Blogolj!

Vasárnap is tüntetés

Nem pihennek a tüntetők. Ma a Hősök terén kezdtek, de a Kossuth tér a tervezett végállomás. Alapvetően azt gondolhatnánk, hogy a "Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr!" című tüntetés egy kedves gesztus, de a héten történt események után ne legyenek illúzióink, ma sem irodalmi stílusban skandálnak majd a tüntikézők. 

Ma délután háromkor kezdtek el gyülekezni a demonstrálók. A menetrend szerint négy óra környékén indultak, az Andrássy úton az Oktogon felé halad majd a menet, ezután a Teréz körúton a Nyugati térig, majd Bajcsy-Zsilinszky úton befordulva az Alkotmány utca végébe. Ott áll majd a színpad, ahol a beszédek lesznek. 

A Hősök tere nagyjából félig telt meg. Tehát többen vannak, mint hétközben, de ebben az is sokat segíthet, hogy az OMSZ szerint ma nem lesz havazás. 

Fotó: MTI

A Párbeszédből, Jobbikból, Momentumból, LMP-ből, DK-ból, MSZP-ből is vannak jelen politikusok. Vagy ha azok nem is, zászlók mindenképpen. Karácsony Gergely viszont biztosan ott van.

Az index tudósítója szerint - tehát csak óvatosan - az Oktogonhoz érve többen lettek a Hősök terén összegyűlt ötezres tömegnél, mert sokan becsatlakoztak. Megbecsülni nem merte a pontos létszámot, de nem látta a menet végét. Arról nem szól a fáma, milyen magas az indexes tudósító.

De az alábbi kép alapján a szellemi nagyságok és illemtanárok ma biztosan otthon maradtak. A fotó megosztójának nevét a bal felső sarokban olvashatják. Gratulálunk.

Ma vannak a legtöbben. Állítja több ellenzéki portál is. Azért valljuk be, nem volt nehéz dolguk. De matematikus sincs köztük, mert számolni még mindig nem nagyon tudnak. Úgy tippelik 5000-20000 között van a létszám. Azért ez nem mindegy. Az első lehet a tény, a második az álom.

A menet eleje hamarosan az Alkotmány utcához ér, ahol következnek majd a "forradalmi beszédek". 

Kunhalmi Ágnes, Vadai Ágnes, Szél Bernadett és Szabó Tímea fehér egyensapkában masíroznak. A legelső még szombaton tette közzé felhívását, hogy jöjjenek minél többen így, legyen ez a jelképük. Sokan nem olvashatták ezt a felhívást. Mindenesetre „Nem hátrálunk!" skandálással érkeztek az Alkotmány utcába. És tényleg előre mennek.

Közben kiderült, hogy a következő beszédek várhatók:

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke
Szepesházi Péter lemondott bíró, ügyvéd
Parlamenti politikai pártok egyperces üzenetei
Nagy Klára, a Hallgatói Szakszervezettől
Beer Miklós katolikus püspök üzenetét is felolvassák
Egy tüntető lány üzenete

Izgalmasan hangzik. 

Zene már van. Anélkül nincs tüntetés. De miért éppen reggae? Mert Komáromy Gergely, alias G-Ras nyomja a színpadon. Jamaikában vajon van magyarnépdal énekes? Amúgy totális káosz, mert a jamaikai zenét utánzó magyar énekes Hasta la vista! címmel "dalol" a világot jelentő deszkákon. 

Beért a menet vége is az Alkotmány utcába. Ami körülbelül 500 méter hosszú, mínusz a színpad (meg egy kicsi). De így már hallhatják, hogy G-Ras a „legújabb magyar szabadságharc"-nak aposztrofálja a mai összejövetelt. Azért nem kéne túlzásokba esni.

Őszintén? Ma sem lettem igazi reggae-rajongó. Nem is tudom mi borzalmasabb. A zene vagy ahogy erre a borzalomra Szél Bernadett vonaglik. Totális audiovizuális környezetszennyezés.

A tüntetők mai sétája itt elméletileg véget ért. Viszont Bayer Zsolt is felvetette, hogy meg kell mutatni, ez a mai még mindig nem tömeg.

Kezd elég lenni ebből ezekből

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Azt hiszem, kezd elég lenni ezekből. Az őrjöngő, felakasztással fenyegető, törő-zúzó szar lumpenprolikból, meg az ennek örvendező médiagecikből, soros-csicskákból, mama kedvenceiből, fröccsöntött forradalmárokból. Készüljetek!

