Blogolj!

Közös ellenállást szervez az ellenzék   

Közösen álltak ki csütörtökön az Országház főlépcsőjére a kormánnyal szembeni ellenállás jegyében a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint a Momentum politikusai, független országgyűlési képviselőkkel kiegészülve. 

Fotó: MTI

Ahogy előzőleg a parlament rendkívüli ülésén, úgy itt is fogadalmat tettek az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, vállalva, hogy 
közösen lépnek fel a tavaly év végi tüntetéseken megfogalmazott ötpontos követeléscsomag megvalósításáért. Ennek megfelelően követelték a "rabszolgatörvény" azonnali visszavonását, a kevesebb rendőri túlórát, a független bíróságokat, az európai ügyészséghez történő csatlakozást és a független közmédiát.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője arra emlékeztetett, hogy a most megjelent pártok szombaton a szakszervezetekkel és civilekkel közösen tartanak tüntetést. Úgy fogalmazott, meg kell mutatniuk, hogy "ami itt történik, az nem folytatható". 

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviseletében elmondta, azért kezdeményezték a parlament rendkívüli ülését, hogy azonnali válaszokat követeljenek a kormánytól arra, miként bántalmazhattak ellenzéki képviselőket a köztelevízió épületénél. Kijelentette, az ellenzék a jövőben is egységesen lép fel a "rabszolgatörvény" ellen, a "demokráciáért".

Hadházy Ákos független képviselő aláhúzta, független közmédia, bíróság és ügyészség nélkül nem lehet választásról, parlamentről beszélni.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője fontosnak nevezte, hogy az egymástól nagyon sok mindenben különböző ellenzéki pártok egymás mellé álltak a "gyalázatos rabszolgatörvénnyel" szemben. Kiemelte, minden olyan eszközt használniuk kell, amelyekkel erőteljes politikai nyomást gyakorolhatnak a kormányra, ugyanakkor erőszakmentesnek kell megtartaniuk a tiltakozásukat. 

A jobbikos Jakab Péter a magyar történelem leggyávább kormányának nevezte a jelenlegi kabinetet, szerinte ugyanis sem az emberekkel, sem az ellenzéki képviselőkkel nem mer szembenézni. A politikus arra biztatta a szakszervezeteket, hogy kezdeményezzenek általános sztrájkot. "Az utcán, az üzemekben lehet meghátrálásra kényszeríteni a kormányt, ha a parlamentben nem hajlandóak dolgozni" - mondta.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke úgy fogalmazott, "ha egy ország kormánya elárulja a saját népét, akkor eljön az ideje a lázadásnak". Azt kívánta az országnak, legyen ereje "fellázadni Orbán rendszerével szemben". "Nem egy törvénnyel szemben, egyik vagy másik szabállyal szemben, de mindazzal, amit az elmúlt években, az ország szégyenére megvalósítottak" - fejtette ki. A volt kormányfő szerint az ellenzék közötti vitákat akkor kell majd újra kinyitni, ha Magyarország újra tisztességes jogállam lesz.

Szél Bernadett független képviselő azt mondta, nem kérnek a látszatdemokráciából, amelynek semmi köze a jogállamhoz. A Fidesz "verőlegényekkel" irányítja az országot - jelentette ki, majd példaként említette a közmédiánál történteket, valamint azt is, hogy reggel katonák akadályozták meg, hogy vendéget vigyen az Országház épületébe. "Ez a rendszer már rég nem az, aminek hívják, ez nem köztársaság, ez nem demokrácia, ez nem jogállam" - értékelt.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke első és legfontosabb feladatuknak a "rabszolgatörvény" visszavonását nevezte. "Ezért fogunk kézzel-lábbal küzdeni, és ütni a vasat addig, amíg meleg" - mondta, megjegyezve, "2019 az ellenállás éve lesz".

