Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszély

Ezekre kell figyelni 

A pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire figyelmeztetett a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat csütörtökön közös sajtótájékoztatóján, Budapesten - írja a Magyar Idők. 

"A 2011-es kormányrendelet szerint a pirotechnikai termékek hanghatás, veszélyesség és hatóanyag alapján négy kategóriába sorolhatók: az első két osztályba tartozókat egész évben lehet forgalmazni, míg a hármas kategóriájúakat – a kijelölt üzletekben vagy az ideiglenes árusítóhelyeken – csak december 28-tól december 31-ig, felhasználni pedig december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet."

A pirotechnikai termékek veszélyeire figyelmeztetnek | Magyar Idők

Povázsai Sándor, az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztálya rendészeti osztályának vezetője elmondta, az idén eddig 279 esetben indult pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos szabálysértési eljárás. Kiemelte, a vonatkozó, 2011-es kormányrendelet szerint a pirotechnikai termékek hanghatás, veszélyesség és hatóanyag alapján négy kategóriába sorolhatók: az első két osztályba tartozókat egész évben lehet forgalmazni, míg a hármas kategóriájúakat - a kijelölt ...

Mártír

Facebook

A jobboldal nem szokta szidni Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét – közölte csütörtökön közösségi oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára - számolt be róla a hirado.hu. 

"A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy Nagy Imre egykori miniszterelnök unokája, Jánosi Katalin Facebook-bejegyzésében a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök budai Várba költözésével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Az én nagyapám, aki kétszer is Magyarország miniszterelnöke volt (és akit nem átall a jobboldal tele pofával szidni, mint »legrosszabb fajta kommunistát«) a fizetéséből bérelt lakásban lakott… A fizetéséből vett abba bútort, képet, szőnyeget…”

Kovács Zoltán: A jobboldal a nemzet mártírjai között tartja számon Nagy Imrét

A jobboldal nem szokta szidni Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét - közölte csütörtökön közösségi oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az egykori miniszterelnök unokájának, Jánosi Katalinnak a nap folyamán tett Facebook-bejegyzésére reagálva.

Kutatás

Az élet nagy dolgai

A 24.hu megpróbálta összeszedni 2018 legértelmetlenebb és legfurcsább kutatásait, ennek köszönhetően pedig olyan hiánypótló problémákra találtak megoldást, mint például hogyan lehetne túlélni a Trónok harcát, hogyan eszik egy elefánt reggelizőpelyhet, vagy mi történne, ha a Földből egyszer csak egy marék áfonya válna.

"Az elefántok ormányának működését jórészt ismerjük már, de azt nem tudjuk, miképp képesek az olyan kisebb, darabos élelmiszereket magukhoz venni, mint amilyen például a reggelizőpehely. Ezért Kellynek, az afrikai elefántnak tavaly nyáron nagyon jó dolga volt: annyit ehetett a finom müzliből, amennyi csak jólesett neki, a kutatók pedig közben megfigyelték, pontosan mi is történik az elefánt testében."

Ezek voltak 2018 leghülyébb kutatásai | 24.hu

Persze az itt felsorolt kutatásoknak általában van némi haszna: ha nem is pontosan az, amire készültek, a közben használt technológiák, vagy az általuk leszűrt következtetések később hasznosíthatók más területeken. De azért magukban elég furcsán hangzanak - és ez még csak a krémek krémje.

Böde

Hogyan tovább?

A sportfaktor.hu értesülései szerint Böde Dánielt nem kívánja megtartani a bajnoki éllovas, akár már a télen is távozhat.

"A válogatott center az őszi utolsó meccsen már nem volt keretbe, mert az előző bajnokin a lecserélése után beszólt Szerhij Rebrov vezetőedzőnek. Már előtte sem kapott rendszeres bizonyítási lehetőséget, több alkalommal is a kispadon kezdett, de ha kezdőként lépett pályára, akkor is ő volt az első lecserélt játékos."

Ferencváros: Böde Dániel távolodik a zöld-fehérektől

SportFaktor Értesüléseink szerint Böde Dánielt nem kívánja megtartani a bajnoki éllovas, akár már a télen is távozhat.

Emlékezet

Egy messzi-messzi galaxisban

Megható módon emlékezett vissza Billie Lourd édesanyja halálának évfordulóján - írta meg a Blikk.

"Két évvel ezelőtt hunyt el Carrie Fisher, majd rá egy nappal követő őt az édesanyja, Debbie Reynolds. Így nagyon rövid idő alatt két fontos nőt is elvesztett Billie Lourd. A maga is színészi pályán lévő Billie az Instagram-oldalán tett fel két megható videót, amelyekben édesanyja egyik kedvenc dalát a „These Days” című számot játszotta el."

Megható: így emlékezett meg Carrie Fisherről a lánya - videó

Két évvel ezelőtt hunyt el Carrie Fisher, majd rá egy nappal követő őt az édesanyja, Debbie Reynolds. Így nagyon rövid idő alatt két fontos nőt is elvesztett Billie Lourd. A maga is színészi pályán lévő Billie az Instagram-oldalán tett fel két megható videót, amelyekben édesanyja egyik kedvenc dalát a „These Days" című számot játszotta el.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66874/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,kultúra,kutatás,lapszemle,politika,sport
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

2020.05.25. 11:50
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a járvány legfrissebb adatairól és a gazdaságvédelmi intézkedésekről.

Szabad az átjárás Magyarország és Szerbia között

2020.05.25. 10:30
Megszűntek a szigorítások a közös határszakaszon, hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai.

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.05.25. 07:05
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Blogstar kávéház

2020.05.24. 21:35
Karácsony Gergely szánalmas magyarázkodása, a párizsi járványhelyzet eldurvulása, a biológiai nem meghatározottsága, a vaddisznók balatoni randalírozása és Labancz Lilla vadító szexizése online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?