Blogolj!

Sokba kerül Márki-Zay Péternek a hazudozás

Két személyiségi jogi pert is elveszített pénteken a Szegedi Törvényszéken Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármestert másfél millió forint pénzbüntetésre ítélték és eltiltották a további jogsértésektől.

Fotó: MTI

A Délmagyar.hu beszámolója alapján Paragi István, az Építészmester Zrt. vezetője és Végh Ibolya, Hódmezővásárhely korábbi aljegyzője indított személyiségi jogi pert a polgármester ellen, mert az nem mondott igazat róluk, vállalkozásaikról és a nyilvánosság előtt sértette meg hírnevüket.

Paragi István azért fordult a bírósághoz, mert Márki-Zay Péter korábban úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat több lakást is megvett a cégétől és azok egy részét áron alul adta el 2017-ben. Az árbecslést a polgármester szerint egy olyan cég végezte, amelyik szintén Paragi érdekeltségi körébe tartozik.

Végh Ibolya volt aljegyző szintén ingatlanokkal kapcsolatos kijelentései miatt perelte be a polgármestert. Márki-Zay azt állította, hogy az aljegyző önkormányzatilakás-vásárlása felveti a hűtlen kezelés gyanúját, hiszen a települést emiatt számszerűsíthető veszteség érte. A polgármester szerint a volt hivatalvezető-helyettes túl olcsón jutott az ingatlanhoz.

A Szegedi Törvényszék mindkét ügyben elmarasztalta Márki-Zay Pétert és kimondta, hogy a polgármester valótlan állításokat fogalmazott meg a felperesekről, Paragi István jó hírnevét sértette meg, a volt aljegyzőnek pedig a becsületét is. A hódmezővásárhelyi polgármesternek Paragi Istvánnak 500 ezer, Végh Ibolyának pedig egymillió forint sérelempénzt kell fizetnie, továbbá a több százezer forintos perköltséget is állnia kell. A bíróság Márki-Zay Pétert eltiltotta a további jogsértések elkövetésétől, a perben álló feleknek az ítélet írásba foglalásától számítva tizenöt napjuk van arra, hogy eldöntsék, fellebbeznek-e vagy sem.

5
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66332/pics/lead_800x600.jpg
Hódmezővásárhely,Márki-Zay Péter,Szegedi Ítélőtábla
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Sándor bejegyzésére 2018-12-16 09:24:58
Így igaz !
Aki másokat nyilvánosan sérteget, az bűnös, és el is kell ítélni !!!
Te meg valószínűleg született balfácán vagy, esetleg valami más égitesten (mondjuk a Holdon) élsz, és fogalmad sincs semmiről !!!
Méghogy a Szegedi Törvényszék a FIDESZ kezében van?!
Arról a "szervről", arról a hatalmi ágról hazudsz, amelyik a Botka és maffia bandája teljes befolyása és fennhatósága alatt működik ezer éve, ugye ?!
Na, ez annyira a FIDESZ hatósága, hogy éppen tegnap engedték ki a több milliárdos csalással és sikkasztással, illetve az arra való felbujtással vádolt - egyébként hosszú éveken keresztül a Botka és Gyurcsány(i) házi ügyvédjeként tevékenykedő - Czeglédy Csabát a fogságból !!!!!
Miről beszélsz, hülyegyerek ?!
A normális (úgy értem: nem kommunista) emberrel is megesik néha, hogy hosszan tartó téli álomba ringatja magát, de ideje lenne időnként felébredni, és nyitott szemmel körülnézni a való világban !!!!
Válaszolok
Sándor 2018-12-15 22:36:26
Nahát, csak nem az a Szegedi Törvényszék, ami már korábban is a kormánypárt zsebbírósága volt?
(csak egy példa: https://b1.blog.hu/2017/04/21/fideszes_rokonok_hoznak_aranytalanul_sulyos_iteleteket_a_szegeden)
Csak bűnös lehet, ugye...
Válaszolok
kata 2018-12-15 20:25:56
Zajos úr megtehetné nekünk azt a szívességet,hogy egyre több embert sért meg politikai nyilatkozataiban,hátha
egyre több megsértett pereli be,és le róla még a gatyáját is.Ott lesz még az ügyvédi-és a perköltség is,ez a talpig
beképzelt majom fizethet mint a katonatiszt.Vagy mozgalmának egyik alapítójaként esetleg az álmagyar ingyen
vállalja képviseletét?
Válaszolok
Suarez jr. 2018-12-15 10:40:02
Már megint Márk Zagy Blöff.-el van a baj !! És mit szólnak ehhez a vásárhelyi mamelukok, tapsi - tapsi nyaloncok, zombik ?? A szarban élvezkedők ??!! Javaslatom : ezek között a droidok között osszák szét a büntetéseket , károkat, amit ez a csont idióta elkövet, és ők perkálják ki saját buxájukból !! Ne hogy a rendes, becsületes, tisztességes emberek fizessék ennek az aljadéknak, mocsmodéknak a bunkóságait !!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-12-15 10:03:07
Na végre !
Ugyanezt kellene tenni az összes, aljas, hazudozó liberálbolsevikkal !!!!
Akkor hátha végérvényesen elmenne a kedvük a mocskolódástól, a randalírozástól, mások indokolatlan lejáratásától.
Eddig ezt nagyon kevésszer tette meg a jobboldal, ezért is nyílt ki a csipájuk ezeknek a szemtelen piaci légyként működő komcsiknak.
ÁLLJUNK-MÁR-VÉGRE-A-SARKUNKRA-EBBEN-AZ-ÜGYBEN-IS !!!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

