hirdetés
Blogolj!

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a rendőröket az agresszorok, köztük Fekete-Győr András Momentum-elnök. Könnygáz volt a válasz!

Fotó: atv.hu

Több demonstrációt is meghirdettek a túlóratörvény elfogadásának ürügyén csütörtökre Budapestre. Tüntetést trombitált össze a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet, a Momentum és a Jobbik is. Volt, akik a Kossuth téren, mások a Szabadság téren gyülekeztek kora este, majd a néhány ezer főnyi tüntető - köztük balliberális ellenzéki politikusok, MSZP-sek, DK-sok, párbeszédesek, LMP-sek, momentumosok, jobbikosok, független parlamenti képviselők - előbb a Margit hidat, majd a Lánchidat zárta le rövid ideig.

Összességében többórás budapesti séta és Fidesz-ellenes skandálás után a Kossuth térre érkeztek meg. A tömegben feltűntek magyar és uniós lobogók, Momentum-, Jobbik-, LMP- és Párbeszéd-zászlók. 

Itt kitört a balhé, elszabadult az erőszak a rendbontók részéről, akárcsak szerdán. Az agresszorok – köztük Fekete-Győr András Momentum-elnök – füstgránátokkal, sörösüvegekkel, tojásokkal, palackokkal és petárdákkal dobálják a rendőröket, és dulakodás is kitört.

Este 9 után éppen ezért sok száz rohamrendőr lepte el a Kossuth teret.

A rendőrök a dühödt, agresszív, pár száz fős tömeg oszlatása érdekében több alkalommal könnygázt is bevetettek a Parlament főbejáratánál. A hőzöngők hazaárulóknak és ÁVH-soknak titulálták az egyenruhásokat, és minősíthetetlen hangnemben szidalmazták őket.

Az MTI azt jelentette, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a tüntetők agresszívvé váltak, ködgyertyát dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Az MTI tudósítói azt látták a helyszínen, a Kossuth téren többeken maszk van, de a szervezők hangosbemondókon a tüntetés elején azt kérték, vegyék le azt, vállalják arcukat. A Parlament főlépcsőjét több sorban védték a rendőrök. A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát. Az egyenruhások testpáncélt, védősisakot vettek fel.

A tüntetők első soraiban lévők rendkívül agresszívan viselkedtek, hátul békésebb volt a hangulat, az ott tartózkodók jobbára bulikáztak, piáltak és cigizgettek. "Ingyenfüvet" - többek között ezt kiabálták...

A Budapesti Rendőr-főkapitányság később, 22 óra előtt azt közölte: a tüntetők nekimentek a rendőrsorfalnak, miközben zászlórúddal, üres flakonokkal dobálták a rendőröket. A rendőrség a sorfalára nehezedő nyomás visszaszorítása érdekében könnygázsprayt alkalmazott. A rendőrök egy embert hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt előállítottak.

22.15 után a rendőrök hangosbemondókon kezdték el felszólítani a néhány száz Kossuth téri agresszort, hogy hagyják abba az egyenruhások dobálását, mivel ezzel bűncselekményt követnek el. Az erőszakos tüntetők a Parlament több ablakát is betörték.

Mivel éjfélig volt bejelentve a Kossuth téri móka, azt követően a rendőrök kiszorították a megmaradt csapatot a térről. Néhány százan az Alkotmány utcában, az Emmi épületénél, a Nyugati térnél, a Király utcánál, az Oktogonnál próbáltak meg még balhézni, a rendőrök szép lassan szétszedték őket, előállítva a renitens elemeket, akik kukákat borogattak, gyújtogattak, rendőrautókat és villamosmegállókat rongáltak meg. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66281/pics/lead_800x600.jpg
budapest,demonstráció,DK,ellenzék,Jobbik,LMP,Momentum,MSZP,Párbeszéd,rendőrség,túlóra,tüntetés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Botrány és rendbontás a francia nemzeti ünnepen

2019.07.14. 18:40
Macront kifütyülték, 152 embert őrizetbe vettek. Így tisztelgett Párizs a Bastille 1789-es ostromának évfordulóján.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Káoszba fullad az ellenzéki összefogósdi

2019.07.08. 05:10
Az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan az önkormányzati választáson – állítják a szakértők.

Az Orbán-fóbia az ellenzék zsákutcája

2019.06.25. 05:50
A túltolt tagadásból nem lesz politikai építkezés.

A cseh kormányfő lemondását követelték Prágában

2019.06.23. 20:20
Andrej Babis kormányfő és Marie Benesová igazságügyi miniszter lemondását, valamint a cseh ügyészség függetlenségének megőrzését követelték vasárnap Prágában.

Két holttestet találtak egy tóban Nyékládházánál

2019.06.15. 08:50
Egy férfi és egy gyermek holttestét fedezték fel egy vízből kiemelt gépkocsiban Nyékládházánál - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Elkezdődött a 4-es és 6-os villamos vonalának nyári felújítása

2019.06.15. 06:45
Itt a nyár, véget ért az iskola, megérkezett a kánikula és persze a menetrend szerinti villamosfelújítás sem maradhat el Budapesten. Elmondjuk, mit kell tudni!

Dunai hajóbaleset – óvadékkal szabadult az ukrán kapitány

2019.06.13. 13:10
A Viking Sigyn 64 esztendős kapitánya bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig.

A Hableány újabb áldozatát azonosították

2019.06.13. 07:10
Megtaláltak még egy dél-koreai férfit, három holttestet viszont továbbra is keresnek.

Nem találtak újabb holttestet a Hableányban

2019.06.13. 05:50
Még négy halálos áldozatot keres a rendőrség.

Ezeket a cikkeket olvastad már?