Blogolj!

Parkolj mobillal – egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb

Nem szerettem Budapest belvárosában parkolni. Nem elég, hogy kevés a hely – a városban két dolgot nem lehet csinálni: menni és megállni –, hanem azért, mert ha az ember nagy nehezen talál egy helyet, akkor még a parkolóautomatát is keresni kellett. Valahogy mindig messze volt az autótól, ami különösen így télvíz idején kellemetlen. Aztán egy barátom szólt, hogy töltsek le a mobilomra egy alkalmazást, mert az majd segít.

És tényleg!

Nem is bonyolult, hiszen csak egy rövid regisztráció, és meg is vagyunk. Aztán az ember és az autója megáll, az applikáció megkeresi a térképen, hogy hol vagyunk, kiválasztja a zónát és már megy is minden magától. Nem kell aprót tartani a zsebben, nem kell keresni az automatát, csak nyomogatni kell a telefont.

Apámnak is tetszett, de ő hetvenéves és nincs okostelefonja. Régimódi, csak hívásra használja a készüléket, de nagyon megtetszett neki a mobilparkolás. Van megoldás! Regisztráltuk a számához az autója rendszámát és nem volt más dolga, csak fel kellett hívni az adott zónához tartozó számot. Mostanában sms-ben indítja el a szolgáltatást, az sem bonyolult, csak a rendszámot kell elküldeni a zóna számára és kész is.

A legfontosabb mindhárom esetben, hogy a végén le kell állítani a parkolást. Ha nem, akkor az óra ketyeg és az sokba kerülhet.

A Nemzeti Mobilfizetés rendszerével nemcsak parkolni lehet, hanem autópályamatricát is vehetünk. A D1, D2, B2, D1M kategóriában heti, havi, megyei és országos éves is vásárolható. A már előbb említett alkalmazással megvehetők ezek,  okostelefonon keresztül, akár több járműre is. Az alkalmazásban ráadásul nem is kell regisztrálni, akár bankkártyával is lehet fizetni. SMS üzenetben a kisebb viszonteladók mellett a három nagy mobilszolgáltató rendszerében is megvehetők a matricák.

A mobilos szolgáltatások népszerűségét bizonyítja, hogy négy év alatt 105 millió parkolást indítottak, emellett bő 6 millió autópályamatricát vásároltak a felhasználók telefonnal.

(Tématámogatás. Készült a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. támogatásával.) 

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66507/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Cigicsikkeket találtak a Notre-Dame leomlott huszártornyánál

2019.04.25. 11:35
A Notre-Dame felújításáért felelős cég szóvivője elismerte, voltak olyan munkások, akik az állványzaton dohányoztak a munkálatok során, de azt kizárt dolognak tartja, …

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Brexit: újra szavazhatnak függetlenségükről a skótok

2019.04.24. 16:35
A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére …

Tovább emelkedett a Srí Lanka-i merénylet halálos áldozatainak száma

2019.04.24. 10:00
Tovább emelkedett az elhunytak száma, immár 359 halálos áldozata van a szörnyű Srí Lanka-i támadásoknak. A helyi rendőrségi szóvivő, Ruvan Gunasekera …

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?