Blogolj!

Botka menekül a Szeviép-ügy kivizsgálása elől

A kormánypártok szerint a szegedi szocialista városvezetésnek takargatnivalója van a Szeviép-ügyben, ezért nem járult hozzá a vizsgálóbizottság felállításához.

Nem alakít bizottságot a Szeviép-ügy kivizsgálására a szegedi közgyűlés, az építőipari vállalkozás és az önkormányzat 2008 és 2010 közötti kapcsolatról a pénzügyi bizottság tájékozódik. Az MTI híre szerint erről döntött pénteken a Tisza-parti város képviselő-testülete.

A vizsgálóbizottság felállítását Haág Zalán, a KDNP helyi elnöke és közgyűlési frakcióvezetője kezdeményezte. A politikus elmondta, a Dél-Alföld legjelentősebb gazdasági bűnügye volt a Szeviép-ügy: mint ismert, több száz kisvállalkozót károsítottak meg milliárdokkal. A Szegedi Járásbíróság november 20-án a Szeviép Zrt. három egykori vezetőjét a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben mondta ki bűnösnek. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A nyomozás és a bírósági eljárás során azonban nem vizsgálták, milyen szerepe volt az ügyben a Szegedet vezető szocialista politikusoknak. Az építőipari vállalkozás 17 milliárd forintnyi önkormányzati megbízást kapott, Haág szerint indokolt az ezzel kapcsolatos dokumentumok nyilvánosságra hozatala. Botka László (MSZP) polgármester rágalomnak nevezte az önkormányzati vezetők érintettségének felvetését. Közölte, a szegedi önkormányzat valamennyi szerződése elérhető a város honlapján.

A javaslathoz Ménesi Imre (MSZP) nyújtott be módosító indítványt, mely szerint 2008 és 2010 között az önkormányzat és a Szeviép Zrt. között nem volt semmilyen szerződéses kapcsolat. Az 1-es villamosvonal felújításában a vállalkozás konzorciumi partnerként vett részt, a beruházás azonban nem fejeződött be határidőre, a bíróság pedig jogerősen 195 millió forint kötbért ítélt meg az önkormányzatnak. A Szeviép Zrt. konzorciumi partnerként részt vett a Napfényfürdő Aquapolis fürdőkomplexum kivitelezésében is, mely beruházója a város 80, és a Hunguest Hotels Zrt. 20 százalékos tulajdonában álló Ligetfürdő Kft. volt. Ezeket a szerződéseket a szocialista képviselő javaslatának megfelelően Farkas László (KDNP) vezette pénzügyi bizottság tekinti át.

Haág Zalán a szavazást követően újságíróknak elmondta, a közgyűlés törvénytelenül járt el, amikor az általa előterjesztőként befogadott módosító indítványról külön szavazott, az eredeti javaslatról pedig nem döntött. Kijelentette,

a szocialista városvezetésnek takargatnivalója van a Szeviép-ügyben, ezért nem járult hozzá a vizsgálóbizottság felállításához.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66623/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,Botka László,csőd,MSZP,Szeged,szeviép-ügy
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-21 15:25:41
Nem fogadták el a vizsgálóbizottság felállítását ?! Hát persze, hogy nem, mert még véletlenül, netalántán kiderülhetne egy újabb kis mis-más ebben a SZEVIÉP ügyben.
Botkáék bíznak a bíróságban ?! Hát persze, hiszen a helyi rendőrség, ügyészség, bíróság a zsebükben van ezer éve !!!!
Egyébiránt, emberek ! Nézzék jól meg a közölt fényképet !!!
Ilyen egy vérbeli, tőrőlmetszett, aljas kommunista igazi arca (majdnem azt írtam:pofája) !!!!
Mérhetetlen hatalomvágyat tükröző, gyűlölettől eltorzult, saját (helyi) hatalmától viszont teljesen megrészegült fizimiska ez, amiről messzire sugárzik, hogy - ha lenne a kezében egy géppisztoly - azonnal lőne mindenre és mindenkire !!!!
Isten óvjon mindenkit attól, hogy ezek a mocskosok újból hatalomra kerüljenek ebben az országban !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Tóbiás távozik a Tisztelt Házból

2019.10.16. 14:35
November elsejétől új tag érkezik a szocialisták országgyűlési válogatottjába.

Megsemmisítette a parlamenti ülés felfüggesztését a brit bíróság

2019.09.24. 12:40
Újabb pofont kapott Boris Johnson miniszterelnök. Többen máris a lemondását követelik.

Becsődölt a Thomas Cook – mi lesz veled, Neckermann Magyarország?

2019.09.24. 06:10
Sajtóhírek szerint korántsem megnyugtató az utazási iroda helyzete.

A színház tetejét is letépte a hatalmas vihar Szegeden

2019.09.09. 17:05
Soha nem látott erővel csapott le a vihar a csongrádi megyeszékhelyen, 112 km/óra sebességgel fújt a szél.

Kajak-kenu-vb: Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmes, megvan az első kvóta

2019.08.24. 12:35
Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. …

A röszkei határrendészekre támadt két török férfi

2019.08.10. 13:10
Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két török férfit – apát és fiát –, mert rátámadtak a jogszerűen intézkedő röszkei határrendészekre – tájékoztatta a …

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Trójai falóként csempészi a hatóanyagot az SZTE forradalmi gyógyszerhordozója

2019.06.21. 15:10
Új, a korábbinál sokkal hatékonyabb gyógyszerészeti segítséggel kezelhetik a migrént, a szélütést és a sclerosis multiplexet a Szegedi …

MSZP: Mesterházy megúszta, maradhat

2019.03.05. 12:10
A szocialisták ugyanis megszüntették a volt pártelnökükkel szembeni eljárást.

Korrupcióinfó: szabálytalan lakásértékesítés miatt jelentik fel Márki-Zayt

2019.02.28. 16:05
A Fidesz szerint a polgármester szocialista bizalmasának lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolt meg egy főtéri ingatlant a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?