Itt is az első szónok, Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. „Durvább szerekkel is dolgoznak a vegyészek, mint amit itt fújogatnak" –mondta a vegyipari dolgozók szakszervezetének elnökeként. Közben felmutatott egy gázmaszkot. Közben már mennek körbe a piros dobozok. Pénzt gyűjtenek. A szervező azt kéri, bőkezűen adakozzanak. Ezek szerint neki sem tetszett a fellépő, és valami jobbat szeretne szerződtetni.

A második felszólaló Szepesházi Péter lemondott bíró, ügyvéd, aki úgy kezdi: "Sziasztok rabszolgák!" Erős kezdés. Aztán olyan hagyja el a száját, hogy szerinte példát mutattak a román bíróságok. Több szót ne is vesztegessünk erre az emberre.

Színpadon a női politikusok. Jönnek a parlamenti politikai pártok egyperces üzenetei. Örkény egyperceseit bármikor szívesebben olvasom/hallgatom. 

Bangóné kezdi, Bősz Anett folytatja, de Demeter Márta is elmondta a magáét, miszerint a kormány gyengébb, mint amilyen képet mutat magáról. Nagy szavak és egészen apró gondolatok egy LMP-s politikustól. 

Lukácsi Katalin csak felolvas, ő Beer Miklós katolikus püspök üzenetét tolmácsolja. Aki nem ért egyet az erőszakkal. 

Szabó Tímea következik, aki büszkén felmutatja a fütyülőjét, amivel bohóckodott szerdán a Parlamentben. Egy 10 forintos fröccsöntött jelkép. Erre futja. 

Szél Bernadett úgy kezdte, hogy foglalkozik nőügyekkel. Bevallom itt majdnem kimentem, mert a hüvelygomba nem az én szakterületem. Aztán csak valami félelempiruláról hadovált meg a köztévéről. 

Most meg Vadai ordibálja, hogy elege van. Az érzés kölcsönös. Nekünk is elegünk van belőle. Kövér Lászlónak pedig azt üzente: „Büntess, László, büntess!" De szerintem ennél jobb ízlése van a Magyar Országgyűlés elnökének.

A jobbikos Varga-Damm Andrea próbált nagyon drámai lenni. Mérsékelt sikerrel.

Nagy Klára, a Hallgatói Szakszervezettől érkezik a színpadra. Ő úgy olvassa fel a szövegét, hogy közben nem látni az arcát. Ez sokat ront az összképen. De egy "viccel" kezdi, miszerint örül, hogy ilyen sokan várják a karácsonyt. (Mindenkinek elrontom a kedvét, Karácsony Gergely ma nem lép fel.)

Ezt nézd meg! A tüntetés színvonala egy képen!

Ezt nézzék meg! Az egyik megcsinálta és kivitte, a másik meg megosztotta. A másik? Ja, ő Szél Bernadett bukott miniszterelnök-jelölt.

Zárásként jött a tüntető lány üzenete. Ő a Momentum-alelnök, Donáth Anna. Akit nem mellékesen csütörtökön őrizetbe vettek. Ő volt a leghosszabb. Talán azért, mert vagy tizenötször elmondta, hogy milyen erősek. A végére talán elhitte, mert egyedül meggyújtott egy füstbombát. De miért pont lilát? Halvány lila gőzöm sincs. Ez volt akciós?

Most világítani fognak a telefonjukkal. Ez már egyszer bejött.

A szervezők most zárásul azt kérték, hogy békésen és rendezetten mindenki menjen haza.

Na most itt vagy mindenki a Kossuth téren lakik, vagy mégsem olyan szófogadó társaság ez. De nem maradnak, egy nagyobb csoport elindult a Margit-híd felé, néhányan a Kunigunda útját is emlegetik. Tehát zavar támadt az erőben, nincs egyetértés. Mindenesetre ha a köztévé a cél, az elég combos séta így nagy tömegben.

A Budapest V., Alkotmány utcába bejelentett demonstráció egy résztvevője teleszkópos botot, „viperát” és gázsprayt tartott magánál a gyűlésen. T. József 53 éves alsóberecki lakost a rendőrök intézkedés alá vonták. Írja a police.hu a békés tüntetőkről.

Innen üzenjük a vonulóknak: Jónak lenni jó! Merthogy vasárnap 18 óráig mintegy 70 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! című egész napos jótékonysági műsorában, amely az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyűjt. A 13630-as telefonszámon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a jótékonysági akciót.

