Blogolj!

Annegret Kramp-Karrenbauer a német CDU új elnöke

Annegret Kramp-Karrenbauert választották meg elnöknek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító kongresszusán pénteken Hamburgban, a párt eddigi főtitkára 517 szavazatot szerzett, ellenfelére, Friedrich Merz volt parlamenti (Bundestag) frakcióvezetőre 482 kongresszusi küldött voksolt. 

Az elnökválasztáson a 1001 küldöttből 999 vett részt, valamennyien érvényesen szavaztak, egyikük sem tartózkodott.

Angela Merkel utódjának megválasztásához két fordulóra volt szükség. Az első fordulóban Annegret Kramp-Karrenbauer 450 szavazatot, Friedrich Merz 392 szavazatot kapott, Jens Spahn egészségügyi miniszter pedig 157 voksot szerzett, és harmadik helyezettként nem jutott be a második, döntő választási fordulóba.

A CDU történetében 1971 óta először indult az elnöki tisztségért több esélyes jelölt.

A kormánypárt új elnöke Angela Merkel bizalmasának számít, így a későbbiekben sem nem kell nagy változásokra számtani, valamint szinte az is biztosra vehető, hogy megfelelő támogatást nyújt majd a kancellár jövőbeli munkájához. Köztudott ugyanis, hogy Merkel a kancellári posztot szeretné megtartani a 2021-ig tartó ciklus végéig, utána tervezi csak a visszavonulást. 

Az 56 éves, három gyermekes Annegret Kramp-Karrenbauer korábban a Saar-vidéken volt tartományi miniszter, ezt követően pedig tartományi kormányfő. Rátermettségét bizonyítja az is, hogy amíg 2017-ben a CDU igen komoly veszteségeket szenvedett a tartományi választásokon, addig ő Saar-vidéken még növelni is tudta a kormánypárt támogatottságát. Ebből kiindulva nem is annyira meglepő, hogy 2017-ben maga Merkel kezdeményezte, hogy ő töltse be a CDU szövetségi főtitkára posztot. 

(Borító: zeit.de)

4
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/65977/pics/lead_800x600.jpeg
Aktuális,Angela Merkel,CDU,Németország,választás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-08 14:41:06
Ha jól megfigyelték a józanul gondolkodó (tehát nem kommunista) emberek a híradás hátterében megbúvó picike információt, akkor bárkinek feltűnhetett. hogy a megbukott Merkel mutti pártvezért, a beszéde után kb. tíz percig állva tapsolták a jelenlévők !!!!!
Fogalmam sincs, hogy miért pont most jutott eszembe a régmúlt emlékei közül azok a "felemelő" jelenségek, amikor a birka nép ugyanígy, hosszan tartó vastapssal ajnározta a világ legaljasabb gyilkosait, köztük Lenint, Hitlert, Sztálint, Hruscsovot, Brezsnyevet, és - hogy a mieink ki ne maradjanak a sorból - Kun Bélát, Rákosi pajtást, valamint Kádár elvtársat !!!!
A titkosszolgálat szorgalmas emberei meg sorra írták a jelentéseket mindazokról, akik "elfelejtettek" tapsolni !!!!
Ugye, milyen szép volt, "heftikéim" ?!
Válaszolok
Kovács 2018-12-08 09:37:14
A Sargentini jelentés egyik legelszántabb támogatója volt a párton belül.Az ENSZ mingránspaktumnál úgyszintén.Van még kérdés?
Válaszolok
kata 2018-12-07 19:04:53
Nem gondoltam a németekről,hogy ennyire gyávák.Az ordító igazság kiveri a szemüket,nyilvánvaló,hogy Merkel
megbukott,a lakosság elégedetlen vele,erre megszavazzák azt,aki ugyanazt fogja folytatni.Gratulálok!Ezek után
ne csodálkozzanak,ha majd a választásokon az AFD fog győztesen kikerülni.Ideig-óráig még ellavíroznak,de a régi
ereje odalett a pártjuknak.Kíváncsi lennék az egyszerű állampolgárok véleményére,mert szerintem ők is nagyot
csalódtak.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-12-07 18:12:08
Na, erre mondja a bölcs magyar ember:
EGYIK KUTYA, MÁSIK EB !!!!!!
Éljen és virágozzék a mihaszna migránssimogatók népes, kommunista tábora !!!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?