Blogolj!

Lövöldözés volt a strasbourgi karácsonyi vásárban

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában, egy karácsonyi vásáron, a muszlim terrorista által elkövetett merényletben legalább négyen meghaltak, tucatnyian megsérültek.

Fotó: Twitter/petervdalen

FRISSÍTÉS 02:

Még éjfél előtt nyilvánvalóvá vált, hogy terrortámadás történt. A francia sajtó az elkövetőt Chérif C.-ként azonosították: a 29 éves muszlim terroristát reggel otthonában elő akarták állítani, de nem találták. Ezt követően követte el a merényletet, melyben az utolsó keddi francia jelentések szerint legalább 4 ember veszítette életét, és minimum tucatnyian megsérültek, megsebesültek, többen életveszélyes állapotban vannak.

A merénylőt a karján meglőtték, továbbra is nagy erőkkel üldözik.

FRISSÍTÉS 01:

A 22 órai információk már arról szóltak, hogy nőtt az áldozatok száma. Két halottról és tizenegy sérültről számolt be a France Info, de a helyzet még súlyosbodhat, mert a sérültek között több ember állapota életveszélyes. Más francia médiumok kórházi forrásokra hivatkozva négy halottról és öt életveszélyes sérültről írnak.

Úgy tudni, a hatóságok ismerik az elkövetőt, akit muszlim terroristagyanús személyként tartottak számon. Nagy erőkkel keresik.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Lövöldözéstől volt hangos kedden este a franciaországi Strasbourg belvárosa: a karácsonyi vásáron egy fegyveres a tömegbe lőtt a város előkelő negyedében, a Place Kleberen. A helyi prefektúra egy halottról és legalább hat sérültről adott hírt hamarosan.

A helyszínen tartózkodó újságírók tucatnyi lövést hallottak, az incidens mintegy tíz percig tartott.

A tűzoltóktól a Reuters először úgy értesült, hogy egy ember meghalt, hárman megsérültek. A Le Figaro forrásai szerint legalább négy sérült van, más hírügynökségek öt sérültről és/vagy több halottról jelentettek. Egy biztos: Strasbourgban hatalmas a káosz és a pánik.

Sajtóhírek szerint egy férfi kezdett lövöldözni a tömegben. Roland Ries polgármester közölte, a fegyveres férfit még nem fogták el a rendőrök, ezért mindenkit arra kért, hogy maradjon otthon. A hatóságok lezárták a karácsonyi vásár környékét.

A rendőrség nem zárja ki, hogy terrortámadás történt.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66177/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,Merénylet,Strasbourg,terrorizmus
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lövöldözés New York mellett – hatan haltak meg

2019.12.11. 06:05
Egy rendőrt és több civilt is agyonlőttek. A hatóságok egyelőre nem azonosítottak terrorizmusra utaló jeleket.

Hágában is késeltek, többen megsebesültek

2019.11.29. 21:00
Fekete péntek: London után Hágában is késeléses terrorcselekményt követtek el.

Lövöldözés volt a London Bridge-nél

2019.11.29. 15:35
Késes támadót lőttek le a rendőrök péntek délután London belvárosában. Ketten meghaltak, és többen megsérültek a merényletben, melyet terrorcselekménynek nyilvánítottak.

Illegális bevándorlás: csatát nyertünk, nem háborút!

2019.11.23. 05:25
A kormánynak folytatnia kell a küzdelmet az illegális migráció ellen, mert a Soros-hálózat továbbra is minden erejével támogatja a bevándorlást.

Szijjártó: meg kell büntetni az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosokat

2019.11.19. 17:55
Nem az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosok visszafogadásáról, hanem a megbüntetésükről kell beszélni - foglalta össze …

Már 50 ezer halottja van az Iszlám Államnak

2019.11.19. 09:00
Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek mintegy 50 ezer halottja van.

Téves riasztás miatt vonult ki a rendőrség az amszterdami reptérre (FRISSÍTVE)

2019.11.06. 20:50
Rendőrök özönlötték el az amszterdami Schiphol repülőteret, ahol sajtóhírek szerint három, késsel felfegyverzett férfi megkísérelte …

Orbán Viktor részt vesz Jacques Chirac gyászszertartásán

2019.09.28. 19:10
Emmanuel Macron francia államfő meghívására Orbán Viktor hétfőn részt vesz a csütörtökön elhunyt Jacques Chirac korábbi köztársasági elnök emlékére tartandó …

Többen meghaltak egy hollandiai lövöldözésben

2019.09.09. 21:45
Úgy tudni, egy rendőr végzett családtagjaival, majd magával.

Késes merénylet Lyon mellett – egy ember meghalt

2019.08.31. 19:20
Egy 33 éves afgán férfi szombat délután megölt egy embert és kilenc másikat megsebesített a franciaországi Lyonhoz közeli Villeurbanne-ban. Könnyen lehet, hogy terrortámadás történt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?