Átértek Budára, és északnak indultak. A menet elején Fekete-Győr András Momentum-elnök igazgatja a tömeget. Azt kéri, menjenek lassabban, mert nem mindenki bírja a tempót.  Közben Donáth Anna, a Momentum alelnöke azt mondta a hvg.hu-nak, hogy azt akarják, hogy a közmédiában olvassák be a követeléseiket. Hozzátette, hogy Hadházy Ákos és Szél Bernadett képviselőket be kell majd engedniük. Hosszú esténk lesz.

Békés tüntetők, avagy felvonulók kérték - sokadik felvonás. Az egyik tüncista meglátva az ATV stábját, azt szerette volna, ha beleordíthatja a kamerába a gondolatait. Erre az ATV-sek udvariasan nemet mondtak, mire az illető elkezdte lökdösni a riportert és az operatőrt. Ezek kérem itt nem anarchisták, hanem kiscserkészek. Egyetértünk?

Lesz ma még dolga a rendőröknek. "Szólaljanak" meg most ők is.

Tökéletes!

Egy valódi rendőr valódi levele: "A sok kamuoldalon megosztott, állítólagos rendőr ezer sebből vérző kamulevele után következzen egy valódi rendőr, valódi véleménye: Álljon át a rendőr. Hova? Kihez? A minket mocskoló, kurvaanyázó részeg csürhéhez, aki élvezettel dobál minket? Tudom... A néphez. Ki a nép? Az a 2-3 ezer ember, aki kijön a Kossuth térre?

A példás kitartás mintapéldányai. Néhányan mikor megtudták, hogy a Kunigunda út a cél, inkább úgy  döntöttek, hogy nem mennek tovább. Messze van az. És a tüntetők miatt nem jár a villamos se.

"Ki nem ugrál gázszerelő! Hej-hej!" Most nem szívesen lennék gázszerelő a tömegben.

Az Amfiteátrumnál jár a csoport eleje. Közben plakátokat tépkednek, és erre a teljesítményükre rettenetesen büszkék. Egészen addig, míg meg nem jelennek a rendőrök és kérik a személyi igazolványukat. 

Reméljük nem ez lesz a vége, de kicsit próbáljuk felidézni, mi is történt 12 éve. 

Egy Gyurcsány Ferenc által elmondott, belső hallgatóságnak szánt, beszéd hanganyagát 2006. szeptember 17-én, vasárnap délután ismeretlen személy(ek) eljuttatták a Magyar Rádiónak, az RTL Klubnak és az Origo főszerkesztőjének egy CD-n. A rádió 16 órai híreiben és honlapján is közölte a hírt. 17 óra körül az RTL Klub egyik riporterének Gyurcsány Ferenc Győrben elismerte: ő beszél a felvételen. Miután nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszédének hangfelvétele, szeptember 17-én este a budapesti Kossuth téren polgárok kezdtek gyülekezni.

2006. szeptember 18-án, hétfőn több ezer tüntető csatlakozott az előző este kezdődött Kossuth téri tiltakozáshoz, követelve Gyurcsány Ferenc azonnali távozását. A tüntetők megszavazták egy petíció elkészítését, amit az MTV-ben akartak beolvastatni. A feladattal Takács Andrást és Toroczkai Lászlót bízták meg. A 21 óra 45 perc körül a petícióval a Szabadság térre érkezett a tüntetők egy csoportja, de a székházat őrző biztonsági cég emberei nem engedték be őket a székházba. Ezután Toroczkai visszament a Kossuth térre, és fölszólította a tömeget, hogy menjenek át velük a Szabadság térre. A Magyar Televízió elnöke, Rudi Zoltán továbbra sem volt hajlandó tárgyalni velük. 22 órától rendőrségi erősítés is érkezett a térre. A tüntetők elkezdték kövekkel dobálni és szidni a rendőröket.

A folytatást mindenki ismeri.

Azért így néhány óra után meg kell állapítani, hogy elég szegényes a tüntikézők repertoárja. Unalomig skandálják ugyanazt a pár mondatot. Nincs ezek közt egy Glázser Bozsó vagy Nyomasek Bobó sem?

Közben olvasónk küldte. Óbuda, 2018. december 16., este 20.15. Néhány rendőrautó célba vette a Kunigunda útját. 

