Blogolj!

Blogstar kávéház

Szabadságharc

Trambulinos medencepisi.

Csaba László közgazdászprofesszor szerint az elmúlt tíz év kormányzása mindent elrontott, amit csak tudott: gazdasági tekintetben sokkal előrébb is tarthatnánk, ha döntéseinkkel nem korlátoznák az ország mozgásterét – olvasható a 168 Óra Online interjújában.

„A bankunió egyértelműen nemzetek fölötti, hamarosan meglesz az európai betétbiztosítási rendszer, ami ugyanilyen. A készülő fiskális unió azt jelenti, hogy egy sor nemzeti költségvetési kérdésben nem lehet a trambulinról belepisilni a medencébe, be kell tartani legalább az eljárási szabályokat és mértékeket, amit közösen felügyelnek. El kellene dönteni, mit csinálunk, hogy sokat központosítunk, de közben nő az egyenlőtlenség, ami nekem nagyon latin-amerikai megoldás. Jól prezentálható érvek mellett folytatható persze a szabadságharc, de tudni kell, hogy ez a harc az oka annak, hogy először a pénzügyi, majd a technológiai áramlásból is kimaradunk.”

Csaba László: Az elmúlt tíz év kormányzása mindent elrontott, amit csak tudott

Az elmúlt harminc év gazdaságtörténetének legfontosabb hozadéka, hogy Magyarország hátrahagyta a szocialista örökséget, kijutott egy összeomló rendszerből, és visszakerült az emberi fejlődés fő irányába, az európai kulturális, gazdasági, katonai közösségbe. Az igazi csoda a rendszerváltozáskor és az uniós csatlakozáskor is elmaradt ugyan, de Csaba László, a CEU professzora szerint nemcsak a vágyainkban, hanem a lehetőségeinkben is benne van, hogy jobbak legyünk annál, amilyenek vagyunk.

Alkalmatlanság

Összeesküvésszerű haderőrombolás.

A Mandiner.hu írásából kiderül, hogyan és miért hajtották végre Gyurcsányék a 1920 utáni magyar történelem legfeleslegesebb és legkárosabb hadseregszétverését.

„Az elméleti alap az volt, hogy a NATO- és EU-csatlakozás, a szomszédaink nagy részével közös szövetségi rendszerbe való tartozás minden történelmi/biztonsági problémát megold. Abban számos beszélgetés alapján biztos vagyok, hogy az akkori tanácsadók közül ezt a legtöbben tényleg komolyan gondolták. Lehet, hogy még a kérdésben kulcsfontosságú politikusok is, elsősorban Gyurcsány és Vadai is. A velük permanens konfliktusban lévő Szekeres Imre keveset számított, aligha ő hozta a nagyobb döntéseket. Nem gondolom tehát, hogy a nemzet tudatos, összeesküvés-szerű lefegyverzése történt. Egész egyszerűen ezek az emberek ennyire alkalmatlanok a világ megértésére, ennyire doktrinerek és elfogultak a saját hazájukkal szemben. Miközben a magyarság történelméből a legrosszabbat látják és láttatják, addig a legjobbat feltételezik a szomszédainkról. Befelé korlátlan önkritika, kifelé korlátlan bizalom. Persze lehet, hogy segített a döntésben az is, hogy hatalmas értéket adtak el, szerény áron.”

Demkó Attila: Így verték szét a Honvédséget Gyurcsányék | Mandiner

Az 1920 utáni magyar történelem legfeleslegesebb és legkárosabb haderő-leépítését hajtották végre Gyurcsányék 2004 után - legfőbb ideje, hogy végre elkezdődjön a haderő újbóli fejlesztése. Demkó Attila írása arról, hogyan mért a Magyar Honvédségre egy elképesztő méretű csapást a saját vezetése.

Alakbarátság

A karácsonyi étrend turpisságai.

A karácsony a szeretet ünnepe, de nemcsak a családi szeretetszint nő, hanem a szeretetháj is gyors gyarapodásnak indul. Az Origo.hu bemutatja a leghatékonyabb trükköket a karácsonyi hízás elkerülésére.

