Blogolj!

Blogstar kávéház

Felismerés

Egyenlő otthoni munkamegosztás.

A kormány sok milliárd forintot költ arra, hogy a „Családok Évében” intenzív kampánnyal és a szokásos irányított kérdésekkel operáló nemzeti konzultációval hozza meg a fiatalok kedvét a gyerekvállaláshoz, ám a rabszolgatörvény betesz a családoknak – állítja a Népszava Online.

„Ahhoz, hogy a nők szívesen vállaljanak több gyereket, elengedhetetlen lenne az apák intenzívebb részvétele a kisgyermekek gondozásában, és ezt az északi, illetve a nyugati országok egy része már felismerte. 'Minden olyan társadalomban, ahol magasabb a születésszám, sokkal egyenlőbb az otthoni munkamegosztás a férfiak és a nők között. Az apák több időt töltenek a gyerekeikkel, amit a munkahelyek is támogatnak' – mondja Tóth Olga szociológus.”

Betesz a rabszolgatörvény a családoknak

A kormány sok milliárd forintot költ arra, hogy a „Családok Évében" intenzív kampánnyal és a szokásos irányított kérdésekkel operáló nemzeti konzultációval hozza meg a fiatalok kedvét a gyerekvállaláshoz. Eközben az ellenzéki pártok, a szakszervezetek és a munkavállalók nagy részének ellenkezése dacára elfogadta a túlóratörvényt, aminek beláthatatlan következményei lesznek.

Vétek

Ellenzéki uszítás.

Továbbra is a hétfői akciók miatt kényszerül magyarázkodni több ellenzéki képviselő – írja a Hirado.hu.

„A közmédiába berontó országgyűlési képviselők törvénysértéseket követtek el – erről beszélt az M1-nek nyilatkozó alkotmányjogász. Ifj. Lomnici Zoltán azt mondta: a politikusok kérhetnek tájékoztatást bármely közintézményben, de csak annak dolgozóival együttműködve. Az ellenzéki képviselők azonban túlterjeszkedtek a jogaikon azzal, hogy ezt figyelmen kívül hagyták, tiltott helyekre mentek be, és mindent és mindenkit élőben mutattak közösségi oldalaikon. Lomnici Zoltán elmondta: a képviselők akkor is véthettek a törvény ellen, amikor a közmédia dolgozóival szemben uszítottak. 'Mind a politikusok, mind a képviselők uszítottak a közmédia dolgozóival szemben, az pedig egyértelműen a közösség tagja elleni uszításként is felfogható, tehát felmerülhet ennek a bűncselekménynek is a gyanúja' – nyilatkozta.”

Magyarázkodni kényszerül több ellenzéki politikus

Továbbra is a hétfői akciók miatt kényszerül magyarázkodni több ellenzéki képviselő. A DK-s Varju Lászlónak jelképes Oscar-díjat vitt „kimagasló színészi alakításáért" a Fidelitas. Hadházy Ákos ellen pedig - aki civilben állatorvos - panaszt nyújtott be két kollégája az állatorvosi kamarához, mert szerintük a képviselő viselkedése szembemegy a kamara etikai szabályaival.

Bajtárs

Orbán macsósága.

„Nem maradunk újra csendben”: nők Orbán Viktorról címmel cikket írt a The Guardian a magyar tüntetésekről – olvasható a Mandiner.hu-n.

„Az elmúlt napok viharos politikai megmozdulásaiban hangadó szerepet játszottak női országgyűlési képviselők, akik nem csupán a munka törvénykönyvének módosítása, hanem a kormány női szerepeket hagyományos keretek között értelmező retorikája ellen is szót emeltek. Orbán macsónak nevezett politikáját, nőkkel szemben elutasító és sértő magatartását korábbi bajtársai is elfogadhatatlannak tekintik, utalva ezzel Szelényi Zsuzsannára, volt fideszes képviselőre. Ez a politikai és személyes ellentéteken átívelő elégedetlenségi hullám már nem csak a rabszolgatörvényről szól, akár egy átfogó ellenzéki összefogásnak is alapot adhat – közli a The Guardian, Vadai Ágnes beszédére hivatkozva.”