Az MTVA-nál már várják a vonulókat. (A rendőrök és) Néhány lusta Jobbikos, akik igénybe vették a HÉV-et is, így már ott álldogálnak. Hozzájuk csatlakoztak páran, így most körülbelül 2-300 ember lehet a Kunigunda útnál. 

Eközben az ország hét vidéki városában rendbontás nélkül véget értek a jogszabálymódosításokkal kapcsolatban bejelentett demonstrációk. Rendőri intézkedésre egyik helyszínen sem volt szükség, írja a police.hu.

Közel már a cél, 5-10 percen belül, 21 órára ott lehet a tömeg az MTVA-nál. 

Szél Bernadett, mellette Hadházy, az ő balján pedig Fekete-Győr. Még egy rendes triumvirátusra se futja. A nagyobbik baj, hogy Hadházynál megafon van. Ebből beszéd lesz. Isten kegyelmezzen nekünk. Közben "Menjünk be!" skandálás kezdődik. 

Végül Fegyőr kezd beszélni. Szerinte azért "dugták el" ide a köztévét, hogy ne lehessen megközelíteni. Hogy micsoda??? Azért ez még nem a Hold vagy a Mars, Óbudáról beszélünk. Aztán felolvassa az öt pontjukat. Még a kisdobosoknak is hatra futotta. 

Hadházy is felül valaki nyakába, most ő beszél majd hülyeségeket jó hangosan. De ő súlyosabb egyéniség, meg is roggyant alatta a hordozó térde.

Már megint ez a "Ki nem ugrál Orbán Viktor! Hej-hej." Azért ez mégsem olyan gyakori név mint a Kovács László, vagy Tóth István. Naná, hogy ugrálni fognak. Ez egy hülyeség. 

Most a Szél-Hadházy duó elhatározta, hogy bebocsátást kér az MTVA székházába, hogy ott beolvassák a "követeléseiket". Az épület biztonsági főnöke arra kéri őket, hogy mielőtt bemennének, kapcsolják ki a kamerákat - mivel Szél Bernadett élőben közvetíti ezt a közösségi portálon - de Hadházy ezt megtagadja. 

Most ugye az van, hogy be akarák olvasni élő adásban a követeléseiket. Jelenleg a Sportvilág megy a Kossuthon, utána meg a Jelenlét – roma magazin következik. A Vidi–FTC rangadó közben furán venné ki magát és a roma integráció jegyében sem lenne illendő megszakítani az adást. A Petőfin Dalra magyar van – az biztos nem élő, ott nincs kit megszakítani. Esetleg a Dankó, vagy a Bartók lenne megfelelő. 

Legalább hat képviselő - Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Bősz Anett, a Jobbikos Stummer János és Kepli Lajos, ha jól láttuk Kunhalmi Ágnes is és még néhányan - bebocsájtást nyert a székházba, de ez nem elég nekik. Azt kérték tőlük, hogy várjanak, de elég türelmetlenek és most kimennek szítani a tömeget, hogy nekik várakozniuk kell. Szólnék nekik, hogy vasárnap késő este van. Én se most szeretnék Gyurcsány-interjút készíteni a DK székházában.

Stummer János fenyegeti a biztonsági főnököt. Felidézte, hogy ő bizony ott volt 2006-ban a Szabadság téren, amikor lerombolták a tévét és most, ha nem olvassák be követeléseiket és kireszik őket az MTVA épületéből, akkor „többezer ember jön majd be”.

Kint megindult a lökdösődés, a tömeg nyomulni kezdett, a rendőrsorfal egyelőre állja a sarat, de elég feszült a helyzet. Megtörtént az első könnygázos ellentámadás is. "Maszkot fel!" kiabálja a tömeg. Itt egy darabig még nem lesz nyugalom.

Nézzük mi van bent! Néznénk… De most a demokrácia élharcosai kikapcsolták az élő videókat, mert tanácskoznak. Szél Bernadett azt mondta néhány perc múlva visszatér. Nagyon nagy titkoktól lehet szó. 

Vadai és Kunhalmi kijött az épület elé, ahol megafonon közlik a tüntetőkkel, hogy folytatják az épületben a tárgyalásokat és nem jönnek ki, míg az öt pontot be nem olvassák. Mindenkit igyekeznek az épület előtt nyugalomra inteni: "Erőt mutassatok, de erőszak ne legyen!"

Hogy milyen is a rendőröknek: lefújták a maszkjukat valamiféle habbal, hogy ne lássanak ki. Türelmesen fogadták. A tömeg most a „Mi a f@sz van” európai rigmusba kezdett. 

