Blogolj!

Blogstar kávéház

Hiba

Jézus születésének titkai.

A Szentírás még nem említi, hogy mikor született Jézus, így továbbra is sok a kérdőjel és a rejtély a Megváltó világra jövetele körül – így az Origo.hu.

„Mind a mai napig nem tudni biztosan, hogy mikor született Jézus. Egy egyházi eredetű számítási hiba miatt, Jézus megszületését legalább 4 évvel későbbre tették, mint amikor az valójában megtörtént. Ma már biztosan tudjuk, hogy Jézus születése nem később, mint Kr. e. 4. körül történt, sőt talán még egy kicsit korábban, és az is bizonyosnak látszik, hogy nem december 25-én.”

A Szentírás még nem említi, hogy mikor született meg Jézus

A karácsony a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Jézus megszületésének napja, aminek évezredekre nyúlik vissza a hagyománya. Az ókeresztény egyházi vezetők beolvasztották Jézus születésének ünnepét a pogány, nem keresztény tradíciókba, a téli napforduló ünnepébe. Ettől kezdve a karácsonyi tradíciók jelentősen megváltoztak az idők folyamán, és így alakult ki az ünnep jelenlegi formája, kicsit több mint száz éve.

Rekorder

Hosszú Katinka kihívásai.

Úszóklasszisunk a Hirado.hu-nak videóban értékelte 2018-at, és tekintett előre a következő évre.

„Hosszú Katinka számára nagy kihívás lesz a 2019-es év. Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő. Az első olyan versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban.”

Hosszú Katinka számára nagy kihívás lesz a 2019-es év

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő. Az első olyan versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban.

Póz

Kulcsár Edina csodája.

A rajongók legnagyobb örömére a hírességek is bepillantást engednek otthonukba az ünnepek alatt: egyesek a feldíszített karácsonyfát, mások a karácsonyi készülődés pillanatait örökítik meg, de akadnak olyanok is, akik családjukkal együtt pózolnak a fotókon – mutatja be a Blikk Online.

„Kulcsár Edina fotóit nézegetve a szavunk is elakad, még mindig keressük az állunkat, annyira jól néz ki a modell a képeken.”

Így ünneplnek a magyar sztárok: lessen be az otthonukba - fotók

A rajongók legnagyobb örömére a hírességek is bepillantást engednek otthonukba az ünnepek alatt: egyesek a feldíszített karácsonyfát, mások a karácsonyi készülődés pillanatait örökítetik meg, de akadnak olyanok is, akik családjukkal együtt pózolnak a fotókon.

Szerelem

Rejtélyes emberi érzelmek.

A legfurább horrortól a legszebb szerelmesfilmig – ezt néztük 2018-ban. Az év legjobb magyar mozibemutatóinak legjavát most is az Oscar-szezonból örököltük, de a HVG Online szubjektív top 10-ébe így is befért két magyar film. A Szólíts a neveden lett az első.

„Minden idők egyik legszebb szerelmesfilmje, amely közel sem azért ellenállhatatlan, mert főszereplője két férfi. Akinek legalább egyszer összetörte a lelkét a legrejtélyesebb emberi érzelem, azt komoly eséllyel ragadta magával Elio és Oliver napsütötte, barackillatú nyári románca. Nagyon homofóbnak kell ahhoz lenni, hogy ne vegyük észre, s legalább kicsit ne értékeljük ebben a filmben azt, ami így vagy úgy, de minden emberben közös.”

KLIKK: https://hvg.hu/kultura/20181225_A_legfurabb_horrortol_minden_idok_egyik_legszebb_szerelmesfilmjeig__ezt_neztuk_2018ban

Vita

Futballcsillagok csörtéje.

Az argentin Lionel Messi a világ valaha volt egyik legnagyszerűbb futballistája, akinek kvalitásait csak a legnagyobbakéhoz lehet hasonlítani. A brazil Pelé – aki szereti magát a valaha volt legnagyobb futballistának beállítani – ugyanakkor nem ért ezzel egyet – írja az Index.hu.

„Folyamatosan piszkálja az argentint, pár hete például azt nyilatkozta, hogyan lehetne egy egylábas, egy cselt ismerő, gyengén fejelő játékost összehasonlítani valakivel, aki jól fejel és mindkét lábával jól lő? Ha valakit Peléhez hasonlítunk, annak mindkét lábával jó kell lőnie és gólt kell fejelnie. Objektív szempontok alapján természetesen lehetetlen eldönteni, melyik játékos a jobb, már csak azért sem, mert két teljesen különböző korban játszottak. Mi sem próbáljuk meg eldönteni a Pelé vs. Messi vitát. De árnyalni azért lehet a kérdés körül kialakult képet.”

Igaza van Pelének Messivel kapcsolatban?

Az emberek állandóan azt kérdezik tőlem, mikor születik meg az új Pelé? Soha! Apám és anyám bezárta a gyárat. Ha Messi 1283 gólt lő és nyer három világbajnokságot, akkor majd beszélhetünk róla - mondta Pelé még 2012-ben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66766/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.15. 02:50
Karácsony folytatódó tisztogatása, Schilling Árpád jogsértő listázása, a Soros-blog soros hazugsága, a zaklatások balliberális elviccelése és Dallos Bogi forró csókja vasárnapi online lapszemlénkben.

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

2019.12.14. 14:05
Többszáz hátrányos helyzetű határon túli és anyaországbeli gyereket köszöntöttek a Parlamentben karácsony alkalmával.

Blogstar kávéház

2019.12.14. 04:40
Brüsszel bonyolult Brexit-búcsúja, Orbán Viktor karácsonya, Dobrev Klára vérgőzös EU-kompatibilitása, Gyurcsány szocialista falatozása és Lékai-Kiss Ramóna testvérprojektje szombati online lapszemlénkben.

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?