Blogolj!

Kormánypárti söprés, ellenzéki takarodó

A második negyedév hozta a választást és a politikai földcsuszamlást: rekordrészvétel mellett szerzett kétharmados többséget a parlamentben a Fidesz-KDNP. Ebbe – majdnem – minden ellenzéki vezető belebukott.

Győztesek

 

Az idei esztendő áprilisát egy darabig nem felejtjük el és nemcsak azért, mert országgyűlési választásokat rendeztek, hanem azért sem, mert elképesztő eredmény született. De haladjunk sorban, mert még a kampány is tartogatott csodákat, hiszen Vágó István szerint olyan a helyzet, mint a Rákosi-rendszerben. Márki-Zay Péter megidézte Biszku Béla elég ijesztő szellemét. Mondjuk a műkedvelőt, új szocialista barátja Tóbiás József gyorsan helyretette. Közben a Jobbik annyira forgolódott, hogy össze-vissza beszélt migráns-ügyben. Szerencsére Karácsony Gergely sem maradt csendben, ő például a rezsicsökkentésnek esett neki.

Aztán eljött április 8-a és a Fidesz-KDNP kétharmados sikere, ami bebizonyította, hogy a nép egy kicsit sem hülye és Márki-Zay korábbi szlogenjével élve azt is, hogy valóban a víz az úr. Az ellenzéknél elkezdték keresni a kudarc okait is. Ők végig azt hitték, hogy a magas választási részvétel nekik jó, fájdalmas pofon lett a vége.

Április végét írtuk, amikor elkezdődött az új kormány megalakítása. Az ellenzéknek nem volt jobb ötlete, így Istenhite miatt kötöttek bele Kásler Miklósba. A parlament alakulóülésének napjára élőláncot szerveztek az ellenzékiek az Országház köré – nem sikerült. A kormány tíz minisztériummal meg is alakult és Orbán Viktort választotta miniszterelnöknek, aki azonnal sokkolta az ellenzéket, mert bejelentette, hogy 2030-ig tervez.

Bukottak még

Juhász Péter, aki azóta eltűnt a süllyesztőben anyázott még egy sort, majd szép csendben megszűnt a pártja, a Momentumnál meg úgy gondolták, hogy neki kellene menni a vidéknek. Az LMP-ben volt a legnagyobb a show: összeverekedtek a békepártiak… Hadházy Ákos a bukása kellős közepén a képviselői esküt sem tette le.  Aztán jött némi tüntetés, de ebből sem lett semmi, ellenben megkezdődött az ellenzék leváltása.

A választási kudarcba Gyurcsány Ferenc kivételével minden ellenzéki pártvezér belebukott. Az MSZP-nél még a szakadás is szóba került. Amúgy is volt bajuk a szociknak, hiszen a listavezetőjük Karácsony Gergely nem ment be a parlamentbe, helyette Kocsis-Cake Olívió, afrikai felmenőkkel rendelkező politikus lett a ház tagja. Aztán a pártnál előbb bejelentették, hogy Kunhalmi Ágnes mégsem akar elnök lenni, majd megválasztották Tóth Bertalant.

 A bukás nem kerülhette el Vona Gábort sem, akit a Jobbiknál botrányos körülmények között váltott Sneider Tamás. A pártban el is kezdődtek a kizárások: előbb Duró Dóra, majd Toroczkai László került körön kívülre.

Ügyesek

 

Hátborzongató ügy volt, amikor Lakatos Béla, Ács település polgármestere veréssel fenyegette meg a helyi pedagógusokat – legalább belebukott.

Hihetetlennek tűnt sokáig, de április elején letartóztatták Gyárfás Tamást korábbi médiavállalkozót, az úszószövetség leváltott elnökét. A Fenyő-gyilkosság miatt vitték el és részletes vallomást is tett.

A választást követő napokban megszűnt a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió is, majd a Heti Válasz nyomtatott kiadásától is el kellett búcsúzni – később az online felülettől is.

 

3
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66835/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-28 15:09:28
Erről a tehetségtelen, teljesen hitelét vesztett, csak a végtelen marháskodásokra képes, minden elképzelés nélküli úgynevezett ellenzékről mindig eszembe jut a régi-régi mondás:

" Isten nem ver bottal !
Isten csak megengedi azt, hogy saját magát verje az, aki ezt akarja !!!!! "
Válaszolok
éva 2018-12-28 10:53:32
gyurcsányi a legtanulatlanabb VOLT "vezír", ezért tartják meg a brüsszeli bürokraták. Lefizethető, megvezethető, antiszociális, egoista, enyveskezű mocsadék. A legideálisabb pondró a NYUGATI TÖREKVÉSEK VÉGREHAJTÁSÁHOZ!
Undorító az ŐT KÖRÜL NYALÓ BUTA PÁRTKATONÁK, AKIK NÉHÁNY MORZSÁÉRT A CSALÁDJUK BIZTONSÁGÁT, JÖVŐJÉT IS ELDOBJÁK!
Válaszolok
éva 2018-12-28 10:46:50
Ha az általam szeretett, és okos magyar nép továbbra is használja az eszét, logikáját nem dobja sutba, akkor a ZOMBIKÉNT VISSZA-VISSZA KAPASZKODÓ MOCSADÉK HAZAÁRULÓK NEM RÚGHATNAK TÖBBÉ LABDÁBA!
H A J R Á MAGYARORSZÁG! H A J R Á M A G Y A R O K ! ! !
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt a szegények orvosa, Dr. Eőry Ajándok

2020.07.11. 18:20
Július 10-én éjjel elhunyt Dr. Eőry Ajándok biológus, matematikus, orvos, akupunktúrás orvos, a hagyományos kínai orvoslás hazai úttörője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat orvosa.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Meghalt Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője

2020.07.10. 11:15
Szerencs korábbi polgármestere közlekedési balesetben vesztette életét, motorozás közben ütközött össze egy autóval.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Hidegfront érkezik a hétvégén, 10 fokkal csökken a hőmérséklet

2020.07.09. 20:05
Frontérzékenyeknek nem sok jóval kecsegtet a hétvége, ugyanis hidegfront érkezik, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg.

Ezeket a cikkeket olvastad már?