Blogolj!

„Romániában folyamatosan üldözik a magyarokat!”

Kecskés István

Beke István és Szőcs Zoltán egy gyanúsan koncepciós ítélet következtében börtönben sínylődik Romániában. Többen próbálnak segíteni nekik az anyaországból is, egyikük Bajkai István országgyűlési-képviselő.

Bajkai István (balra) és Lomnici Zoltán is segíteni akar a bebörtönzött erdélyi magyaroknak (Fotó: MTI)

A Pestisrácoknak nyilatkozva a politikus elmondta, hogy egy uniós országban nem szabadna megtörténnie olyan esetnek, mint amilyen a két magyar fiatalemberrel megesett (a magyarokat első körben petárdabirtokás miatt fogták őket perbe). Bajkai István arról is beszélt, hogy Romániában folyamatosan üldözik a magyarokat: 

Románia Erdély erőszakos elcsatolását követően folyamatosan üldözi az ottani magyarságot. Románia száz éve folyamatos jogsértésben működik és megszakítás nélkül, tudatosan magyarellenes politikát folytat.

Az ügyben az is igencsak érdekes, hogy az Unió illetékesei mélyen hallgatnak, nem szólalnak fel a román jogsértés ellen. Persze nem is csak ebben a konkrét ügyben lenne elvárható az EU lépése, hanem a magyarokat Romániában ért összes sérelemmel szemben. 

Véleményem szerint az EU-nak sok dolga lenne abban, hogy felszámolja ezt a jogilag tilalmazott magatartást, amikor egy állam a saját állampolgárait üldözi nyelvhasználatuk, kultúrájuk, szabadságvágyuk miatt.

Az országgyűlési-képviselő példaként említi, hogy Sargentiniék Magyarországot folyamatosan szégyenpadra akarják ültetni, miközben a határtalanul magyarokat száz éve üldözik Európában. 

Az EU-nak jogállamisági vizsgálatot kellene folytatnia Romániával szemben, a 7-es cikkely szerinti eljárást ellenük kellene megindítani, erre az erdélyi magyarság megszámlálhatatlan, már száz éve tartó folyamatos jogsérelme, szenvedése elégséges indok és elégséges bizonyíték.

A legnagyobb baj az, hogy a romániai magyarság helyzete nem sokat változott a rendszerváltás előtti időszakhoz képest.

Hívhatják Ceauşescu-érának vagy Európai Uniónak, a magyarság nem érzékel a védelme szempontjából változást a kettő között, mert az állam célja ugyanaz, csak ma körmönfontabb, kevésbé látványos eszközöket vesznek igénybe.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/66990/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megint markáns veszéllyé vált a kvótakényszer

2019.09.18. 10:35
Brüsszelből és Rómából újra erősödik a nyomás, miközben komoly migrációs hullámok is fenyegetnek.

Az őszödi beszéd a magyar politikatörténet csúcsbotránya

2019.09.18. 10:15
Gyurcsány nemcsak hazudott, de még meg is sértődött.

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Bosszúhadjárat folyik Magyarország ellen

2019.09.17. 06:40
Bevándorláspárti bosszúhadjáratnak nevezte hétfői brüsszeli meghallgatását az igazságügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Elhunyt Terry Black

2019.09.17. 06:05
A homoszexuális élharcos 71 éves volt, egy müncheni kórházban érte a halál. 

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Európában a magyar gazdaság fejlődik a leggyorsabban

2019.09.16. 12:35
A magyar gazdaság növekedési üteme ma a legnagyobb az Európai Unióban - mondta el Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter.

Nincs főpolgármester-váltó hangulat – Tarlós simán vezet

2019.09.16. 07:00
Tarlós István egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék), így továbbra is jelentősen vezet a főpolgármesteri címért folyó versenyben – derül ki a …

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Ezeket a cikkeket olvastad már?