Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszély

Ezekre kell figyelni 

A pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire figyelmeztetett a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat csütörtökön közös sajtótájékoztatóján, Budapesten - írja a Magyar Idők. 

"A 2011-es kormányrendelet szerint a pirotechnikai termékek hanghatás, veszélyesség és hatóanyag alapján négy kategóriába sorolhatók: az első két osztályba tartozókat egész évben lehet forgalmazni, míg a hármas kategóriájúakat – a kijelölt üzletekben vagy az ideiglenes árusítóhelyeken – csak december 28-tól december 31-ig, felhasználni pedig december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet."

A pirotechnikai termékek veszélyeire figyelmeztetnek | Magyar Idők

Povázsai Sándor, az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztálya rendészeti osztályának vezetője elmondta, az idén eddig 279 esetben indult pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos szabálysértési eljárás. Kiemelte, a vonatkozó, 2011-es kormányrendelet szerint a pirotechnikai termékek hanghatás, veszélyesség és hatóanyag alapján négy kategóriába sorolhatók: az első két osztályba tartozókat egész évben lehet forgalmazni, míg a hármas kategóriájúakat - a kijelölt ...

Mártír

Facebook

A jobboldal nem szokta szidni Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét – közölte csütörtökön közösségi oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára - számolt be róla a hirado.hu. 

"A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy Nagy Imre egykori miniszterelnök unokája, Jánosi Katalin Facebook-bejegyzésében a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök budai Várba költözésével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Az én nagyapám, aki kétszer is Magyarország miniszterelnöke volt (és akit nem átall a jobboldal tele pofával szidni, mint »legrosszabb fajta kommunistát«) a fizetéséből bérelt lakásban lakott… A fizetéséből vett abba bútort, képet, szőnyeget…”

Kovács Zoltán: A jobboldal a nemzet mártírjai között tartja számon Nagy Imrét

A jobboldal nem szokta szidni Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét - közölte csütörtökön közösségi oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az egykori miniszterelnök unokájának, Jánosi Katalinnak a nap folyamán tett Facebook-bejegyzésére reagálva.

Kutatás

Az élet nagy dolgai

A 24.hu megpróbálta összeszedni 2018 legértelmetlenebb és legfurcsább kutatásait, ennek köszönhetően pedig olyan hiánypótló problémákra találtak megoldást, mint például hogyan lehetne túlélni a Trónok harcát, hogyan eszik egy elefánt reggelizőpelyhet, vagy mi történne, ha a Földből egyszer csak egy marék áfonya válna.

"Az elefántok ormányának működését jórészt ismerjük már, de azt nem tudjuk, miképp képesek az olyan kisebb, darabos élelmiszereket magukhoz venni, mint amilyen például a reggelizőpehely. Ezért Kellynek, az afrikai elefántnak tavaly nyáron nagyon jó dolga volt: annyit ehetett a finom müzliből, amennyi csak jólesett neki, a kutatók pedig közben megfigyelték, pontosan mi is történik az elefánt testében."

Ezek voltak 2018 leghülyébb kutatásai | 24.hu

Persze az itt felsorolt kutatásoknak általában van némi haszna: ha nem is pontosan az, amire készültek, a közben használt technológiák, vagy az általuk leszűrt következtetések később hasznosíthatók más területeken. De azért magukban elég furcsán hangzanak - és ez még csak a krémek krémje.

Böde

Hogyan tovább?

A sportfaktor.hu értesülései szerint Böde Dánielt nem kívánja megtartani a bajnoki éllovas, akár már a télen is távozhat.

"A válogatott center az őszi utolsó meccsen már nem volt keretbe, mert az előző bajnokin a lecserélése után beszólt Szerhij Rebrov vezetőedzőnek. Már előtte sem kapott rendszeres bizonyítási lehetőséget, több alkalommal is a kispadon kezdett, de ha kezdőként lépett pályára, akkor is ő volt az első lecserélt játékos."

Ferencváros: Böde Dániel távolodik a zöld-fehérektől

SportFaktor Értesüléseink szerint Böde Dánielt nem kívánja megtartani a bajnoki éllovas, akár már a télen is távozhat.

Emlékezet

Egy messzi-messzi galaxisban

Megható módon emlékezett vissza Billie Lourd édesanyja halálának évfordulóján - írta meg a Blikk.

"Két évvel ezelőtt hunyt el Carrie Fisher, majd rá egy nappal követő őt az édesanyja, Debbie Reynolds. Így nagyon rövid idő alatt két fontos nőt is elvesztett Billie Lourd. A maga is színészi pályán lévő Billie az Instagram-oldalán tett fel két megható videót, amelyekben édesanyja egyik kedvenc dalát a „These Days” című számot játszotta el."

Megható: így emlékezett meg Carrie Fisherről a lánya - videó

Két évvel ezelőtt hunyt el Carrie Fisher, majd rá egy nappal követő őt az édesanyja, Debbie Reynolds. Így nagyon rövid idő alatt két fontos nőt is elvesztett Billie Lourd. A maga is színészi pályán lévő Billie az Instagram-oldalán tett fel két megható videót, amelyekben édesanyja egyik kedvenc dalát a „These Days" című számot játszotta el.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66874/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,kultúra,kutatás,lapszemle,politika,sport
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Vége a jó időnek, lassan, de biztosan jön az ősz

2019.09.15. 16:05
Szeptember közepétől már az őszi időjárás is megérkezik, sapka, sál, még nem kell, de ideje előszedni az őszi ruhatárat.

Ma kezdődik a fűtési időszak Budapesten

2019.09.15. 12:25
Ma indul a fűtési időszak a fővárosban. Ennek megfelelően mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti …

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?