Nem volt telitalálat az ötös lottón
Nyerőszámok: 19, 21, 26, 37, 88 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 23 darab, nyereményük egyenként 2.206.750 forint; 3 találatos szelvény 3266 darab, nyereményük egyenként 16.785 forint; 2 találatos szelvény 90.612 darab, nyereményük egyenként 1570 forint. Joker: 578880
Blogolj!

A migránsok, a románok, a műkedvelő és a kampány – ezekkel indult az év

Kecskés István

A szilveszteri koccintáskor gyanítottuk, hogy 2018 első negyedéve komoly belpolitikai izgalmakat is tartogathat majd – és nem is tévedtünk. Volt itt minden: Czeglédy-ügy, migránsozás, felkészülés az április választásokra és előkerült a semmiből Márki-Zay Péter is. 

Ügyeink

Mihail Tudose „székelyezett egyet”, de lehalább belebukott

Jól indult az év a mentősök számára, hiszen a szilveszteri őrület után gyorsan kiderült, hogy fizetésemelést kapnak – nem is kérdés, hogy megérdemelték. Az sem volt egy kifejezetten rossz hír, hogy az esztendő első napjaiban újabb metró tervezését jelentette be a főváros. Ugyanakkor drámai hírben sem volt hiány: alkoholmérgezési ügyre kapta fel fejét az ország. Többen életüket veszítették annak következtében, hogy fogyasztottak az újrapalackozott metil-alkoholból.

Nem kellett sokat várnunk a betelepítési kvóták miatti harc kezdetére sem. Magyarország nem kért abból, hogy mások mondják meg mennyi migránst kell befogadnia. Naná, hogy emiatt nyílt támadás indult hazánk ellen. Amire gyorsan válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök: senki nem szólhat bele Magyarország migráns-politikájának alakításába. Mindezt nyomatékosítandó január közepén megszületett a „Stop-soros” törvénycsomag, amely szabályozza a hazai civil-szervezetek migránsokkal kapcsolatos működését is. Erre válaszként februárban érkezett egy újabb fenyegetés az EU-tól: ha nem fogadunk be idegeneket, akkor nem kapunk pénzt.

Közben a szomszéddal is volt bajunk bőven. Mihai Tudose - akkori - román miniszterelnök simán megfenyegette a magyarokat, amikor két cujka között(?) azt böffentette, hogy az is ott lóg majd a lobogó mellett, aki kitűzte és engedélyezte a székely zászlót. Ez természetesen beárnyékolta a két ország kapcsolatát.

Már ekkor is ment a küzdelem az Európa Kulturális Fővárosa címért, de a versenyből gyorsan kizárták Székesfehérvárt, mert túl vidámak és keresztények az ottaniak.

Műkedvelő

Márki-Zay Péter elhitte és elhitette az ellenzékiekkel, hogy van esélyük

Január vége előrevetítette, hogy Hódmezővásárhelyen nem unatkoznak majd a polgárok: egy hónappal az időközi polgármester-választás előtt bejelentették, hogy három induló vesz majd részt a voksoláson. Elmentünk megnézni Márki-Zay Péter egyik fórumát, már akkor is látszott, hogy valami nem stimmel ezzel az emberrel. Aztán kezdtek kiderülni a hazugságok, de az is napvilágot látott, hogy kik állnak mögötte. Végül aztán a mindenkitől független, összes ellenzéki párt által felemelt MZP nyert, vagyis győzött a blöff. Nem sokkal később el is kezdődtek az elszabadult hajóágyúként működő polgármester elmarasztalásai. 

Kampány

Karácsony Gergely az élen ált, onnan esett nagyot

Közben az ország is választásra készült és kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc, valamint Vona Gábor népszerűsége zuhanórepülésben volt. Nem is csoda, hogy sokan az utolsó pillanatig gyűjtötték az aláírásokat. Gulyás Márton, lokális felforgató is fontosnak érezte, hogy egy festéssel felhívja magára a figyelmet, később el is ítélték. Januárban a diákok is tüntettek egyet, de ennek végül semmi hatása nem lett, leszámítva azt, hogy sokan lóghattak egy napot.

Az sem rengette meg a hazai közéletet, hogy Alföldi Róbert bejelentette: átállt a sötét oldalra. És az LMP vergődése miatt sem ment senki a Dunának. No, de a baloldalon mindenki nyugodt lehetett, hiszen Karácsony Gergely szilárdan állt a lista élén.

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66818/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt a szegények orvosa, Dr. Eőry Ajándok

2020.07.11. 18:20
Július 10-én éjjel elhunyt Dr. Eőry Ajándok biológus, matematikus, orvos, akupunktúrás orvos, a hagyományos kínai orvoslás hazai úttörője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat orvosa.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Meghalt Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője

2020.07.10. 11:15
Szerencs korábbi polgármestere közlekedési balesetben vesztette életét, motorozás közben ütközött össze egy autóval.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Hidegfront érkezik a hétvégén, 10 fokkal csökken a hőmérséklet

2020.07.09. 20:05
Frontérzékenyeknek nem sok jóval kecsegtet a hétvége, ugyanis hidegfront érkezik, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg.

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Ezeket a cikkeket olvastad már?