Blogolj!

Blogstar kávéház

Hisztéria

Gyurcsányi imázsrombolás.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként szétrepkedte a világot és az állami költségvetést, de ez nem zavarta az Orbán Viktor hasonlói útjaira hiperérzékeny balliberális nyilvánosságot – így az Origo.hu.

„Érdemes megfigyelni, hogyan kezelte akkor a most Orbán Viktor miniszterelnöki útja miatt egy emberként hisztériázó, balliberális propagandamédia a volt kormányfő repkedéseit. 'Egy félresikerült politikai támadás háttere' című megmagyarázó anyagában a mindenkori baloldalt lelkesen támogató közvélemény-kutató cég, a Political Capital arra akarta rávezetni az érdeklődőket, hogy Gyurcsány 2006-os luxemburgi útja körüli politikai támadások csúnya dolgok. 'Az elvileg imázsromboló hatású botrány azonban igazán botránnyá sem válhatott, mert rossz időben és rossz kommunikációval került a nyilvánosság elé' – írta a Soros Györgyhöz közel álló intézet 2006-ban.”

Gyurcsány Ferenc szétrepkedte a világot és az állami költségvetést

A bukott miniszterelnök csak 2008-ban közel félmilliárd forint értékben utazgatott szerte a világban, akkor ez nem jelentett problémát a hazai álhírgyáraknak, akik most rendesen verik a tam-tamot, ha repülőgépet látnak. Összegyűjtöttük, hogy mikor és mennyit utazott Gyurcsány Ferenc, amikor kormányfő volt.

Kommunizmus

A Jobbik skizofréniája.

Boros Bánk Levente politológus úgy látja, hogy a Jobbik leginkább a kommunista állampártra hasonlít – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Skizofrén állapotként jellemezte a Szávay István antiszemita megjegyzéséről szóló hangfelvétel napvilágra kerülését követően a Jobbikban kialakult helyzetet Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója. Az ügy kapcsán emlékeztetett, hogy akik évekkel ezelőtt a nemzeti radikalizmust képviselték, most többszörösen is ennek ellentétét hirdetik. Az elemző szerint a Jobbik is úgy próbál 'rendszert váltani', mint a kommunisták, amikor az MSZMP-t átalakították MSZP-vé: ugyanazok az emberek kezdtek el demokratikusan politizálni, akik korábban a kommunista állampártot szolgálták. A kérdés továbbra is ugyanaz: van-e bárki, aki ezt elhiszi? – tette hozzá a politológus. Boros Bánk kifejtette: a Jobbikban ráadásul káderhiány van, egyre kevesebben vannak azok, akikben megbízhatnak.”

Egyértelmű Soros uniós befolyása

Soros György brüsszeli látogatása mindenki számára világossá tette, hogy nem csupán összeesküvés-elmélet a milliárdos spekuláns brüsszeli jelenléte és befolyása - mondta lapunknak Boros Bánk Levente politológus. Skizofrén állapotként jellemezte a Szávay István antiszemita megjegyzéséről szóló hangfelvétel napvilágra kerülését követően a Jobbikban kialakult helyzetet Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója.

Eszköztár

Homályos európai erőközpontok.

Változik az Európai Unió, változnak a világban az erőközpontok és súlypontok. Mennyire számít, hogy milyen egy állam megítélése? Milyen eszközei vannak egy államnak, hogy a nemzetközi közösségen belül tudja befolyásolni a közvéleményt? – teszi fel a kérdést a Hirado.hu.

„Tóth Norbert a Vasárnapi Újság műsorában beszélt arról is, hogy a német és a holland televízióban a magyar miniszterelnököt kedvezőtlen színben bemutató kisfilmekben, videókban ábrázolták. Ezekkel kapcsolatban elmondta, az ilyen megnyilvánulások nem a diplomácia eszköztárába tartoznak, ezek inkább klasszikus politikai eszközök. Hozzátette, vannak olyan országok, amelyek az ilyen típusú ábrázolásokat szokatlannak és sértőnek tarthatják, de vannak olyan államok, amelyek úgy vélik, sokkal többet is megengedhetnek maguknak – szögezte le Tóth Norbert. Véleménye szerint az sem kizárt, hogy egy-egy ilyen média-megnyilvánulás mögött, mint például a holland televízió videója is, egy másik szereplő is lehet, akinek valamilyen ráhatása van a holland politikára. Megjegyezte, ezt bizonyítani azonban szinte lehetetlen, és megmarad a feltételezés szintjén.”

Homályosak az új európai erőközpontok

Változik az Európai Unió, változnak a világban az erőközpontok és súlypontok. Mennyire számít, hogy milyen egy állam megítélése? Milyen eszközei vannak egy államnak, hogy a nemzetközi közösségen belül tudja befolyásolni a közvéleményt?

Változás

Ábel Anita válságos házassága.

Tizenhat együtt töltött év után válik Ábel Anita és férje, Krisztián. A műsorvezető kezdeményezte a szakítást, és már be is adták a válási papírokat – így a Lokál Online.

„Sajnos tudomásul kell venni, hogy vannak dolgok, amiknek lejár az idejük. Ilyen a mi házasságunk is. (…) Krisztián velem ellentétben nehezebben viseli a változásokat, és emiatt egyre több volt közöttünk a vita, és egyre kevesebb a boldog perc. (…) Túl fiatal vagyok még ahhoz, hogy a legjobb barátommal éljek együtt – magyarázta Anita, aki a volt párjával közösen mondta el a kislányuknak, Lucának hogy elválnak. A férfi egy hónapja költözött el.”

Ábel Anita: Lejárt a házasságom ideje

Tizenhat együtt töltött év után válik Ábel Anita és férje, Krisztián. A műsorvezető kezdeményezte a szakítást, és már be is adták a válási papírokat. „Krisztián tavaly javasolta, hogy menjünk el párterápiára. Akkor azt mondtam, hogy nincs szükségünk rá, meg tudjuk oldani magunk is a gondjainkat.

Ízkavalkád

A melósok hajnali kenőolaja.

Selymes tüskék, csavaros textúrák: a 444.hu videósai megreggelizik a melósok hajnali kenőolaját.

„A magyar gazdasági csoda titkát kutatva kora reggel kimentünk a körúton kívülre, hogy megtudjuk, mit isznak az emberek a legolcsóbb féldekásokon, de erre az ízkavalkádra nem számítottunk.”

Selymes tüskék, csavaros textúrák: megreggeliztük a melósok hajnali kenőolaját - 444

Utánajártunk, mit iszik a magyar építőipar az olcsó feleseken.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/65106/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?