová este meggondolja az ember, hogy bemegy-e, de jobb, ha nem teszi – mondta az alpolgármester. A városvezetés szerint a 2015-ös menekülthullám csak rontott a helyzeten. A német hatóságok hiába próbálkoznak, hogy integrálják a muszlim fiatalokat. Berlinben sajtóhírek szerint 12 arab nagycsalád, úgynevezett klán él, sok száz taggal. Drogkereskedelemből, bűnözésből élnek, többségük nagyon jól. Luxusautókat tartanak fenn, miközben sokan az államtól szociális ellátást is kapnak. Van olyan család is, amelyben már a 8-9 éves gyerekeknek is komoly bűnlajstroma van.”

Csődöt mondott a muszlimok integrációja Németországban

Interjút adott az M1-nek az egyik hírhedt berlini bevándorlónegyed alpolgármestere. A politikus elismerte, a muszlim fiatalok integrációja csődöt mondott Németországban, a 2015-ös bevándorlási hullám csak tovább rontott a helyzeten. Berlinben hetek óta hatalmas erőket mozgósítanak a rendőrök, hogy fellépjenek az alvilágot uraló arab klánok, bűnbandák ellen, de egyelőre csak részsikereik vannak.

Hipotézis

Titokzatos földrengéshullám.

November 11-én rejtélyes szeizmikus esemény rázta meg a bolygót. A világ minden részén érzékelték a műszerek, ám az egyelőre nem derült ki, pontosan mi okozta – így az Origo.hu.

„Mivel korábban hasonlót nem tapasztaltak a tudósok, egyelőre hipotézisük sincs, ami magyarázhatná az eseményt. Nagyon óvatosan úgy fogalmaznak, valószínűleg az Indiai-óceán mélyén mozgó hatalmas mennyiségű magma idézhette elő az földmozgást. Ebből pedig az következik, hogy maga a francia fennhatóság alatt álló sziget sem mozdulatlan – GPS-adatok alapján július óta kelet felé 600 milliméterrel, déli irányba pedig 30 milliméterrel mozdult el.”

Titokzatos földrengéshullám söpört végig a Földön

November 11-én rejtélyes szeizmikus esemény rázta meg a bolygót. A világ minden részén érzékelték a műszerek, ám az egyelőre nem derült ki, pontosan mi okozta. A szakértők azt gyanítják, hogy a világszerte érzékelhető folyamat az indiai-óceáni Mayotte szigethez köthető - írja a Science Alert tudományos portál.

Áldozat

A kanyaró támadása.

A WHO szerint az idén novemberig bezárólag 10 százalékkal több kanyarós megbetegedést regisztráltak világszerte 2017-hez képest. A tavalyi év egészében pedig 30 százalékkal több esetet jelentettek, mint 2016-ban – figyelmeztet a Zoom.hu.

„A WHO eredetileg azt remélte, hogy 2020-ra teljesen sikerül kiirtani a kanyarót a világban. '2000 óta kétségkívül nagy előrelépések történtek' – mondta Martin Friede, a WHO oltóanyag szakosztályának szóvivője. A fertőzések száma azóta 85 százalékkal csökkent, az amerikai járványügyi központ (CDC) és a WHO adatainak egyik legfrissebb elemzése szerint 21 millió ember életét sikerült ezzel megmenteni. 'Ugyanakkor a saját sikerünk áldozataivá váltunk' – jelentette ki Friede. A szakértő ezt azzal indokolta, hogy sok szülő alábecsüli a kanyaró jelentette veszélyeket az olyan fejlett országokban, mint például Németország.”

Ismét támad a kanyaró: A megbetegedések rohamosan növekvő számára figyelmeztetett a WHO

Ismét támad a kanyaró: A megbetegedések rohamosan növekvő számára figyelmeztetett a WHO A kanyarós megbetegedések rohamosan növekvő számára figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön Genfben. A WHO szerint az idén novemberig bezárólag 10 százalékkal több kanyarós megbetegedést regisztráltak világszerte 2017-hez képest. A tavalyi év egészében pedig 30 százalékkal több esetet jelentettek, mint 2016-ban.

Felelősség

Várkonyi Andi fénypontjai.

Fél évvel a szakítás után Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor is őszintén vallott az egyedüllétről – olvasható a Lokál Online-on.

„Belül már kellett készüljek ahhoz, hogy ez egy felelősségteljes döntés legyen. (…) Nyilvánvaló, hogy ha nem lenne gyerekem, akkor lehet, hogy ezt a döntést már meghozom két hét vagy három év után – folytatta. – Van elképzelésem, hogy merre szeretnék menni, de én teljesen nyitott vagyok arra is, hogy mi jön be. Én úgy élem meg mindig, ha valami káosz van, hogy nem süppedek bele, hanem elkezdem keresni a kis fénypontokat, amik irányt mutatnak. (…) Meglepően könnyen megy az egyedüllét, hiszen a párkapcsolatomban is sok mindent vittem én magam – tette hozzá Andi.”

Régóta érett Bocsiék szakítása

Fél évvel a szakítás után Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor is őszintén vallott az egyedüllétről. Míg a műsorvezető új életet kezdett és sugárzik, addig a rádiós pszichológus segítségével dolgozza fel családja szétesését. „Márciusban elvesztettem a nővéremet, aki 48 éves volt. (...) Ha az ember önakaratán kívül egy ilyen mélypontra kerül, akkor elkezdi átértékelni a dolgokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/64942/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?