Blogolj!

A migránsok, a románok, a műkedvelő és a kampány – ezekkel indult az év

Kecskés István

A szilveszteri koccintáskor gyanítottuk, hogy 2018 első negyedéve komoly belpolitikai izgalmakat is tartogathat majd – és nem is tévedtünk. Volt itt minden: Czeglédy-ügy, migránsozás, felkészülés az április választásokra és előkerült a semmiből Márki-Zay Péter is. 

Ügyeink

Mihail Tudose „székelyezett egyet”, de lehalább belebukott

Jól indult az év a mentősök számára, hiszen a szilveszteri őrület után gyorsan kiderült, hogy fizetésemelést kapnak – nem is kérdés, hogy megérdemelték. Az sem volt egy kifejezetten rossz hír, hogy az esztendő első napjaiban újabb metró tervezését jelentette be a főváros. Ugyanakkor drámai hírben sem volt hiány: alkoholmérgezési ügyre kapta fel fejét az ország. Többen életüket veszítették annak következtében, hogy fogyasztottak az újrapalackozott metil-alkoholból.

Nem kellett sokat várnunk a betelepítési kvóták miatti harc kezdetére sem. Magyarország nem kért abból, hogy mások mondják meg mennyi migránst kell befogadnia. Naná, hogy emiatt nyílt támadás indult hazánk ellen. Amire gyorsan válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök: senki nem szólhat bele Magyarország migráns-politikájának alakításába. Mindezt nyomatékosítandó január közepén megszületett a „Stop-soros” törvénycsomag, amely szabályozza a hazai civil-szervezetek migránsokkal kapcsolatos működését is. Erre válaszként februárban érkezett egy újabb fenyegetés az EU-tól: ha nem fogadunk be idegeneket, akkor nem kapunk pénzt.

Közben a szomszéddal is volt bajunk bőven. Mihai Tudose - akkori - román miniszterelnök simán megfenyegette a magyarokat, amikor két cujka között(?) azt böffentette, hogy az is ott lóg majd a lobogó mellett, aki kitűzte és engedélyezte a székely zászlót. Ez természetesen beárnyékolta a két ország kapcsolatát.

Már ekkor is ment a küzdelem az Európa Kulturális Fővárosa címért, de a versenyből gyorsan kizárták Székesfehérvárt, mert túl vidámak és keresztények az ottaniak.

Műkedvelő

Márki-Zay Péter elhitte és elhitette az ellenzékiekkel, hogy van esélyük

Január vége előrevetítette, hogy Hódmezővásárhelyen nem unatkoznak majd a polgárok: egy hónappal az időközi polgármester-választás előtt bejelentették, hogy három induló vesz majd részt a voksoláson. Elmentünk megnézni Márki-Zay Péter egyik fórumát, már akkor is látszott, hogy valami nem stimmel ezzel az emberrel. Aztán kezdtek kiderülni a hazugságok, de az is napvilágot látott, hogy kik állnak mögötte. Végül aztán a mindenkitől független, összes ellenzéki párt által felemelt MZP nyert, vagyis győzött a blöff. Nem sokkal később el is kezdődtek az elszabadult hajóágyúként működő polgármester elmarasztalásai. 

Kampány

Karácsony Gergely az élen ált, onnan esett nagyot

Közben az ország is választásra készült és kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc, valamint Vona Gábor népszerűsége zuhanórepülésben volt. Nem is csoda, hogy sokan az utolsó pillanatig gyűjtötték az aláírásokat. Gulyás Márton, lokális felforgató is fontosnak érezte, hogy egy festéssel felhívja magára a figyelmet, később el is ítélték. Januárban a diákok is tüntettek egyet, de ennek végül semmi hatása nem lett, leszámítva azt, hogy sokan lóghattak egy napot.

Az sem rengette meg a hazai közéletet, hogy Alföldi Róbert bejelentette: átállt a sötét oldalra. És az LMP vergődése miatt sem ment senki a Dunának. No, de a baloldalon mindenki nyugodt lehetett, hiszen Karácsony Gergely szilárdan állt a lista élén.

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66818/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megint markáns veszéllyé vált a kvótakényszer

2019.09.18. 10:35
Brüsszelből és Rómából újra erősödik a nyomás, miközben komoly migrációs hullámok is fenyegetnek.

Az őszödi beszéd a magyar politikatörténet csúcsbotránya

2019.09.18. 10:15
Gyurcsány nemcsak hazudott, de még meg is sértődött.

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Bosszúhadjárat folyik Magyarország ellen

2019.09.17. 06:40
Bevándorláspárti bosszúhadjáratnak nevezte hétfői brüsszeli meghallgatását az igazságügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Elhunyt Terry Black

2019.09.17. 06:05
A homoszexuális élharcos 71 éves volt, egy müncheni kórházban érte a halál. 

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Európában a magyar gazdaság fejlődik a leggyorsabban

2019.09.16. 12:35
A magyar gazdaság növekedési üteme ma a legnagyobb az Európai Unióban - mondta el Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter.

Nincs főpolgármester-váltó hangulat – Tarlós simán vezet

2019.09.16. 07:00
Tarlós István egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék), így továbbra is jelentősen vezet a főpolgármesteri címért folyó versenyben – derül ki a …

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Ezeket a cikkeket olvastad már?