„Az ünnepi időszakban a legfontosabb hízás elleni fegyver az előre tervezés: néhány nappal előbb állítsuk össze az ünnepi étlapot. Ha az ételeket alakbarát verzióban tervezzük meg, jó receptek és megfelelő konyhatechnika esetén rengeteg kalóriát megspórolhatunk úgy, hogy senki sem veszi észre a turpisságot. A halászlé például egy olyan étel, amely teljesen beleillik a fogyókúrás étrendbe, feltéve persze, hogy a szegedit készítjük el és nem a bajait! A szegedi halászlénél ugyanis a saját anyagával, a halhússal sűrítjük a levest, míg a bajai verzió tésztával készül.”

A leghatékonyabb trükkök a karácsonyi hízás elkerülésére

A karácsony a szeretet ünnepe, de nemcsak a családi szeretetszint nő, hanem a szeretetháj is gyors gyarapodásnak indul. Az egy hónap alatt felszedhető kilók számát tekintve a december a toronymagas győztes, ezért érdekes kettősséggel gondolunk a karácsonyra: várjuk magát az ünnepet, de nem akarunk veszekedni családtagjainkkal az étkezés miatt, így viszont ünnepek után érzünk lelkiismeretfurdalást a kihízott ruhadarabok láttán.

Hungarikum

Szenzációs szaloncukor-dinasztiák.

Édes Budapest, édes Magyarország: a Hirado.hu összeállítása a hagyományos süteményektől az új szellemiségű cukrászdákig vezet.

„Szaloncukor nélkül a legtöbb családban elképzelhetetlen a karácsony. Újra divat kézzel készíteni ezt a fogyasztható karácsonyfadíszt, még tanfolyamot is találunk a kitanulására. A Szamos cukrászdinasztiában három generációra visszamenőleg, sok-sok kézimunkával készülnek a szaloncukrok és marcipánfigurák. Kezdetben a főzéstől a táblázásig, formázásig és mártogatásig minden munkát kézzel végeztek, a bon-bonok csomagolását is. Jókai még 'szalonczukkedlinek' nevezte a szaloncukrot, mivel a név a német 'salonzuckerl' szóból ered. Gépesített gyártását Stühmer Frigyes budapesti csokoládégyárában kezdték és a színes sztaniolpapírba csomagolt ünnepi édesség megmaradt magyar jellegzetességnek.”

Édes Budapest - a hagyományos süteményektől az új szellemiségű cukrászdákig

Budapesten járva számos cukrászdába botlik az ember. Vannak évszázados múltra visszatekintő, hagyományaikat máig őrző cukrászok, de nem csak az ízlések, az ízek is változnak. Amikor a magyar gasztronómia ablakot nyitott a világra, sorra jelentek meg Budapesten az új szellemiségű cukrászdák, és az újító gondolatok mentén megfogalmazott desszertek is.

Törődés

Celebek csodakarácsonya.

A Blikk arról ír, hogyan ünnepelnek a magyar sztárok: templomba mennek, sütnek-főznek, fát díszítenek a hírességek is.

„Vasvári Vivien Instagram-posztjában kiemeli, mennyire hálás azért, amije van, például, hogy a családja egészséges. Mint írja, egész évben törődnek egymással, így ez a nap nem kivételes ebből a szempontból. A vacsora halászlé és kacsa lesz, és a kép alapján ajándékokban sem lesz hiány.”

Ünnepi láz: így várják a karácsonyt a hírességek - fotók

Adventi teendők Templomba mennek, sütnek-főznek, fát díszítenek: a hírességek is készülnek a karácsonyra, nem is akárhogy! Vasvári Vivien Instagram-posztjában kiemeli, mennyire hálás azért, amilye van, péládul, hogy a családja egészséges. Mint írja, egész évben törődnek egymással, így ez a nap nem kivételes ebből a szempontból.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66710/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Vége a jó időnek, lassan, de biztosan jön az ősz

2019.09.15. 16:05
Szeptember közepétől már az őszi időjárás is megérkezik, sapka, sál, még nem kell, de ideje előszedni az őszi ruhatárat.

Ma kezdődik a fűtési időszak Budapesten

2019.09.15. 12:25
Ma indul a fűtési időszak a fővárosban. Ennek megfelelően mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti …

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?