Blogolj!

Blogstar kávéház

Hiba

Jézus születésének titkai.

A Szentírás még nem említi, hogy mikor született Jézus, így továbbra is sok a kérdőjel és a rejtély a Megváltó világra jövetele körül – így az Origo.hu.

„Mind a mai napig nem tudni biztosan, hogy mikor született Jézus. Egy egyházi eredetű számítási hiba miatt, Jézus megszületését legalább 4 évvel későbbre tették, mint amikor az valójában megtörtént. Ma már biztosan tudjuk, hogy Jézus születése nem később, mint Kr. e. 4. körül történt, sőt talán még egy kicsit korábban, és az is bizonyosnak látszik, hogy nem december 25-én.”

A Szentírás még nem említi, hogy mikor született meg Jézus

A karácsony a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Jézus megszületésének napja, aminek évezredekre nyúlik vissza a hagyománya. Az ókeresztény egyházi vezetők beolvasztották Jézus születésének ünnepét a pogány, nem keresztény tradíciókba, a téli napforduló ünnepébe. Ettől kezdve a karácsonyi tradíciók jelentősen megváltoztak az idők folyamán, és így alakult ki az ünnep jelenlegi formája, kicsit több mint száz éve.

Rekorder

Hosszú Katinka kihívásai.

Úszóklasszisunk a Hirado.hu-nak videóban értékelte 2018-at, és tekintett előre a következő évre.

„Hosszú Katinka számára nagy kihívás lesz a 2019-es év. Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő. Az első olyan versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban.”

Hosszú Katinka számára nagy kihívás lesz a 2019-es év

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő. Az első olyan versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban.

Póz

Kulcsár Edina csodája.

A rajongók legnagyobb örömére a hírességek is bepillantást engednek otthonukba az ünnepek alatt: egyesek a feldíszített karácsonyfát, mások a karácsonyi készülődés pillanatait örökítik meg, de akadnak olyanok is, akik családjukkal együtt pózolnak a fotókon – mutatja be a Blikk Online.

„Kulcsár Edina fotóit nézegetve a szavunk is elakad, még mindig keressük az állunkat, annyira jól néz ki a modell a képeken.”

Így ünneplnek a magyar sztárok: lessen be az otthonukba - fotók

A rajongók legnagyobb örömére a hírességek is bepillantást engednek otthonukba az ünnepek alatt: egyesek a feldíszített karácsonyfát, mások a karácsonyi készülődés pillanatait örökítetik meg, de akadnak olyanok is, akik családjukkal együtt pózolnak a fotókon.

Szerelem

Rejtélyes emberi érzelmek.

A legfurább horrortól a legszebb szerelmesfilmig – ezt néztük 2018-ban. Az év legjobb magyar mozibemutatóinak legjavát most is az Oscar-szezonból örököltük, de a HVG Online szubjektív top 10-ébe így is befért két magyar film. A Szólíts a neveden lett az első.

„Minden idők egyik legszebb szerelmesfilmje, amely közel sem azért ellenállhatatlan, mert főszereplője két férfi. Akinek legalább egyszer összetörte a lelkét a legrejtélyesebb emberi érzelem, azt komoly eséllyel ragadta magával Elio és Oliver napsütötte, barackillatú nyári románca. Nagyon homofóbnak kell ahhoz lenni, hogy ne vegyük észre, s legalább kicsit ne értékeljük ebben a filmben azt, ami így vagy úgy, de minden emberben közös.”

KLIKK: https://hvg.hu/kultura/20181225_A_legfurabb_horrortol_minden_idok_egyik_legszebb_szerelmesfilmjeig__ezt_neztuk_2018ban

Vita

Futballcsillagok csörtéje.

Az argentin Lionel Messi a világ valaha volt egyik legnagyszerűbb futballistája, akinek kvalitásait csak a legnagyobbakéhoz lehet hasonlítani. A brazil Pelé – aki szereti magát a valaha volt legnagyobb futballistának beállítani – ugyanakkor nem ért ezzel egyet – írja az Index.hu.

„Folyamatosan piszkálja az argentint, pár hete például azt nyilatkozta, hogyan lehetne egy egylábas, egy cselt ismerő, gyengén fejelő játékost összehasonlítani valakivel, aki jól fejel és mindkét lábával jól lő? Ha valakit Peléhez hasonlítunk, annak mindkét lábával jó kell lőnie és gólt kell fejelnie. Objektív szempontok alapján természetesen lehetetlen eldönteni, melyik játékos a jobb, már csak azért sem, mert két teljesen különböző korban játszottak. Mi sem próbáljuk meg eldönteni a Pelé vs. Messi vitát. De árnyalni azért lehet a kérdés körül kialakult képet.”

Igaza van Pelének Messivel kapcsolatban?

Az emberek állandóan azt kérdezik tőlem, mikor születik meg az új Pelé? Soha! Apám és anyám bezárta a gyárat. Ha Messi 1283 gólt lő és nyer három világbajnokságot, akkor majd beszélhetünk róla - mondta Pelé még 2012-ben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66766/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?