Blogolj!

Blogstar kávéház

Fúzió

Politikailag korrekt halászlé.

Tudja egyáltalán, mi a különbség a szegedi és a bajai között? Hallott már a balatoni főzetről? A Zoom.hu halászlé-kisokosa az ünnepi asztalra, szavazással fűszerezve.

„A politikailag korrekt halászlé pedig nem más, mint egy szegedi főzet bajai gyufatésztával. A szerkesztőségben tartott villámgyors felmérésünknek az a tanulsága, hogy sok család asztalára kerül ilyen formában az ünnepi menü. A válasz a legtöbb esetben a fúziós receptre az, hogy így azok (leginkább a gyerekek) is jól laknak, akik nem rajonganak a halhúsért, de a levet nem vetik meg. Tésztával együtt a tartalmasabb (passzírozott) lé egészen laktató.”

Melyik a politikailag legkorrektebb halászlé?

Melyik a politikailag legkorrektebb halászlé? Ön tésztával eszi vagy alaplével? Esetleg mindkettővel? Tudja egyáltalán, mi a különbség a szegedi és a bajai között? Hallott már a balatoni főzetről? Halászlé kisokos az ünnepi asztalra, szavazással fűszerezve. Nagy valószínűséggel már mindenkinél eldőlt, hogy kerül-e halászlé az ünnepi asztalra, ezzel együtt az is, hogy milyen recept alapján készül az étel.

Rohanás

Czeglédy Csaba karácsonyi költeménye.

Karácsonyi verset írt az előzetesben Czeglédy Csaba. Amikor elkészült vele, még nem tudta, hogy ki fogják engedni – számol be róla a HVG Online.

„– A sok meló és idegeskedés közepette, a nagy rohanásban pont azokról feledkezünk meg álladóan, akikről pont nem kellene: a szeretteinkről, barátainkról. Amikor nem lehetünk velük, amikor ebben az élet meggátol bennünket, akkor jövünk rá, hogy egyetlen percet sem szabadott volna elvesztegetnünk... – írta Czeglédy, hozzátéve: a verse épp aznap reggelre készült el, amikor kiengedték. – Akkor még nem tudtam, hogy szabadulok. Így aztán az egyetlen vers, amit írtam, velem együtt szabadult.”

Karácsonyi verset írt az előzetesben Czeglédy Csaba

A bíróságon megbukott az Origo karaktergyilkossággal próbálkozó anyaga, amit szokásuk szerint a lakájmédia egy másik lapjától vettek át, hogy a kampányhajrában lejárassák az akkor még előzetesben lévő, de a választásokon induló Czeglédy-t. Az egyelőre nem jogerős, elsőfokú ítéletben a törvényszék helyreigazításra kötelezte a portált, vagyis le kell hozniuk, miben hazudtak.

Hurok

Betlehemi bolygóegyüttállás.

Az újszövetségi Szentírásban is megemlített fényes égi jelenség, amely a bibliai hagyomány szerint a háromkirályokat is elvezette Betlehembe a kis Jézushoz, tudományos rejtély, amelynek eredetéről több feltételezés is létezik – írja az Origo.hu.

„Először a híres 17. századi német csillagász, Johannes Kepler gondolt arra, hogy a Jupiter-Szaturnusz együttállás lehet a betlehemi csillag. Az ő idejében, 1604-ban látható volt a két bolygó egyszeri együttállása a Skorpió csillagképben. 1604-ben megfigyelte egy fényes csillag megjelenését. Ez egy szupernóva volt, de ezt ő akkor még nem tudhatta. Nem sokkal előtte a Jupiter és a Szaturnusz közel haladtak el egymás mellett látszólagos égi pályájukon, az 'új csillag' megjelenéséhez közel, majd egyszerre fordultak vissza, és leírtak egy-egy hurkot, így háromszor is közel kerültek egymáshoz.”

A varázslatos betlehemi csillag megfejtetlen titkai

A karácsonyfák tetején ragyogó csillagalakú dísz a betlehemi csillag, a karácsony egyik legismertebb szimbóluma. Az újszövetségi Szentírásban is megemlített fényes égi jelenség, amely a bibliai hagyomány szerint a háromkirályokat is elvezette Betlehembe a kis Jézushoz, tudományos rejtély, amelynek eredetéről több feltételezés is létezik.

Nyomás

A karácsony hatalma.

Régi idők karácsonyai: így ünnepeltek a múlt században – a Hirado.hu az MTVA archív fotóiból válogat.

„A második világháborúig az éjféli mise és a betlehemezés szokás volt karácsonykor, utána politikai nyomásra vallási tartalma elhalványult. Fenyőünnepnek, fenyőfaünnepélynek nevezték az óvodákban, iskolákban, a központi rendezvényeken. A szokások nagy része azonban megmaradt, főleg vidéken és szűk családi körben – ez ellen a hatalom sem tehetett semmit.”

Régi idők karácsonyai: így ünnepeltek a múlt században

A második világháborúig az éjféli mise és a betlehemezés szokás volt karácsonykor, utána politikai nyomásra vallási tartalma elhalványult. Fenyőünnepnek, fenyőfaünnepélynek nevezték az óvodákban, iskolákban, a központi rendezvényeken. A szokások nagy része azonban megmaradt, főleg vidéken és szűk családi körben - ez ellen a hatalom sem tehetett semmit. Válogatás az MTVA archív fotóiból.

Ünnep

Som-Balogh Edina meghitt ünnepe.

Hangulatos karácsonyi képekkel lepte meg rajongóit a gyönyörű színésznő – így a Blikk Online.

„A friss képek tanúsága szerint igazán meghitten telik a karácsony a Barátok közt egykori szereplője számára. Som-Balogh Edina a rajongóknak is megmutatta Instagram-oldalán, az ő családjában hogyan is zajlik az ünnep. 'Noel megörökített bennünket... Végre van közös képünk!' – írta Som-Balogh Edina.”

Végre van közös képük Som-Balogh Edináéknak és nem akárki csinálta ezt a fotót

Adventi teendők Hangulatos karácsonyi képekkel lepte meg rajongóit Som-Balogh Edina. A friss képek tanúsága szerint igazán meghitten telik a karácsony a Barátok közt egykori szereplője számára. Som-Balogh Edina a rajongóknak is megmutatta Instagram-oldalán, az ő családjában hogyan is zajlik az ünnep. "Noel megörökített bennünket... Végre van közös képünk!" - írta Som-Balogh Edina.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66735/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Vége a jó időnek, lassan, de biztosan jön az ősz

2019.09.15. 16:05
Szeptember közepétől már az őszi időjárás is megérkezik, sapka, sál, még nem kell, de ideje előszedni az őszi ruhatárat.

Ma kezdődik a fűtési időszak Budapesten

2019.09.15. 12:25
Ma indul a fűtési időszak a fővárosban. Ennek megfelelően mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti …

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?