Blogolj!

BREAKING: botrány a parlamentben

Az ellenzék megpróbálta megakadályozni az Országgyűlés munkáját, a levezető elnök nem tudott felmenni a pulpitusra, mert a baloldali képviselők elzárták az utat.

Ma szavaz az Országgyűlés a túlóra szabályozásával kapcsolatos törvényről, hogy mikor azt nem tudni, mert egyelőre nem tud elkezdődni az ülés. 

Tordai Bence a mérhetetlenül kicsi Párbeszéd képviselője élőben közvetíti az eseményeket és válogatott szitkokkal illeti a kormánypárti képviselőket. Szabó Tímea interjút is akart kérni a miniszterelnöktől, de Orbán Viktor jelezte, hogy dolgozi szeretni. 

Az egyik oldalon a Párbedszéd és az MSZP foglal, a másikon a DK képviselői állták el az utat.

Kövér László házelnököt fütty és az LMP-sek által a terembeszórt papíráradat fogadta a teremben. Kövér bejelentette, hogy az illetékes bizottságok vizsgálják majd a történteket és megnyitotta az ülést – mintegy harminc perces késéssel. 

Latorczai Jánost jelölték ki az ülés levezetésére, aki a helyére ment és a parlamenti patkóból elkezdte a munkjájt. Közben az ellenzékiek fütyültek és csinálták a fesztivált. A kormánypárti képviselők – miniszterek és a miniszterelnök is – felállva védték a munkáját végző Latorczai Jánost. 

Komolyan le a kalappal Latorczai János előtt: a káoszban sorolta a szavazásokat és az eredményeket. 

Orbán Viktornak sem volt könnyű, hiszen a káoszban még azt is el kellett viselnie, hogy a Jobbik új fenegyereke, Jakab Péter is mellé állt és tolta a gondolatait. 

Helyszíni jelentések szerint Budai Gyula és Lázár János állta az önmagukból kivetkőzött ellenzéki képviselők útját. 

Szegény Rétvári Bence! Kunhalmi Ágnes és Szabó Tímea kiabált a fülébe és harsogta a véleményüket.

Az ellenzék szerint úgy is lehetett szavazni, hogy a képviselők nem tették be a kártyájukat a gépbe. Ezzel kapcsolatban Tordai és Rogán Antal miniszter szóváltásba keveredett, meg az is kiderült, hogy a Párbeszéd képviselőjének fogalma sincs semmiről, mert választási csalásról kezdett el beszélni. 

Kövér László zseniális! Tordai Bence felvetette, hogy szerinte törvénytelen a szavazás, de a házelnök egy egyszavas válsszal zavarba is hozta a képviselőt: törvényes. Majd adott egy csokit az ellenzéki politikusnak. 

Ungár Péter szerzett egy megafont. Lesz itt még mutatvány. 

Ungár nem kiabált, hanem szirénáztatta a megafont. Ezzel együtt egy magyar és egy uniós zászlót hoztak be az ülésterembe az ellenzékiek. 

Így zajlott a munka a parlamentben… 

Jött egy nagyobb EU-s zászló, de a megafont megunták. Vagy lemerült. 

Varju László (DK) odament a miniszterelnökhöz és egy táblát mutogatott neki, majd arról győzködte, hogy az országgyűlés ne végezze a munkáját, vagyis ne szavazzon. A miniszterelnök felvetette a volt szocialistának, hogy azt sem tudja miről beszél, mire Varju azt válaszolta, hogy legyen szünet és akkor elolvassa a törvényt. Aztán persze már mentegetőzött, hogy ő tudja mi van a törvényben. 

„Hol van az ellenzék vezére?” – tette fel a kérdést Rogán Antal. Erre Varju kinevezte magát annak, de a miniszter nem rá, hanem Gyurcsány Ferencre gondolt, aki valóban feltűnően nincs ott a parlamentben. 

Valamivel egy óra után megjelent a parlamentben Áder János köztársasági elnök is. Aztán ment is. 

Jakab Péter szerzett egy mikrofont és egy hangszórót. Valamit nagyon mond, de nem érteni. És olcsó ellenzéki trükk: eléneklik a Himuszt… Aztán kivonultak az ülésteremből, az országgyűlés elfogadta a törvényt. 

Tordai Bence a 0 százalékos Párbeszéd képviselője délutánra tüntetést jelentett be. 

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66195/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-12 16:52:02
Célja a kommunistának - a káosz megteremtésén, és fenntartásán kívül - soha nem volt, és ma sincs !!!
Ezeket világéletükben csak a hatalom érdekelte, aminek megszerzése érdekében bármikor, bármit képesek voltak megtenni.
Ha kellett zsaroltak, ha kellett internáltak, ha kellett öltek, még a sajátjaikat is, amennyiben az illető útban volt !!!!
Remélem, hogy a mostani tettükre a házelnök vezetésével megszületnek a megfelelő ellenlépések, és méltó módon meg is büntetik mindazokat, akik ebben a mocskosságban részt vettek !!!!!
Az eltiltás, és a járandóság fél évre történő letiltása a minimum, amit érdemelnek !!!!!
Aztán mehetnek panaszra az Európai Unióhoz, meg a spekulánsvezérhez, vagy ahová akarnak !!!!!!
Válaszolok
zizu 2018-12-12 12:42:56
Ki ez a kis rakás proli bunkó?
Ki választotta meg őket, ki akarta hogy ezek ott ülhessenek az ország házában? Már most mondom, visszájára fog elsülni ez a majomparádé!
Ocsmány, undorító csürhe, szégyen rájuk nézve.
Egyáltalán mit akarnak, mi a céljuk ezzel (is)? Gyalázatosak!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

BREAKING: buszbaleset, 30 halott!

2019.04.17. 21:40
Sajtóértesülések szerint legalább huszonnyolcan vesztették életüket a Portugáliához tartozó Madeira szigetén szerdán történt buszbalesetben, SIC Noticias portugál hírtelevízió szerint 11 férfi és 17 nő, és az …

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Az európaiak keresztények akarnak maradni

2019.04.17. 10:30
Az Európai Unió (EU) állampolgárainak többsége szerint meg kell őrizni Európa keresztény kultúráját és hagyományait - derül ki a Századvég kutatásából.

Fontos közlekedési változások jönnek a húsvéti hétvégén

2019.04.17. 10:25
Változik a közösségi közlekedési rendje a húsvéti, ünnepi hétvégén, a MÁV, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ egyes járatai is módosított menetrend …

Ezeket a cikkeket olvastad már?