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67100/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-01-04 15:47:55
Hej, de szépek vagytok, így együtt. Ennyi hülyét lasszóval nem lehet fogni egy hét alatt sem !!!
Most látszik igazán, hogy mekkora hiba volt gyurcsány(i) "igazmondó juhász" részéről bezáratni a lipótmezői elmegyógyintézetet.
Ott, egy helyen milyen jól el lennének ezek a 1/2kegyelműek, és két "gyógyikaosztás" között játszhatnának még demokráciásdit is !!!!
Sőt, tüntizgethetnének az ápolók, meg a nővérkék ellen is !!!
Válaszolok
kata 2019-01-03 19:43:28
Na ez már a pofátlanság legteteje!Ez a gennyes fletó beszél a nép elárulásáról!És nem szakadt rá az ég!Mindent
romba döntött amit lehetett kormányzása idején,többek között eladósította a rengeteg családot,az országot,lopta
amit lehetett és még van bőr azon az alkoholista mocskos pofáján,hogy még vádaskodik.Vagy úgy gondolja,minél
hangosabban ordít,saját bűneiről jobban terelődik a figyelem?És a többi patkány,akik legtöbbje listáról került be a
Parlamentbe,a fene se kérte,hogy képviselje,most az emberek nevében ordítanak mint a fába szorult féreg.Ha nem
lennének a nem "független bíróságok",jó néhányan az elvtársak közül már börtönben lennének!Tudják egyáltalán
mit beszélnek?És a kis nyomorult fegyőr beszél,aki azt se tudja mi a munka,nemhogy a túlóra.Az sem lesz nekik soha elfelejtve,hogy megpuccsolták a sok pesti komcsi,libsi segítségével az olimpiát.Milyen szakszervezetről hab-
latyolnak,amikor már megállapodtak a munkaadókkal az arra illetékesek?És ne merjenek megszólalni,mert amit
a köztévé székházában műveltek,az maga volt a tömény jogsértés.Örültek volna,ha egy megtermett biztonsági őr
leakaszt egy betyáros maflást,akkor lehetett volna racsítani,de meg is érdemelték volna.Vegyék tudomásul ezek
az elcseszett áldemokraták,lehet,hogy a vén gazdájuk még májusig erőlködik,támad bel-és külföldön,de nem fogja elérni amit akar,mert az ország normális fele nem fogja engedni.Nem fogják megérni,hogy a kormány le-
mond és az ölükbe hullik a hatalom!Erről nagyon gyorsan tegyenek le!Hiába visítoznak,az emberek jól élnek,bé-
kességet akarnak,és tudják,mi következne,ha ez a nemtelen hazaáruló bérenc mocskos bagázs megkaparintaná
a hatalmat.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Megint markáns veszéllyé vált a kvótakényszer

2019.09.18. 10:35
Brüsszelből és Rómából újra erősödik a nyomás, miközben komoly migrációs hullámok is fenyegetnek.

Az őszödi beszéd a magyar politikatörténet csúcsbotránya

2019.09.18. 10:15
Gyurcsány nemcsak hazudott, de még meg is sértődött.

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Bosszúhadjárat folyik Magyarország ellen

2019.09.17. 06:40
Bevándorláspárti bosszúhadjáratnak nevezte hétfői brüsszeli meghallgatását az igazságügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Elhunyt Terry Black

2019.09.17. 06:05
A homoszexuális élharcos 71 éves volt, egy müncheni kórházban érte a halál. 

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Európában a magyar gazdaság fejlődik a leggyorsabban

2019.09.16. 12:35
A magyar gazdaság növekedési üteme ma a legnagyobb az Európai Unióban - mondta el Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter.

Nincs főpolgármester-váltó hangulat – Tarlós simán vezet

2019.09.16. 07:00
Tarlós István egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék), így továbbra is jelentősen vezet a főpolgármesteri címért folyó versenyben – derül ki a …

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Ezeket a cikkeket olvastad már?