The Guardian: A női politikusok Orbán macsó politikájának alternatívái | Mandiner

„Nem maradunk újra csendben": nők Orbán Viktorról címmel cikket írt a The Guardian a magyar tüntetésekről. „Amikor a szónokok kiálltak az impozáns budapesti parlamentnél a tüntető tömegek elé, két közös tulajdonságukban megegyeztek: rendíthetetlen ellenfelei voltak Orbán Viktornak, Magyarország szélsőjobboldali miniszterelnökének, és mindannyian nők voltak" - írja a The Guardian.

Becenév

Bem apó csodája.

Az Origo.hu szerint mindenképp érdemes felkeresni a Magyarországhoz több szálon kötődő Tarnówot, Lengyelország egyik legmelegebb városát, amely adventi célpontnak is ideális.

„A város legismertebb magyar vonatkozása azonban az, hogy itt született a legendás Józef Zachariasz Bem, Petőfi Sándor rajongásig szeretett Bem apója. A becenevet a székelyek aggatták rá tiszteletük jeléül az erdélyi hadjáratok idején. De Tarnów a Bem-emlékeken kívül is számos látnivalót kínál. A kulturális emlékek többsége gyalogosan elérhető az óváros központjából vagy a vasútállomásról. Ha az állomásról indulunk a városközpont felé, a dél-nyugati főutcán, a Krakowskán hamar magyar vonatkozású helyszínbe botlunk. Magyar és lengyel címert, valamint Bem és Petőfi nevét viseli az a székely kapu, melyet 2001-ben ajándékoztak a városnak. A kapu mögötti Petőfi téren a költő bronz mellszobra áll.”

Bem apó szülővárosa igazi reneszánsz csoda

A Kis-lengyelországi vajdaság Lengyelország egyik legkisebb megyéje, mégis számos érdekes látnivalót kínál. Krakkón kívül mindenképp érdemes felkeresni a Magyarországhoz több szálon kötődő Tarnówot, Lengyelország egyik legmelegebb városát, amely adventi célpontnak is ideális. Lublin, Zakopane, Kielce és persze Krakkó mellett Kis-Lengyelország más fontos úti célokat is kínál.

Ajándék

Dér Heni extrém karácsonyfája.

Az énekesnő az Instagramon mutatta meg rajongóinak, ezúttal hogyan is díszítette fel a fenyőt, amely pontosan úgy néz ki, mintha egy divatos próbababa lenne – így a Blikk Online.

„Lassan nálam is elkészül a karácsonyfa, sőt az ajándékok is gyűlnek alatta... Kijelenthetem, az idei év egyik legextrémebb fája az enyém, és úgy imádom, annyira én vagyok – írta Dér Heni.”

Extrém karácsonyfája lett Dér Heninek, most Ön is megnézheti

Adventi teendők Ilyen egyedi karácsonyfával nem sok mindenki büszkélkedhet: Dér Heni komolyan vette a karácsonyfa díszítést. Idén igazán érdekesre sikerült az énekesnő karácsonyfája. Dér Heni Instagramon mutatta meg rajongóinak, ezúttal hogyan is díszítette fel a fenyőt, amely pontosan úgy néz ki, mintha egy divatos próbababa lenne.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66675/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Vége a jó időnek, lassan, de biztosan jön az ősz

2019.09.15. 16:05
Szeptember közepétől már az őszi időjárás is megérkezik, sapka, sál, még nem kell, de ideje előszedni az őszi ruhatárat.

Ma kezdődik a fűtési időszak Budapesten

2019.09.15. 12:25
Ma indul a fűtési időszak a fővárosban. Ennek megfelelően mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti …

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?