Blogolj!

Blogstar kávéház

Egyenleg

A DK utolsó vacsorája.

Most esik szét a párt Gyurcsány alól: nemcsak egy parlamenti képviselőjük lépett ki, hanem több mint tucatnyi Vas megyei tag is – így az Origo.hu.

„A DK-tagoknál az tette be végképp a kaput, hogy az általuk éveken keresztül befizetett tagdíjat szerették volna egy évzáró vacsorára költeni. Mecseki azt mondja, hogy mint minden máshoz, ehhez is a régióvezető jóváhagyása kellett volna. Hiába ő volt a választókerület elnöke, a bankszámlájukhoz nem volt hozzáférése, sőt a pontos egyenleget sem közölték vele.”

Most esik szét a párt Gyurcsány alól

Két nappal ezelőtt derült ki a Parlament honlapjáról, hogy kilépett a DK-ból Székely Sándor képviselő, aki ezután függetlenként folytatja tevékenységét. Az Ugytudjuk.hu portál arról ír, hogy ezúttal a Vas megyei Kám DK-s polgármestere, Mecseki Csaba és vele együtt 13-an, többek között Kelemen Krisztián, szombathelyi önkormányzati képviselő hagyta ott Gyurcsány Ferenc pártját.

Kockázat

Baloldali lufipártok.

Európa-szerte megerősödtek 2018-ban a migrációt elutasító jobboldali pártok, miközben a baloldal több országban is történelmi mélységbe süllyedt a választási eredmények alapján – elemez a Hirado.hu.

„Azok a pártok, amelyek a gazdasági, egészségügyi, biztonságpolitikai természetű kockázatokat idejekorán felismerték, majd ezt a politikát beépítették a kormányzati portfóliójukba, azok népszerűvé váltak az elmúlt időszakban – mondta ifjabb Lomnici Zoltán. A Századvég jogi szakértője szerint bár az érzékenyített, velejéig megdolgozott német társadalom kapcsán elmondható, hogy 2015-ben még lufikkal várták a migránsokat, mára vannak olyan kelet-német tartományok, ahol az AfD erősebb, mint a CDU, a Kereszténydemokrata Unió.”

Több országban is történelmi mélységbe süllyedt a baloldal

Európa-szerte megerősödtek 2018-ban a migrációt elutasító jobboldali pártok, miközben a baloldal több országban is történelmi mélységbe süllyedt a választási eredmények alapján. Az Unió28-ban a választási eredményeket elemezték szakértők. 2018-ban az európai politikát, azon belül is a migrációs politikát befolyásoló választást tartottak több tagállamban is.

Lendület

Sárgamellényes visszaesés.

Hetedik hete tüntetnek Franciaországban, de már nem akkora intenzitással, mint korábban – számol be róla a Hirado.hu.

„Bár becslések nem állnak rendelkezésre arról, hogy hány sárgamellényes tiltakozó vonult utcára a franciaországi tiltakozási hullám hetedik szombatján, de helyszíni tudósítások szerint a tüntetések láthatóan veszítettek lendületükből, s a tiltakozók száma pár százra tehető egy-egy nagyobb városban.”

Csökkent a sárgamellényes tiltakozók létszáma | Mandiner

Hetedik hete tüntetnek. Bár becslések nem állnak rendelkezésre arról, hogy hány sárgamellényes tiltakozó vonult utcára a franciaországi tiltakozási hullám hetedik szombatján, de helyszíni tudósítások szerint a tüntetések láthatóan veszítettek lendületükből, s a tiltakozók száma pár százra tehető egy-egy nagyobb városban.

Izgalom

Magyar Oscar-esély.

Idén elmaradt a milliós nézettség és a nagy díjeső, sőt, a szellemi házmesterek is rászálltak a Filmalapra, de így is voltak magyar filmes sikerek 2018-ban – összegez a 24.hu.

„Hatalmas dolog, hogy egymást követő harmadik évben is volt magyar Oscar-jelölt, ezúttal Enyedi Ildikó éteri drámájáért, a Testről és lélekrőlért izgulhattunk, amely 2017-ben már megnyerte az Arany Medvét a Berlinalén. A Saul fia és a Mindenki bravúrja után azonban idén nem sikerült díjra váltani a jelölést. Nemrég pedig az is kiderült, hogy Nemes Jeles László második filmje, a Magyarország által legjobb idegen nyelvű filmnek nevezett Napszállta biztosan nem lesz ott a 2019-es Oscar-jelöltek között, azonban még így is maradt némi esély arra, hogy legyen magyar résztvevő. A Ruben Brandt, a gyűjtőt ugyanis nevezte az amerikai filmakadémia a legjobb animációs film kategóriában.”

A kultúrharc utolérte a magyar filmet is | 24.hu

Idén elmaradt a milliós nézettség és a nagy díjeső, sőt, a szellemi házmesterek is rászálltak a Filmalapra, de így is voltak magyar filmes sikerek 2018-ban. Tavaly több mint egy évtizedes rekordot döntöttek meg a magyar filmek azzal, hogy 1,3 millió nézőt csábítottak be a moziba.

Husi

Súlytalan szerelem.

Szinte rá sem lehet ismerni a műsorvezetőnőre és férjére: Peller Anna és Lukács Miki egy nagyon régi képet posztolt, elmondásuk szerint az azóta eltelt évek száma egyenlő a kilókkal is – fogalmaz a Blikk Online.

„Szeress úgy is, ha husi vagyok, fiatalság kerekség – ezeket a hashtageket fűzte Peller Anna és Lukács Miki a fotóhoz, amit közös Instagram-oldalukra posztoltak. A rajongók nagyon örültek a fotónak, ami több mint tíz évvel ezelőtt készült a műsorvezetőnőről és férjéről. A követők úgy vélik: Annáék már akkor is jól néztek ki együtt, a szerelmet pedig nem kilókban mérik.”

Alig lehet rájuk ismerni: így nézett ki Mikike és Peller Anna 13 évvel ezelőtt

"Szeress úgy is, ha husi vagyok", "fiatalság kerekség" - ezeket a hashtageket fűzte Peller Anna és Lukács Miki a fotóhoz, amit közös Instagram-oldalukra posztoltak. A rajongók nagyon örültek a fotónak, ami több mint tíz évvel ezelőtt készült a műsorvezetőnőről és férjéről. A követők úgy vélik: Annáék már akkor is jól néztek ki együtt, a szerelmet pedig nem kilókban mérik.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66947/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?