Az országgyűlési-képviselők ugye arra hivatkoztak, hogy ők bemehetnek az MTVA épületébe. Ez mondjuk igaz, mert a törvény szerint be kell őket engedni minden köznitézménybe. Arról nem szól a szabályozás, hogy az élőadást szerkeszthetik. (Újabb európai rigmus: Orbán g.ci, Áder nyeli…)

Szél Bernadett ismét élő adásban van. Azt közvetíti, hogy Hadházy Ákos 22.30-kor szeretné felhívni Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, aki Advent harmadik vasárnapjának éjszakáján nem veszi fel. Amúgy már 10 képviselő ül a tévé egyik tárgyalójában, ahonnan Szél beolvassa a követeléseiket. Állítása szerint többen nézik a közvetítését, mint a köztévét valaha. Akkor minek akarja vajon az M1-en is elmondani?

Odakint viszont egyre komolyabb a lökdösődés. Megy az ordibálás, hogy ne tolják őket hátulról, ember a földön. Néha elég komoly a pánik. 

Bent nagy titkok derültek ki! Hadházy Ákos telefonjának feloldó kódja: 222444. Látszott a közvetítésben. Nem kell hozzá diploma. 

A székház előtt a tömeg visszaszámolt, és mikor elérte a nullát, nekifeszült a rendőrsorfalnak. Az első roham sikertelenül zárult, így újra elkezdtek visszaszámolni. Itt viszont a nullánál a rendfenntartók tetemes mennyiségű könnygázzal köszöntötték őket, aminek köszönhetően elég szellős most a tér az MTVA épülete előtt.

A képviselők most kijöttek az épületből és mondtak néhány nagyon fajsúlyos mondatot. A kedvencem az "akiben van kitartás az tartson ki" volt. Majd kijelentették, hogy nem adják fel, addig haza nem mennek, amíg be nem olvassák a petíciójukat. Na most ebben az a szép, hogy Hadházy Ákosék ülnek bent a melegben, a tüncisták meg odakint megfagynak. Ez így nagyon nincs rendjén. Bár végül is.....

A képviselők ismét tanácskoznak, mert állítólag nagyon jó javaslatokat kaptak arra, hogy miként lehetne sikeresen folytatniuk az akciójukat. Hogy ki javasolt nekik bármit is, azt nem árulták el. 

Hadházy Ákosék a tévé épületében találtak egy kamerát és egy operatőrt, aki most rögzíti az öt pont felolvasását. Szél Bernadett megkérdezte, hogy mikor kerül adásba, de ezt az operatőr nem tudhatja…

Nem voltak itt 10 ezren, hangosak voltak. Ennyi volt mára. Jó éjszakát mindenkinek!

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66402/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-17 15:04:26
Csak egy rövid, egyszerű kérdés a megvadult idiótákhoz:
" Nektek, - mint kívülállóknak - mi a véleményetek az intelligenciáról ?!"
KÖSZÖNÖM !!!
Egyes, leülhettek !!!!
Illetve leülhetitek majd a büntetéseiteket !!!!
Válaszolok
Suarez jr. 2018-12-17 00:33:10
Gyurcsányi geci ..Cs. Molnár nyeli !! Gyurcsányi geci Greczi nyeli !! Gyurcsányi geci Varnyú nyeli !! Gyucsányi geci Vadnai nyeli !! Gyurcsányi geci Szabó ganéhordó Tünci nyeli !! Gyurcsányi geci Széllné a bolond leszbi nyeli !!! Gyurcsány takarodj !! Gyurcsány takarodj !!! Gyurcsány takarodj !!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Cigicsikkeket találtak a Notre-Dame leomlott huszártornyánál

2019.04.25. 11:35
A Notre-Dame felújításáért felelős cég szóvivője elismerte, voltak olyan munkások, akik az állványzaton dohányoztak a munkálatok során, de azt kizárt dolognak tartja, …

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Brexit: újra szavazhatnak függetlenségükről a skótok

2019.04.24. 16:35
A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére …

Tovább emelkedett a Srí Lanka-i merénylet halálos áldozatainak száma

2019.04.24. 10:00
Tovább emelkedett az elhunytak száma, immár 359 halálos áldozata van a szörnyű Srí Lanka-i támadásoknak. A helyi rendőrségi szóvivő, Ruvan Gunasekera …

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?