Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszély

Ezekre kell figyelni 

A pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire figyelmeztetett a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat csütörtökön közös sajtótájékoztatóján, Budapesten - írja a Magyar Idők. 

"A 2011-es kormányrendelet szerint a pirotechnikai termékek hanghatás, veszélyesség és hatóanyag alapján négy kategóriába sorolhatók: az első két osztályba tartozókat egész évben lehet forgalmazni, míg a hármas kategóriájúakat – a kijelölt üzletekben vagy az ideiglenes árusítóhelyeken – csak december 28-tól december 31-ig, felhasználni pedig december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet."

A pirotechnikai termékek veszélyeire figyelmeztetnek | Magyar Idők

Povázsai Sándor, az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztálya rendészeti osztályának vezetője elmondta, az idén eddig 279 esetben indult pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos szabálysértési eljárás. Kiemelte, a vonatkozó, 2011-es kormányrendelet szerint a pirotechnikai termékek hanghatás, veszélyesség és hatóanyag alapján négy kategóriába sorolhatók: az első két osztályba tartozókat egész évben lehet forgalmazni, míg a hármas kategóriájúakat - a kijelölt ...

Mártír

Facebook

A jobboldal nem szokta szidni Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét – közölte csütörtökön közösségi oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára - számolt be róla a hirado.hu. 

"A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy Nagy Imre egykori miniszterelnök unokája, Jánosi Katalin Facebook-bejegyzésében a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök budai Várba költözésével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Az én nagyapám, aki kétszer is Magyarország miniszterelnöke volt (és akit nem átall a jobboldal tele pofával szidni, mint »legrosszabb fajta kommunistát«) a fizetéséből bérelt lakásban lakott… A fizetéséből vett abba bútort, képet, szőnyeget…”

Kovács Zoltán: A jobboldal a nemzet mártírjai között tartja számon Nagy Imrét

A jobboldal nem szokta szidni Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét - közölte csütörtökön közösségi oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az egykori miniszterelnök unokájának, Jánosi Katalinnak a nap folyamán tett Facebook-bejegyzésére reagálva.

Kutatás

Az élet nagy dolgai

A 24.hu megpróbálta összeszedni 2018 legértelmetlenebb és legfurcsább kutatásait, ennek köszönhetően pedig olyan hiánypótló problémákra találtak megoldást, mint például hogyan lehetne túlélni a Trónok harcát, hogyan eszik egy elefánt reggelizőpelyhet, vagy mi történne, ha a Földből egyszer csak egy marék áfonya válna.

"Az elefántok ormányának működését jórészt ismerjük már, de azt nem tudjuk, miképp képesek az olyan kisebb, darabos élelmiszereket magukhoz venni, mint amilyen például a reggelizőpehely. Ezért Kellynek, az afrikai elefántnak tavaly nyáron nagyon jó dolga volt: annyit ehetett a finom müzliből, amennyi csak jólesett neki, a kutatók pedig közben megfigyelték, pontosan mi is történik az elefánt testében."

Ezek voltak 2018 leghülyébb kutatásai | 24.hu

Persze az itt felsorolt kutatásoknak általában van némi haszna: ha nem is pontosan az, amire készültek, a közben használt technológiák, vagy az általuk leszűrt következtetések később hasznosíthatók más területeken. De azért magukban elég furcsán hangzanak - és ez még csak a krémek krémje.

Böde

Hogyan tovább?

A sportfaktor.hu értesülései szerint Böde Dánielt nem kívánja megtartani a bajnoki éllovas, akár már a télen is távozhat.

"A válogatott center az őszi utolsó meccsen már nem volt keretbe, mert az előző bajnokin a lecserélése után beszólt Szerhij Rebrov vezetőedzőnek. Már előtte sem kapott rendszeres bizonyítási lehetőséget, több alkalommal is a kispadon kezdett, de ha kezdőként lépett pályára, akkor is ő volt az első lecserélt játékos."

Ferencváros: Böde Dániel távolodik a zöld-fehérektől

SportFaktor Értesüléseink szerint Böde Dánielt nem kívánja megtartani a bajnoki éllovas, akár már a télen is távozhat.

Emlékezet

Egy messzi-messzi galaxisban

Megható módon emlékezett vissza Billie Lourd édesanyja halálának évfordulóján - írta meg a Blikk.

"Két évvel ezelőtt hunyt el Carrie Fisher, majd rá egy nappal követő őt az édesanyja, Debbie Reynolds. Így nagyon rövid idő alatt két fontos nőt is elvesztett Billie Lourd. A maga is színészi pályán lévő Billie az Instagram-oldalán tett fel két megható videót, amelyekben édesanyja egyik kedvenc dalát a „These Days” című számot játszotta el."

Megható: így emlékezett meg Carrie Fisherről a lánya - videó

Két évvel ezelőtt hunyt el Carrie Fisher, majd rá egy nappal követő őt az édesanyja, Debbie Reynolds. Így nagyon rövid idő alatt két fontos nőt is elvesztett Billie Lourd. A maga is színészi pályán lévő Billie az Instagram-oldalán tett fel két megható videót, amelyekben édesanyja egyik kedvenc dalát a „These Days" című számot játszotta el.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66874/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,kultúra,kutatás,lapszemle,politika,sport
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.18. 05:15
A háborús bűnök eltussolása, az érdekkoalíció hatalomvágya, a honi balliberálisok magyarellenessége, a karácsony kopogtatása és Csűrös Karola fájdalmas szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.11.17. 17:15
Tovább fokozódik az izgalom és jövő héten is lesz miért játszani, ugyanis most nem vitte el senki a főnyereményt a hatos lottón.

Blogstar kávéház

2019.11.17. 02:05
A Balaton önvédelmi háborúja, Hadházy Ákos károgása, az anarchisták fosztogatása, Bihács forrongása és Kulcsár Edina gender partija vasárnapi online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat az ötöslottón

2019.11.16. 20:10
Ma sem volt szerencséje senkinek, jövő hétre csúszik az esetleges telitalálat az ötöslottón.

Százezren követelték a cseh kormányfő lemondását Prágában

2019.11.16. 19:15
Legalább 200 ezer ember követelte Andrej Babis lemondását a cseh fővárosban szombaton. A nagygyűlést a Millió pillanat a demokráciáért nevű civil társulás szervezte.

Továbbra is tragikus a helyzet Velencében az árvíz miatt

2019.11.16. 17:20
Még mindig a legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben a városban, ahol vasárnap az ár ismét teljesen víz alá temetheti a szigeteket.

Blogstar kávéház

2019.11.16. 01:55
Soros frontális támadása, Karácsony kínos lebukása, Velence szörnyű tragédiája, a sör veszélyes robbanása és Tóth Vera testvéri vállalása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.15. 02:55
Kálmán Olga titkos fizetése, Hende Csaba szerecsenmosdatása, a bevándorláspártiak bosszúja, a magyar labdarúgás szentélye és Tücsi paramamizása pénteki online lapszemlénkben.

Közműépítés miatt lezárják az Erzsébet hidat

2019.11.14. 18:20
Újabb fennakadásokra számíthatnak a fővárosban közlekedők, ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint közműépítés miatt lezárják hétfőre virradó éjszaka az …

Blogstar kávéház

2019.11.14. 05:05
A borkaizás kivégzése, a náci eszmék lopakodása, Karácsony spirituális tisztogatása, Salvini vallási hódítása és Kárpáti Rebeka leopárdmintás villantása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?