B. Élthes Eszter: nem volt méltó Bessenyeihez a vásárhelyi önkormányzat eljárása

2020.01.22. 15:35
A színészóriás özvegye, B. Élthes Eszter szerint a Rákosi-korszakot idézi, ahogyan a vásárhelyi önkormányzat előzetesen …

Lázár: gyűlöletkampányt könnyebb szervezni, mint otthonteremtési támogatást kialakítani

2020.01.05. 20:00
Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz komoly bizalomvesztést szenvedett el országosan: legfőbb ideje, hogy a …

Rollerrel hozná lendületbe a lelassult Vásárhelyt Grezsa István

2019.09.09. 12:20
Az önálló polgármesterjelölt szerint október 13-a egyik fő tétje, hogy sikerül-e újra lendületbe hozni a várost. Van is erre egy remek ötlete!

Elúszott Czeglédy Csaba mentelmi joga, elindul az eljárás ellene

2019.08.01. 10:50
A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználás …

Grezsa István elindul Hódmezővásárhely polgármesteri címéért

2019.07.08. 15:35
Önálló jelöltként harcba száll Grezsa István Hódmezővásárhely polgármesterségéért. Az önkormányzati képviselő, miniszteri biztos ezt ma délután …

Korrupcióinfó: szabálytalan lakásértékesítés miatt jelentik fel Márki-Zayt

2019.02.28. 16:05
A Fidesz szerint a polgármester szocialista bizalmasának lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolt meg egy főtéri ingatlant a …

A Fidesz Márki-Zay pártjáról: a megélhetési politikusok kiárusítják az országot

2019.02.24. 19:40
A kormánypártok szerint a közelgő választások tétje, hogy Magyarország mindenkié vagy a magyaroké lesz.

Boros Bánk Levente: Az ellenzék drámája, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka

2019.02.24. 10:05
Márki-Zay tökéletes paraszt Soros sakktábláján! A párt nélküli politikusok gyülekezeteként tekint az elemző a vásárhelyi …

Diktafonos diktatúra tisztogatott Hódmezővásárhelyen?

2018.12.08. 05:50
Egy eseti bizottság szerint az új polgármester beiktatását követően több tucatnyian megfélemlítések hatására távoztak a hódmezővásárhelyi városházáról. Márki-Zay Péter …

Lázár János: Márki-Zay azzal álmodik, hogy ő lesz Orbán kihívója

2018.11.11. 18:00
A történelmi Alföld fejlesztéséért dolgozik a térség országgyűlési képviselője, aki szerint a hódmezővásárhelyi városvezetést ma politikai önzés …

Ezeket a cikkeket olvastad már?