Blogolj!

Tanítsunk Magyarországért!

Tanítsunk Magyarországért! elnevezéssel a társadalmi felzárkózást és érzékenyítést célzó program indul - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára szerdán Budapesten. 

Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára és György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára (hátul középen b-j) a program leendő mentoráltjai és mentoraik társaságában a Tanítsunk Magyarországért programról tartott sajtótájékoztatón az Innovációs és Technológiai Minisztériumban  2018. december 5-én.

December 5. az Önkéntesek Világnapja, s ennek az alkalmából hívta életre a programot a minisztérium, a Kelebersberg Központ és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája.

A program célja a kistelepülésen élő általános iskolások támogatása tanulmányaik sikeres elvégzésében, továbbá az egymásról való gondoskodást és a közösséghez tartozás élményének megerősítése. Segíteni kívnáják a diákokat abban, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból, sikeresen szerezzenek szakmát és helyezkedjenek el. A program a követlező tanévben indul el Borsod, Szabolcs, Hajdú-Bihar és Baranya megye összesen ötven településen. 

A 7. és 8. évfolyamba járó gyerekeket egyetemisták mentorálják majd, amiért havi 30 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek. Amennyiben a diákok eredményei javulnak a mentorok további juttatásokra számíthatnak. György László arra bíztatta az egyetemistákat, hogy már januárban vegyék fel a programhoz való csatlakozás feltételéül szolgáló kurzusokat az érintett településekhez közel eső egyetemeken. 

A jövőben középiskolások is bekapcsolódhatnak a mentorálásba, a kötelező ötven órás közösségi szolgálat keretében választhatják ezt a tevékenységet. A programhoz csatlakozik a HÖOK idén tízéves Mentorprogramja is.

A minisztérium kéri a vállalatokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, a részleteket a tmo.gov.hu oldalon találják.

A program teljes költségvetése az első évre 1,5 milliárd forint. Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár korábban a programról elmondta: az első év tapasztalatai alapján az az egész országra kiterjeszthető. 

A kezdeményezést a blogstar.hu a jövőben a saját eszközeivel és a lehetőségeihez mérten támogatja majd, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a nehéz helyzetben élő diákok lehetőségei javuljanak, legyen esélyük arra, hogy sikeresek legyenek az iskolában, majd a munkában is. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/65867/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Véget vet a kormány a börtönbiznisznek

2020.02.17. 16:05
A mai napon sürgősségi indítványt nyújtott be a kormány az Országgyűlésnek a milliós kártalanítások kifizetésének leállítására - ezt Varga Judit, igazságügyi-miniszter jelentette be közösségi …

Sávjaira hullott a szivárvány, bedőlt az ellenzéki összefogás Kaposváron

2020.02.17. 09:30
Elváltak egymástól a szivárvány sávjai a somogyi megyeszékhelyen, az ötpárti összefogás négy szereplője is bemondta az unalmast. Csoda, hogy …

Elhagyhatták a kórházat a Vuhanból hazatért magyarok

2020.02.17. 08:40
Semmilyen tünetet nem mutattak a Dél-pesti Centrumkórházban két hétig karanténban tartott magyarok, a Covid-19 koronavírus által okozott fertőzöttség nem igazolódott, így …

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Ellenzéki győzelem Dunaújvárosban

2020.02.16. 21:15
Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) nyerte a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén.

Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt!

2020.02.16. 17:35
Magyarország mindenek előtt - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében,

ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelője

2020.02.16. 14:50
A miniszterelnök értékeli az évet és vélhetően az ország állapotát is. Élő, szöveges tudósítás.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Koronavírus: további két hétig tartják karanténban a Japánnál veszteglő hajó személyzetét

2020.02.15. 21:25
A japán hatóságok döntése alapján a jokohamai kikötőben veszteglő Diamond Princess hajó személyzetét a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?