Blogolj!

Blogstar kávéház

Szikra

A Jobbik szánalomszázalékai.

A szélsőbaloldali tüntetők budapesti őrjöngése nem egy spontán akció, hanem a Soros-hálózat által szervezett randalírozás, melynek létrehozásában Soros magyar ellenzéki pártokban ülő szövetségesei is részt vesznek – így az Origo.hu.

„A nyíltan antiszemita Jobbik próbálkozása volt az egyik legnevetségesebb. A Margit hídon vonuló Soros-hálózat élére próbáltak állni, hátha egy-két szánalomszázalék lehullik rájuk is. Egy apró kis szikra is belobbanthatja a tüntetők érzelmeit, és nekimehetnek a rendőröknek – erről beszélt a Jobbik hivatalos Facebook-oldalán közölt élő videóban a jobbikos tudósító.”

Soros magyar ellenzéki emberei az agresszív akciók élén

Az elmúlt napok egyértelműen bebizonyították, hogy a szélsőbaloldali tüntetők budapesti őrjöngése nem egy spontán akció, hanem a Soros-hálózat által szervezett randalírozás, melynek létrehozásában Soros magyar ellenzéki pártokban ülő szövetségesei is részt vesznek. Nem véletlen, hogy csütörtökön több beszámoló szerint is Fekete-Győr András dobta el az első füstgránátot, és Kunhalmi Ágnestől Szél Bernadettig mindenki mozgósított a demonstrációra.

Kiképzés

Balhézó provokátorok.

Nem érdemes párhuzamot vonni a franciaországi és a magyarországi tüntetések között – elemez a Hirado.hu-n az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

„Több tüntető is sárga mellényt viselt, mert szerintük jelenleg ugyanaz a helyzet Magyarországon, mint Franciaországban is. Kovács István azonban elmondta, Franciaországban százezrek vonultak utcára, dacolva a hideggel és a vízágyukkal, Magyarországon azonban nem lehet valódi tömegmozgalomról beszélni, hiszen nagyjából egy tízezres tömegről beszélünk. Hozzátette, a törvénnyel szemben nincs valódi társadalmi ellenállás. Kovács István elmondta, mind a parlamentben lejátszódó eseményekhez hasonló, mind pedig az utcai tüntetések rendre olyan országokban fordulnak elő, ahol a Soros Györgyhöz köthető szervezetek aktívak. Ezek a szervezetek gyakorlatilag kiképezik és felkészítik akár a politikusokat, akár a tüntetés aktivistáit arra, hogyan kell balhét csinálni, provokálni. Leszögezte, a mostani tüntetésen résztvevő aktivisták kaptak ilyen kiképzést.”

Mártírrá akarnak válni az ellenzéki politikusok

Ismét rendőrök sérültek meg az újabb agresszív tüntetés alkalmával a fővárosban. Szerda este kilenc egyenruhás, csütörtök este öt rendőr szenvedett sérüléseket, miután a tüntetők dulakodni kezdtek velük, és megdobálták őket. A randalírozók törtek-zúztak, megrongáltak több rendőrautót, és betörték a Parlament egyik ablakát is.

Meccs

Előválasztási precedens.

Ha működik a fővárosi előválasztási modell, akkor 2022-ben megspórolhatja az alkulökdösődést a baloldal – állítja a Népszava Online.

„Az MSZP budapesti elnöke azt szeretné, ha a január a jelöltek rádió-, tévé- és személyes vitáival telne – az MSZP-s Horváth Csaba már leadta programját, Karácsony Gergely már megígérte, hogy indul, és a szocialisták nagyon remélik, hogy Puzsér Róbert is beszáll a meccsbe. Az előválasztás az MSZP-s remények szerint precedenst teremthet: ha sikeres lesz, ezzel a metódussal választhatják ki az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet is.”

Nagyon várják Puzsért a szocialisták, ha beválik az előválasztás, ezzel keresnének miniszterelnök-jelöltet

Ha működik a modell, akkor 2022-ben megspórolhatja az "alkulökdösődést" a baloldal. Újév után kezdődik és őszig tart az MSZP korteshadjárat: a párt az előválasztásra (amin reményei szerint kiemelkedik a legalkalmasabb ellenzéki/baloldali főpolgármester-jelölt) egy hónapos kampánnyal melegít, aztán nyomban ráfordul a májusi EP-választásra, majd következik a szeptemberben, októberben esedékes önkormányzati megmérettetés.

Korlát

Európa-ellenes páneurópaiak.

Orbanizálódik-e az Európai Néppárt, netán szakad? – az Azonnali.hu lengyel szemszögből értelmezi az EP-választás lehetséges forgatókönyveit.

„Piotr Buras úgy látja, egy Európa-ellenes páneurópai koalíciónak leginkább korlátai vannak, nehéz ugyanis Salvinitől Le Penen át mindenkit egy tető alá hozni, mert ez csak egy ügyben sikerülhet, a migráció ügyében – minden másban nagyon eltérnek az álláspontok, a nemzeti és pártérdekek. Szerinte Kaczyński és Orbán az EU létezésében érdekeltek, és hangozzék ez bármennyire is cinikusan, azért érdekeltek benne, mert politikai és anyagai érdekeik is az EU-s támogatások meglétéhez, további folyósításához fűződnek. Marine Le Penék ezzel szemben fel akarják robbantani az EU-t pont Franciaország nettó befizetői státusza miatt.”

Orbanizálódik-e a Néppárt, vagy inkább szétszakad? EP-választás lengyel szemszögből

Mit akar Orbán Viktor? Meddig tűrik el a Fideszt az Európai Néppártban? Mi a közös a lengyel kormányzó nacionalista-konzervatív Jog és Igazságosság pártban (PiS) és a Fideszben? Vajon hogyan reagál majd a németfób lengyel kormány arra, ha Manfred Weber, a konzervatív csúcsjelölt lesz végül az Európai Bizottság elnöke?

Vajna Timi bevállalása.

Vajna Timi melltartó nélküli képétől megolvad a hó Aspenben – így a Blikk Online.

„A bakancsom telement hóval, nem volt kellemes – írja Timi az Instagram-oldalán. A kép elég bevállalósra sikerült, de néhány kommentelő még így is képes figyelmen kívül hagyni a lényeget, és amiatt aggódni, hogy Timi meg ne fázzon.”

Hová lehet ezt még fokozni? Vajna Timi melltartó nélküli képétől megolvad a hó - fotó

„A bakancsom telement hóval, nem volt kellemes" - írja Timi az Instagram-oldalán. A kép elég bevállalósra sikerült, de néhány kommentelő még így is képes figyelmen kívül hagyni a lényeget, és amiatt aggódni, hogy Timi meg ne fázzon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66320/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?